Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Vo posledno vreme cesto mi se slucuva da se zadisuvam, kako da nemozam da zemam vozduh dovolno kako da se gusam od sto moze da bide predizvikano ova(bolki vo gradite nemam nikakvi)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
66
Поени од реакции
5
Брат пиши ми лично. Имаш мала анкциозност. И пробај со чај од кантарион сабајле и навечер. Ефект по 2-3 недели ќе осетиш. Пијај 3x2 Vitamin B6 на ден. и не се опседнувај со мислење и анализирање.
Благодарам:smir:

К

Кнез Мишкин

Гостин
Vo posledno vreme cesto mi se slucuva da se zadisuvam, kako da nemozam da zemam vozduh dovolno kako da se gusam od sto moze da bide predizvikano ova(bolki vo gradite nemam nikakvi)
ммм хроничен замор можеби?,.., на мене ми се има така случувано повеќе пати, онака ме фати некој период а после ме пушти, најдобро прошетки во природа, без брзање, пошо и нервниот систем реагира на овие ‘‘аномалии‘‘ во работата на плуќата, најчесто психата го зголемува ефектот, избегувај простории со чад од цигари..., а можеш и да си направиш спирометриски преглед..., ама мислам дека нема потреба...:salut:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Многу често имам грчеви на нозете и почнав да се загрижувам.Вчера попладне и денес сабајлево ме фати грч на педите.Често сум имала и на потколениците, понекогаш и на прстите од рацете или нозете.

Мислам дека исхраната има некакво влијание врз тоа, но не знам какво.Дали бидејќи сум на диета...не знам...а мислам дека кога не сум, поретко имам, но сепак ме фаќаат.

Од што може да биде тоа и како да ги намалам?

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Многу често имам грчеви на нозете и почнав да се загрижувам.Вчера попладне и денес сабајлево ме фати грч на педите.Често сум имала и на потколениците, понекогаш и на прстите од рацете или нозете.

Мислам дека исхраната има некакво влијание врз тоа, но не знам какво.Дали бидејќи сум на диета...не знам...а мислам дека кога не сум, поретко имам, но сепак ме фаќаат.

Од што може да биде тоа и како да ги намалам?
Грчевите обино се јавуваат при намалено количество на магнезиум во организмот.Внесувај повеќе магнезиум во исхраната.Можеш да си земеш шумливи со магнезиум.

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Грчевите обино се јавуваат при намалено количество на магнезиум во организмот.Внесувај повеќе магнезиум во исхраната.Можеш да си земеш шумливи со магнезиум.
Магнезиумот само навечер. Не знам дали кај сите е така, ама мене инстант ми се приспива од магнезиум.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Abe za se mora da ima pricinaaaaaaaaaaa

Член од
16 март 2008
Мислења
51
Поени од реакции
3
За намалена циркулација во екстремитети.. причина може да е несто со крвта како пример недостаток на нешто и најпаметно е да се направи крвна слика. Доколку се е во ред препорачувам Ginkgo Biloba - го иа во сите аптеки - Хербал природно .. екстракт од лист. Доколку намалената циркучација е од стрес пробај со магнезиум и Vitamin B6.

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
Од дежурната ординација во Македонија не сум ни најмалце задоволен
Минатата недела околу 5 саат идам во војна болница во дежурната ординација поради прстот.. Минатиот ден го повредив на баскет, ми потече и мислев дека е пукнат... Значи отидов таму околу 5 саат.. Пред мене имаше само 2. После дојдоа уште 3 од кој 2 беа за на снимање и со врски или без, јас бев последен на снимање.. На прстот не ми беше ништо (само беше потечен) и ми го ставија во лонгета.. Дома бев во 10 саат...

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Ај да прашам...
Ко мал многу ми течеше крв од носот,до кај 12та година...
После престана,ама еве сега три-четири дена пак ми тече...значи,после 7 години,одново...
Ај некој ако знае шо може да е работаа?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Вака ми треба малку подетално објаснување околу хормонот Prolactin.
Ако нормалната вредност е 600,а на анализи покажува 900(пример),што всушност значи тоа?Од што е иницирано ова покачување?На кој начин се лечи?Може ли да предизвика посериозни проблеми?

Фала.

Jас сеуште чекам некој да ме удостои со одговор,не сум многу задоволна од она што го прочитав по интернет.

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Мама ко шо ми кажа,Prolactin е хормон примарно поврзан со излачувањето на млекото.
Значи,се лачи за да го поттикне исполнувањето на дојката со млеко,нели,за храна на детето.
А за негово зголемено лачење,според Wikipedia,може да има три можни причини:
1.prolactinoma-Тумор на жлездата која го лачи овој хормон(неможам да преведам на македонски како се вика).
2.Зголемено лачење на http://en.wikipedia.org/wiki/Thyrotropin-releasing_hormone(TRH)thyrotopin-releasing hormon,предизвикано од hypothiroidism,болест на тироидната жлезда.
3.Поради земање на антипсхихотици
Ако ти помага воа,добро,ама најубао да си прашаш вистински доктор.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Мама ко шо ми кажа,Prolactin е хормон примарно поврзан со излачувањето на млекото.
Значи,се лачи за да го поттикне исполнувањето на дојката со млеко,нели,за храна на детето.
А за негово зголемено лачење,според Wikipedia,може да има три можни причини:
1.prolactinoma-Тумор на жлездата која го лачи овој хормон(неможам да преведам на македонски како се вика).
2.Зголемено лачење на (TRH)thyrotopin-releasing hormon,предизвикано од hypothiroidism,болест на тироидната жлезда.
3.Поради земање на антипсхихотици
Ако ти помага воа,добро,ама најубао да си прашаш вистински доктор.

Вистинскиот доктор ме ставија на терапија една недела.Подетални анализи треба да направам,ама не сакаше ништо да коментира,а мене тоа ме нервира.Сакам да знам што мисли.
Нема веза,ќе чекам контрола па ќе се изјасни тогаш.
Податоците што ги најдов по интернет не се многу охрабрувачки и затоа воопшто несакам ништо веќе да читам ниту да мислам на тоа,ама еве потребата човечка да си потпрашам пак ја манифестирав на форум.

Фала во секој случај.

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Ај да прашам...
Ко мал многу ми течеше крв од носот,до кај 12та година...
После престана,ама еве сега три-четири дена пак ми тече...значи,после 7 години,одново...
Ај некој ако знае шо може да е работаа?
И мене исто ми се случуваше, во истиот период на 9 до 12 год.И повторно на твои години, 19.Ама тоа брзо помина, беше само 1 период кога бев многу нервозна и напната.Опушти се, не се нервирај,пиј си витамин Ц,капки витамин Д,(едни мн мрсни), а ако ти тече долго време крв(1 саат) мораш на доктор, и тоа е многу грдо....Треба да се стабилизира само од себе.Така барам беше кај мене.

Fabullous_178

Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
И мене исто ми се случуваше, во истиот период на 9 до 12 год.И повторно на твои години, 19.Ама тоа брзо помина, беше само 1 период кога бев многу нервозна и напната.Опушти се, не се нервирај,пиј си витамин Ц,капки витамин Д,(едни мн мрсни), а ако ти тече долго време крв(1 саат) мораш на доктор, и тоа е многу грдо....Треба да се стабилизира само од себе.Така барам беше кај мене.
Не бе,каков саат...
Ми тече по 2-3 минути само,ама работаа е шо ме замара...
Ок,фала на совет,ке пијам C и D...:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom