Г
Гучи
Гостин
Може имаш гасови, иди кењај (сериозен сум)Ме боли желудацот - имам јадено а пак ме боли и не е првпат и кога го пипнам ептен боли :/Чаре?

Може имаш гасови, иди кењај (сериозен сум)Ме боли желудацот - имам јадено а пак ме боли и не е првпат и кога го пипнам ептен боли :/Чаре?
Не. Не е тоа :|Може имаш гасови, иди кењај (сериозен сум)![]()
Ако ова се случува често посети веднаш лекар може да биде посериозно, секако без паника но посети лекар....Не. Не е тоа :|
И мене ми е чудно како може човек заболен од туберкулоза да не биде хоспитализиран, шансите вие блиските да бидете заразени се реални наптавете испитувања!Вака,се регистрирав на форумов да ве прашам едно прашање окулу туберкулоза..
Девојката на брат ми има и била во болница и му рекла да се тестира..е сеа мене ме фаќа страв колку што знам тоа е бактерија која е преносна..голема веројатнос од брат ми на мене и на цело семејство..Знае некој да објасни дали се големи шансите за пренесување нешто му објаснувале на доктор кога било пренослива болеста..као само одреден период.Иначе знам дека има вакцина,али не ме заштите против заушки па не верувам ни против ова да функционира..Знам дека има само 500 заболени у мкд..и чудно ми е што не е ни на инфективна хоспитализирана.И на доктор резултатите од тестот тек по 10 дена,докторот бил на одмор..затоа прашувам ако може некој нека каже
--- надополнето: Jul 15, 2011 12:24 PM ---
Вака,се регистрирав на форумов да ве прашам едно прашање окулу туберкулоза..
Девојката на брат ми има и била во болница и му рекла да се тестира..е сеа мене ме фаќа страв колку што знам тоа е бактерија која е преносна..голема веројатнос од брат ми на мене и на цело семејство..Знае некој да објасни дали се големи шансите за пренесување нешто му објаснувале на доктор кога било пренослива болеста..као само одреден период.Иначе знам дека има вакцина,али не ме заштите против заушки па не верувам ни против ова да функционира..Знам дека има само 500 заболени у мкд..и чудно ми е што не е ни на инфективна хоспитализирана.И на доктор резултатите од тестот тек по 10 дена,докторот бил на одмор..затоа прашувам ако може некој нека каже![]()
Едно предупредување, не мисли дека таа “БСЖ“ вакцина што се прима веднаш по раѓањето ќе те заштити од туберколоза!вака сеа колку што разбрав ја открила во асимтоматична фаза,а ко што прочитав на википедија се пренесува само во активна фаза,можеби затоа не е во инфективна хоспитализирана туку на друг одел,и мене ми е чудно како воопшто вработените таму не се интересираат бактеријата да не се пренесе кон други,па си работат мрзливо као и секад...Во тој случај чим и брат ми нема симтоми значи и тој не ја пренесува..Во секој случај ке направи тест само 10 дена да не бидат премногу,а ја како што сум баксуз осеќам ни таа вакцина што се прима нема да функционира..
Ок е е да се поправиш но да не се многу во таа количина????Мајка ми донесе некој си ПивскиКвасец, и ми каже да пијам по 5 апчиња ама двапати или трипати на ден а една доза е 5 апчиња се со цел малце да се поправам. Дали мислите дека може да ми помогнат, искрено сакам 6-7 кила да дигнам, ептен се осекам слаб, ништо не се фака за мене, знам дека не се некои професионални апчиња туку така, што мислите за нив ?
Јас би ти препорачал да не се грижиш ако си некое кило послаб од нормалата, внимавај на јадењето земај б комплекс и немаш потреба од друго...Мајка ми донесе некој си ПивскиКвасец, и ми каже да пијам по 5 апчиња ама двапати или трипати на ден а една доза е 5 апчиња се со цел малце да се поправам. Дали мислите дека може да ми помогнат, искрено сакам 6-7 кила да дигнам, ептен се осекам слаб, ништо не се фака за мене, знам дека не се некои професионални апчиња туку така, што мислите за нив ?