- Член од
- 17 август 2006
- Мислења
- 1.531
- Поени од реакции
- 123
Vo posledno vreme cesto mi se slucuva da se zadisuvam, kako da nemozam da zemam vozduh dovolno kako da se gusam od sto moze da bide predizvikano ova(bolki vo gradite nemam nikakvi)
Благодарам:smir:Брат пиши ми лично. Имаш мала анкциозност. И пробај со чај од кантарион сабајле и навечер. Ефект по 2-3 недели ќе осетиш. Пијај 3x2 Vitamin B6 на ден. и не се опседнувај со мислење и анализирање.
ммм хроничен замор можеби?,.., на мене ми се има така случувано повеќе пати, онака ме фати некој период а после ме пушти, најдобро прошетки во природа, без брзање, пошо и нервниот систем реагира на овие ‘‘аномалии‘‘ во работата на плуќата, најчесто психата го зголемува ефектот, избегувај простории со чад од цигари..., а можеш и да си направиш спирометриски преглед..., ама мислам дека нема потреба...:salut:Vo posledno vreme cesto mi se slucuva da se zadisuvam, kako da nemozam da zemam vozduh dovolno kako da se gusam od sto moze da bide predizvikano ova(bolki vo gradite nemam nikakvi)
Грчевите обино се јавуваат при намалено количество на магнезиум во организмот.Внесувај повеќе магнезиум во исхраната.Можеш да си земеш шумливи со магнезиум.Многу често имам грчеви на нозете и почнав да се загрижувам.Вчера попладне и денес сабајлево ме фати грч на педите.Често сум имала и на потколениците, понекогаш и на прстите од рацете или нозете.
Мислам дека исхраната има некакво влијание врз тоа, но не знам какво.Дали бидејќи сум на диета...не знам...а мислам дека кога не сум, поретко имам, но сепак ме фаќаат.
Од што може да биде тоа и како да ги намалам?
Магнезиумот само навечер. Не знам дали кај сите е така, ама мене инстант ми се приспива од магнезиум.Грчевите обино се јавуваат при намалено количество на магнезиум во организмот.Внесувај повеќе магнезиум во исхраната.Можеш да си земеш шумливи со магнезиум.
За намалена циркулација во екстремитети.. причина може да е несто со крвта како пример недостаток на нешто и најпаметно е да се направи крвна слика. Доколку се е во ред препорачувам Ginkgo Biloba - го иа во сите аптеки - Хербал природно .. екстракт од лист. Доколку намалената циркучација е од стрес пробај со магнезиум и Vitamin B6.Грчевите обино се јавуваат при намалено количество на магнезиум во организмот.Внесувај повеќе магнезиум во исхраната.Можеш да си земеш шумливи со магнезиум.
Вака ми треба малку подетално објаснување околу хормонот Prolactin.
Ако нормалната вредност е 600,а на анализи покажува 900(пример),што всушност значи тоа?Од што е иницирано ова покачување?На кој начин се лечи?Може ли да предизвика посериозни проблеми?
Фала.
Мама ко шо ми кажа,Prolactin е хормон примарно поврзан со излачувањето на млекото.
Значи,се лачи за да го поттикне исполнувањето на дојката со млеко,нели,за храна на детето.
А за негово зголемено лачење,според Wikipedia,може да има три можни причини:
1.prolactinoma-Тумор на жлездата која го лачи овој хормон(неможам да преведам на македонски како се вика).
2.Зголемено лачење на (TRH)thyrotopin-releasing hormon,предизвикано од hypothiroidism,болест на тироидната жлезда.
3.Поради земање на антипсхихотици
Ако ти помага воа,добро,ама најубао да си прашаш вистински доктор.
И мене исто ми се случуваше, во истиот период на 9 до 12 год.И повторно на твои години, 19.Ама тоа брзо помина, беше само 1 период кога бев многу нервозна и напната.Опушти се, не се нервирај,пиј си витамин Ц,капки витамин Д,(едни мн мрсни), а ако ти тече долго време крв(1 саат) мораш на доктор, и тоа е многу грдо....Треба да се стабилизира само од себе.Така барам беше кај мене.Ај да прашам...
Ко мал многу ми течеше крв од носот,до кај 12та година...
После престана,ама еве сега три-четири дена пак ми тече...значи,после 7 години,одново...
Ај некој ако знае шо може да е работаа?
Не бе,каков саат...И мене исто ми се случуваше, во истиот период на 9 до 12 год.И повторно на твои години, 19.Ама тоа брзо помина, беше само 1 период кога бев многу нервозна и напната.Опушти се, не се нервирај,пиј си витамин Ц,капки витамин Д,(едни мн мрсни), а ако ти тече долго време крв(1 саат) мораш на доктор, и тоа е многу грдо....Треба да се стабилизира само од себе.Така барам беше кај мене.