Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Зашто увек за секоја ситница праќате на лекари, испитувања и слично, едноставно стави кантарион у нос и ќе ти помине
А што ако е бактерија?:raz:

ова ми изгледа како една голема афера да се полни буџетот од исфрустрирани хипохондрични граѓани. :smir:
:pos: :pos:
Се читаш што пишуваш пред да стиснеш-испрати мислење или е битно да пишеш некој пост плус?

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
дали можи да напрам некако инхалации без употреба на камилица (пошо јас досега само така сум праел). Ми се затна носот, у пичку матер, а мора да е исчистам најбрзо шо можи :)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
дали можи да напрам некако инхалации без употреба на камилица (пошо јас досега само така сум праел). Ми се затна носот, у пичку матер, а мора да е исчистам најбрзо шо можи :)
Ако немаш камилица напрај си обичен чај или врела супа, а можеш и само над топла вода да дишеш, можеш да капнеш нешто со ментол во водата, а и да си купиш капки за нос :)

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Капки за нос на база на морска вода. Исто така може во тава да ставиш крупна сол да ја загрееш и потоа солта замотај ја во крпа и стави ја на болното место, прилично помага

S

smart ass

Гостин
Во последно време многу ме чеша носот одвнатре, од двете ноздри. На моменти дури и неподнослив јадеж ми се јавува. Да не знаете што е, алергија некоја можеби?
Прополис има по аптеките...како џебен инхалер.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Константна главоболка во долг период е симптом на многу болести.Може некои да ми наброите?

Член од
11 август 2008
Мислења
36
Поени од реакции
6
Може некој да ми каже симптоми за дали треба да го вадам слепото црево? Зашто ме боли малку десно од половиот орган (мое десно), веќе неколку дена.

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Може некој да ми каже симптоми за дали треба да го вадам слепото црево? Зашто ме боли малку десно од половиот орган (мое десно), веќе неколку дена.
Претходно болката е стационирана во погорните партии од стомакот и потоа слага долу десно абдоминално, следно е укоченост на десна нога, а хематокритски зголемена концентрација на леукоцити.

Член од
11 август 2008
Мислења
36
Поени од реакции
6
Другар ми рече дека сум требал да повраќам и да качам температура? Точно?

S

smart ass

Гостин
Константна главоболка во долг период е симптом на многу болести.Може некои да ми наброите?
Можна е мигрена(ова и ако често користиш хидроген пероксид...фарбањето)...

сега зависи колку долг период и со колкав интензитет-на пример-аналгин помага или Кафетин??

Но најверојатно е стрес-само владините реклами помагаат:vozbud:,и витамини Б-комплекс чај од женшен.

Инаку еве некои....по симптоми ќе знаеш,а и гугл сеарч одма наоѓа,но ако не е стрес-ОПШТЕСТВОТО ТЕ САКААаааа:pos2:

најверојатно некое бактеријче.

Tapeworm Infestation (Emergency Medicine)
Tapeworms are long, segmented worms of the class Cestoda, which comprise 1 of 3 classes of parasitic worms (worms that require a host within which to ...
Heart Failure (Cardiology)
...to slow the process of remodeling has long been exploited in treating heart failure patients57...fluid excess and worsening congestive heart failure ...
Classification and Complications of Traumatic Brain Injury (Physical Medicine and Rehabilitation)
...the onset of a long-term disability due to...adverse effects.Although phenytoin maybe effective in preventing seizures...present with nausea, vomiting, ...
Hypochondriasis (Psychiatry)
...clinical care and research. Long-awaited randomized, placebo-controlled...probably the colon or maybe the pancreas.” When...You ask about relevant ...

Pediculosis (Infectious Diseases)
...to gray and has a long, dorsoventrally flattened, segmented abdomen. It...also 35 days,although the period from ova to adult (15...reported.Pruritus is ...
Tumors of the Conus and Cauda Equina (Neurosurgery)
...medullaris manifest with progressive symptoms, including pain, motor weakness...operative techniques during this period. Then in 1963,

Мислам на болдот...некоја бактерија начекала шанса оти кога заладува имаме послаб имунитет генерално..

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Moze, se vika doktor specijalist. Gi ima po klinikite obicno.

MK_Devojce

I simply don't care...
Член од
2 август 2009
Мислења
468
Поени од реакции
162
До што може да е честа бледост во лицето и повремена вртоглавица ( п.с не се работи за слаба крв или проблеми со нивото на шеќер во крвта)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom