Дежурна Ординација! #2

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.955
Поени од реакции
9.587
и друга работа како го врвиш денот,тебе изгледа ти треба малку физичка работа за да се умориш малку,исто избегнувај касно да јадиш,еве најкасно во 7 нека биди последната грицка или било што
ова ке да е зато шо претходно спортував рекреативно се разбира па од зимата навака слабо сум физички активен ке гледам малце да трошам енергија повеке можда ке се попрајт нешто иако и претходно кога бев далеку физички спремен слаб ми беше апетитот

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
ова ке да е зато шо претходно спортував рекреативно се разбира па од зимата навака слабо сум физички активен ке гледам малце да трошам енергија повеке можда ке се попрајт нешто иако и претходно кога бев далеку физички спремен слаб ми беше апетитот
и јас до пред некоја година рекреативно скоро да не застанував,хиперактивен бев,слаб ми беше апетитот,сега не сум баш активен и пак ми е слаб,кај некои така тоа оди

за сонот е потребно физички добро да се умориш,работата или спортот ќе те ослободат и психички од стресот,работи на себе,уморвај се добро,не гледај дали ќе потиш или не и не јади покасно како што ти кажав - верувам дека ќе почниш во понормални саати да заспиваш

B

Black Guard

Гостин
ЗЏасега за апетитот не е лошо да пробаш пивски квасец-тоа сигурно ќе ти помогне и почекај недела-две паралелно со некоја активност еве џогирање на пример.

Btw еве од 11 часот до 5 часот сабајле велиш дека не заспиваш(т.е не можеш) па дали во меѓувреме си активен психички концентриран било на некој софтвер(фрути луп на пример или некоја игра) бидејќи ако си сконцентриран на нешто и постојано се напрегаш психички мозокот тогаш не е во состојба да побара сон т.е не му дозволуваш.

Сепак мислам дека најверојатно ти е пореметен биоритамот и ова можеш да го тестираш едноставно-не легнувај во 5 сабајле туку издржи се до 20 часот(значи цел ден ќе бидеш неспан ама не е проблем) па легни,наспиј се и намести аларм да те разбуди кај 7-8 часот па наредниот ден кога ќе станеш рано исто така легни си порано еве кај 22 или 23 часот-ако немаш проблем да се успиеш тогаш немаш никаков проблем:)

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Што и да каснам го повраќам, трет ден еве само од сок и 2 3 соленки живеам.
Нешто полесно за јадење и шо не би требало да го повратам? :/

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
вирус е јас цела недела се мачам со тоа, ми рекоја вирус нешто, појди на лекар а јади несто двопек или јогурт или кисело млеко.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Двопек, бел ориз без маснотии, домашна телешка супа, чај, пиј многу течности, колку што можеш повеќе...

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
вирус е јас цела недела се мачам со тоа, ми рекоја вирус нешто, појди на лекар а јади несто двопек или јогурт или кисело млеко.
Убо знајш ти дека не е вирус.
Пробав со двопек и јогурт, смоки со јогурт, корнфлекс. Пак се повраќам...

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
искрено незнам што е бев и на лекар и ми рекоја дека можеби е вирус, иначе и дома моиве со исти проблем, а и други се жалаат околу мене :)

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
искрено незнам што е бев и на лекар и ми рекоја дека можеби е вирус, иначе и дома моиве со исти проблем, а и други се жалаат околу мене :)
Сеа ќе пробам со оризов..

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
А зошто не одиш на доктор?
Има едно златно правило, штом не поминува со преспивање - си бара доктор :)

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
А зошто не одиш на доктор?
Има едно златно правило, штом не поминува со преспивање - си бара доктор :)
Не одам на доктор бидеќи ја знам причината зошто не можам да ставам залак во уста, само ќе ми препиши апчина без врска, и ќе ме шета по болници.
Пробав со разна храна, е сега уште со оризов немам пробано.
Ако не биди и тоа. Е тогаш на лекар.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Не одам на доктор бидеќи ја знам причината зошто не можам да ставам залак во уста, само ќе ми препиши апчина без врска, и ќе ме шета по болници.
Пробав со разна храна, е сега уште со оризов немам пробано.
Ако не биди и тоа. Е тогаш на лекар.
Епа ако знаеш од што ти е и ги знаеш симптомите google dat sh!t. Бар ќе видиш што можеш да јадеш. Веројатно ќе биде слично на советот на АлтернативФ
П.С.
игнорирај статии каде што пишува cancer :)

S

stefi

Гостин
Ова може е малце глупо и небитно али, зашто ме чешаат белези и лузни од пред 10 па и више години??

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Левата града ме боли пупката ,пред 3 недели на вратило се удрив ,ја потиснав. Но болката и отокот не ми поминува ,бев на лекар ми дадоа некој си облоги за оток ставав 2-3 дена но ништо ,можеби требаше подолго време да ставам но...Зар може од удар толку време да ми е отечена и да ме боли?

Kajgana Shop

На врв Bottom