Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
S

smart ass

Гостин
Ништо немаш....претпоставувам резултатите од крвта немаа за резултат дијагноза.:toe:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Дали има начин на кој за многу кратко време би ми се пуштил гласот? Зборам како јети:tapp:

almostanangel

...за малку =)
Член од
22 декември 2008
Мислења
121
Поени од реакции
13
Дали има начин на кој за многу кратко време би ми се пуштил гласот? Зборам како јети:tapp:
Секако !
За сите (било кои) проблеми со гласот, обратете се кај мене =) хаха

ISLA moos
ISLA mint

Се цицаат...Немаат никаков посебен вкус, ама делуваат 100 посто!!! Пробај!!! Купи си една лентичка од аптека, не се скапи. Еве до мене имам во секое време.

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Може ли некој да ми каже нешто повеќе за шилци ?
Мајка ми има шилци насекаде, во кичмата, во вратот, во колената и каде веќе не, меѓутоа до сега немаше кој знае какви проблеми, но сега не може ни да оди од болка во коленото и целата нога, дури доби и воспаление на ногата, потечена и е и има температура на ногата. Беше на лекар и кажаа дека сето тоа и е од шилци и и кажале дека за тоа лек не постои, само и даваат некои масти, антибиотици и кетонал од кој додека трае дејството не ја боли многу, после 4-5 часа веќе не може ни да мрдне што се вели и и рекле да става да ложи зелка, меѓутоа веќе 1 недела промени нема.
Доколку некој знае нешто ве молам нека помогне.
Благодарам однапред.

Е

експерт

Гостин
Може ли некој да ми каже нешто повеќе за шилци ?
Мајка ми има шилци насекаде, во кичмата, во вратот, во колената и каде веќе не, меѓутоа до сега немаше кој знае какви проблеми, но сега не може ни да оди од болка во коленото и целата нога, дури доби и воспаление на ногата, потечена и е и има температура на ногата. Беше на лекар и кажаа дека сето тоа и е од шилци и и кажале дека за тоа лек не постои, само и даваат некои масти, антибиотици и кетонал од кој додека трае дејството не ја боли многу, после 4-5 часа веќе не може ни да мрдне што се вели и и рекле да става да ложи зелка, меѓутоа веќе 1 недела промени нема.
Доколку некој знае нешто ве молам нека помогне.
Благодарам однапред.
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=19206

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Благодарам многу.
Ке може ли нешто поконкретно во врска со лечењето на шилци, како на пр. имиња на лекарства, креми и сл. ?

almostanangel

...за малку =)
Член од
22 декември 2008
Мислења
121
Поени од реакции
13
За шилци во пети знам дека мајка ми користеше едни влечки ортопедски од МОЈА АПТЕКА ги беше купила 350 денари, многу помагаат, имаат така ко боцки на нив се гази... А за шилци како се лечат на други делови од телото - не знам :toe:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Благодарам многу.
Ке може ли нешто поконкретно во врска со лечењето на шилци, како на пр. имиња на лекарства, креми и сл. ?
Само бајачки ништо друго... можам да ти препорачам. :smir: 100% делува, медицината неможе да помогне во никој случај...

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Помагајте аман... :nesum:

Трет ден веќе ме боли главата, а лошото е што секој ден се повеќе. Пијам аналгини секој ден, џабе. Плус тоа, вчера имав и 38 со 7 температура, ме тресеше грозница... Почнав и Оспен 1000, Витамин Ц и Парацетамол да пијам. Чаеви констатно, овошја, витамини, но џабе. Денеска еве, температурата се подсимна (37-37 со 5), но главоболката е тука, дури и поголема од вчера. Денеска приметив и дека рамената и тилот почнуваат да ме болат... :( Чудно е тоа што ниту грлото, ниту стомакот ме болат, не ми тече носот, не кашлам... Само главата и рамењата што ме болат, и температура што имам, друго ништо. А да, и блед сум ко крпа.

Да се навратам на главоболката. Боли при станување, слагање по скали, подскокнување, нагли движења, иначе кога мирувам нема никакви болки. Болките се некате во горниот внатрешен дел на главата.

Не знам што веќе да направам... Морам до Стара Нова да се опоравам, а како што стои работава, тешко оди... Ќе да е вирус, ама ме фаќа страв дане е нешто посериозно... :nesum:

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Само бајачки ништо друго... можам да ти препорачам. :smir: 100% делува, медицината неможе да помогне во никој случај...
Бајачки ??? Прв пат слушам дека може да се бае за од шилци ама ок ке се распрашам. Само како да барам дали некој бае од шилци или со некое друго име се познати по народот и бајачките ?
Инаку благодарам многу за се што ме информираш бидејки ако верувас избезумена сум, мајками за 3-4 дена стана како инвалид воопшто не може да оди од болка. Благодарам многу.
Доколку некој нешто друго знае Ве молам нека ми помогне.

Помагајте аман... :nesum:

Трет ден веќе ме боли главата, а лошото е што секој ден се повеќе. Пијам аналгини секој ден, џабе. Плус тоа, вчера имав и 38 со 7 температура, ме тресеше грозница... Почнав и Оспен 1000, Витамин Ц и Парацетамол да пијам. Чаеви констатно, овошја, витамини, но џабе. Денеска еве, температурата се подсимна (37-37 со 5), но главоболката е тука, дури и поголема од вчера. Денеска приметив и дека рамената и тилот почнуваат да ме болат... :( Чудно е тоа што ниту грлото, ниту стомакот ме болат, не ми тече носот, не кашлам... Само главата и рамењата што ме болат, и температура што имам, друго ништо. А да, и блед сум ко крпа.

Да се навратам на главоболката. Боли при станување, слагање по скали, подскокнување, нагли движења, иначе кога мирувам нема никакви болки. Болките се некате во горниот внатрешен дел на главата.

Не знам што веќе да направам... Морам до Стара Нова да се опоравам, а како што стои работава, тешко оди... Ќе да е вирус, ама ме фаќа страв дане е нешто посериозно... :nesum:
Мислам дека се работи за јака настинка, пробај со Fervex напиток, можеш да го пиеш на 6 или 8 саати, и земи си од грчката маст што е VapoRub, измачкај се секаде каде што те боли, на градите, грлото, и синусите и легни завиткј се во кебе, пази само не излегувај на ладно некој извесен период бидејки таа ке те затопли и многу ке те испоти ке треба почесто да се пресоблекуваш за да не си направиш полошо, таа ке ти ја симне температурата, а и Fervexот исто така ке ти ја намали, мислам дека ке ти помогне доколку се работи за јака настинка. За главата можеш да пиеш Кетонал, само после јадење за да не те боли желудникот. Мене во такви случаеви ова ми помага многу ама сепак мислам дека е најдобро да отидеш на лекар.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Во десното око ми влегло некое конче или слично сега окото ми е црвено и кога ќе го допрам малце ме боли има ли некои капки што ќе го стимулираат окото да го исфрли надвор страниот објект?
Ако некој го имал мојов проблем или го знае иљачот нека каже.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Во десното око ми влегло некое конче или слично сега окото ми е црвено и кога ќе го допрам малце ме боли има ли некои капки што ќе го стимулираат окото да го исфрли надвор страниот објект?
А да пробаш со Прокулин капки да го испереш окото? Мислам дека ќе се смири...

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Заеби капки. Не земај ништо на своја рака кога се работи за сензитивни делови. Можно е од кончето (или што и да влегло) да ти се воспали окото, па дури и инфицира. Така да и да го отстраниш тоа, инфекцијата ако не деј боже постои, ќе си остане.
Оди на доктор, види што и како е. Сепак око е, не е гребаница на колено или обична настинка.

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Заеби капки. Не земај ништо на своја рака кога се работи за сензитивни делови. Можно е од кончето (или што и да влегло) да ти се воспали окото, па дури и инфицира. Така да и да го отстраниш тоа, инфекцијата ако не деј боже постои, ќе си остане.
Оди на доктор, види што и како е. Сепак око е, не е гребаница на колено или обична настинка.
Јас еднаш цело време мислев дека имам влакненце во окото, исто ми беше црвено ме болеше и многу ми солзеше и гурлеше, на крај испадна дека е вирус на очите. Ако се работи за истото би ти препорачала маст за очи Hloramfenikol и капки Decsametazon Neomicin, ама најпаметно е да си идеш на лекар, кај матичниот, зошто окото е премногу нежно за да експериментираш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom