Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А ќе знае некој да дешифрира наод од испитување на тироидната жлезда?
Ти пишав ППЌе се обидам. Пиши ми го наодот.
Батали ја матичната. Матичен користам само за да ми препишува лекови и да ми дава упати за кај специјалист. Значи, ќе си отидеш кај неа, да ти даде упат и да си провериш што е. И да е глупост, само масно ткиво, тоа треба да го види специјалист. Вакви работи не се оставаат со ке ти помине како на куче.Пред неколку години ми се појави грутка на вратот а пред неколку месеци забележав две грутки на половината кои не се болни и се подвижни на допир , и во двата случаеви бев кај матичната рече дека не е ништо серионо се работи за масно ткиво но вчера забележав иста таква грутка на реброто под градите дали има место за паника ? стварно и ми се смачи од оние бул*ит шо ги имам на секаде .Дали некој го има истиов проблем , дали постојат соодветни медикаменти чаевни за нивно повлекување?
енибади хелп :smir:
Пред неколку години ми се појави грутка на вратот а пред неколку месеци забележав две грутки на половината кои не се болни и се подвижни на допир , и во двата случаеви бев кај матичната рече дека не е ништо серионо се работи за масно ткиво но вчера забележав иста таква грутка на реброто под градите дали има место за паника ? стварно и ми се смачи од оние бул*ит шо ги имам на секаде .Дали некој го има истиов проблем , дали постојат соодветни медикаменти чаевни за нивно повлекување?
енибади хелп :smir:
чај од камилица кантарион,Што да се зема за болки во желудник, за гастрит на нервна база? :nesum:
Убава топла супа...поубаво и полесно од тоа...нема!Што да се зема за болки во желудник, за гастрит на нервна база? :nesum:
Што да се зема за болки во желудник, за гастрит на нервна база? :nesum:
И јас го имам истиот проблем, бев кај лекар - експерт во оваа област - ми даде специфичен режим на исхрана, ми рече да го променам начинот на живот и од време на време т.е. секое сабајле и секоја вечер да земам по еден бедоксин 10 дена, доколку нема ефекти да се премине на посериозни апчиња за смирување.
Имаме потполно ист проблем со кој не е лесно да се живее.
И да ми рече да избегнувам зачинета храна и количината на сол во текот на еден ден да не ми биде повеќе од 10гр.
А како ќе го внесуваме Јодот кога солта во нашето подрачје е единствениот извор на Јод10 грама сол дневно е ужасно многу, солта е апсолутно непотребна
А како ќе го внесуваме Јодот кога солта во нашето подрачје е единствениот извор на Јод![]()