А ќе знае некој да дешифрира наод од испитување на тироидната жлезда?
Ти пишав ППЌе се обидам. Пиши ми го наодот.
Батали ја матичната. Матичен користам само за да ми препишува лекови и да ми дава упати за кај специјалист. Значи, ќе си отидеш кај неа, да ти даде упат и да си провериш што е. И да е глупост, само масно ткиво, тоа треба да го види специјалист. Вакви работи не се оставаат со ке ти помине како на куче.Пред неколку години ми се појави грутка на вратот а пред неколку месеци забележав две грутки на половината кои не се болни и се подвижни на допир , и во двата случаеви бев кај матичната рече дека не е ништо серионо се работи за масно ткиво но вчера забележав иста таква грутка на реброто под градите дали има место за паника ? стварно и ми се смачи од оние бул*ит шо ги имам на секаде .Дали некој го има истиов проблем , дали постојат соодветни медикаменти чаевни за нивно повлекување?
енибади хелп :smir:
Веднаш треба да се направи биопсија поготово на грутката кој се наоѓа како што рековтереброто под градите, ина шанси да се работи за масно ткиво, но таквите грутки често знаат да бидат и нешто многу по страшно особено кога се работи за градите кај женските, веднаш побарај упат и нека се направи испитување подоцна барем ќе можеш мирно да спиеш...Пред неколку години ми се појави грутка на вратот а пред неколку месеци забележав две грутки на половината кои не се болни и се подвижни на допир , и во двата случаеви бев кај матичната рече дека не е ништо серионо се работи за масно ткиво но вчера забележав иста таква грутка на реброто под градите дали има место за паника ? стварно и ми се смачи од оние бул*ит шо ги имам на секаде .Дали некој го има истиов проблем , дали постојат соодветни медикаменти чаевни за нивно повлекување?
енибади хелп :smir:
чај од камилица кантарион,Што да се зема за болки во желудник, за гастрит на нервна база? :nesum:
Убава топла супа...поубаво и полесно од тоа...нема!Што да се зема за болки во желудник, за гастрит на нервна база? :nesum:
Што да се зема за болки во желудник, за гастрит на нервна база? :nesum:
10 грама сол дневно е ужасно многу, солта е апсолутно непотребна, преку зеленчукот и овошјето внесуваме доволно Натриум, така да треба да се исфрли солта од исхраната, освен нели само за вкус да се додава минимално колку да не е блантаво јадењето.И јас го имам истиот проблем, бев кај лекар - експерт во оваа област - ми даде специфичен режим на исхрана, ми рече да го променам начинот на живот и од време на време т.е. секое сабајле и секоја вечер да земам по еден бедоксин 10 дена, доколку нема ефекти да се премине на посериозни апчиња за смирување.
Имаме потполно ист проблем со кој не е лесно да се живее.
И да ми рече да избегнувам зачинета храна и количината на сол во текот на еден ден да не ми биде повеќе од 10гр.
А како ќе го внесуваме Јодот кога солта во нашето подрачје е единствениот извор на Јод10 грама сол дневно е ужасно многу, солта е апсолутно непотребна
Тоа не е никаков проблем, дури можеме и да бираме како...А како ќе го внесуваме Јодот кога солта во нашето подрачје е единствениот извор на Јод