Дежурна Ординација! #2

B

Black Guard

Гостин
Се напив она кафетин што е новото во кесичка се измив испив вода пола литро и исто е ... :( се повеќе ме тера на повраќање мачнина осеќам ... незнам што може да ми е

Епа ќесичката има парацетамол 1000мг и фенилефрин,ако си сакал кофеин(за да не спиеш0 ти требало енерџи дринк или обичен кафетин,мада не се препорачливи за одење на работа.

Кај ќесичкиве фенилефринот е замена на псеудоефедринот согласно Американското искуство,па европското законодавство против синтетички дроги.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Прв пат ми се случува вакво нешто, сигурно не е страшно ама јас да си прашам. Лежев и нозете ми висеа надоле, и осетив како левата нога ми трне. Сакав да станам и кога стапнав, како да немав контрола над ногата, ко мртва беше и паднав. Околу 30 секунди неможев да ја мрднам. Никогаш до сега не ми се случило ова, обично ми трне ама кога ќе стапнам неколку пати ми се оправа.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Прв пат ми се случува вакво нешто, сигурно не е страшно ама јас да си прашам. Лежев и нозете ми висеа надоле, и осетив како левата нога ми трне. Сакав да станам и кога стапнав, како да немав контрола над ногата, ко мртва беше и паднав. Околу 30 секунди неможев да ја мрднам. Никогаш до сега не ми се случило ова, обично ми трне ама кога ќе стапнам неколку пати ми се оправа.
Ми делува како проблем со нервите на ногата. Јас со левиот палец имав еден период таков проблем, ми трнеше, губев осет на него, ама си купив таблети од пивски квасец, по 3 секое утро пиев (гадни се додека голтнеш) и после месец - два исчезнаа проблемите. Барем мене ова ми помогна па сега некој постручен нека каже нешто друго ако има :icon_mrgr:

B

Black Guard

Гостин
Колку време ти висеше ногата??

Можеби си и ја прекинала циркулацијата,мене ми се случува така со рацете и тоа често.

Ако ти се повтори на лекар.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Најверојатно си ја прекинала циркулацијата, претпоставувам нозете ти биле преку работ на креветот.
Ова слично како да си спиел во незгодна позиција и се будиш со отрпната рака(или некој ти спиел на неа) и сиот си Da fuck is this sh!t on my shoulder:pos:.
Ако после станувањето(раздвижувањето) почуствува топлина + пецкање, па се до грчевита куса болка тоа ќе е било.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Фала ви на сите, најверојатно е циркулацијата ама чудно ми беше зашто само едната нога. Ја осеќам ко згрчена сеуште ама не цело време.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Дечки ми треба малце помош :)
Настинав, веројатно зашто раб. место ми е такво, на промаја седам, а може е и поради драстична промена на клима.
Како и да е, симптоми се омалаксаност, умерена болка во грлото, кашлање - пиев едни како замена за Упсарин (сини се, парацетамол+ц витамин) и се напив цефалексин.
Сега не знам дали да продолжам да пијам цефалексин, или сепак нешто друго? Ако продолжам со цефалексинот, на колку саати да го пијам?
А ако треба нешто др. ве молам напишете го со генеричко име, затоа што не сум во Македонија.
Фала однапред!

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Дечки ми треба малце помош :)
Настинав, веројатно зашто раб. место ми е такво, на промаја седам, а може е и поради драстична промена на клима.
Како и да е, симптоми се омалаксаност, умерена болка во грлото, кашлање - пиев едни како замена за Упсарин (сини се, парацетамол+ц витамин) и се напив цефалексин.
Сега не знам дали да продолжам да пијам цефалексин, или сепак нешто друго? Ако продолжам со цефалексинот, на колку саати да го пијам?
А ако треба нешто др. ве молам напишете го со генеричко име, затоа што не сум во Македонија.
Фала однапред!
Јас кога бев во Америка ги пиев овие:
http://www.theraflu.com/index.shtml

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Јас кога бев во Америка ги пиев овие:
http://www.theraflu.com/index.shtml
Фала Јагодче, ќе ги побарам утре кај мене во маркет, а ако ги нема кај мене сигурно ги има во Walmart :)
Само кажи ми дека се барем приближно добри како наш Фервекс (кој заборавив да си го купам, глупа).
:pipi:

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Фала Јагодче, ќе ги побарам утре кај мене во маркет, а ако ги нема кај мене сигурно ги има во Walmart :)
Само кажи ми дека се барем приближно добри како наш Фервекс (кој заборавив да си го купам, глупа).
:pipi:
Мене ми завршија работа (y)! Јас ги купвев во Wallgreens, милион посто ги има и во Walmart!
И немој многу на промаја да седиш, опасна работа е тоа, недајбоже ќе се фатиш целата! Ајде побрзо да оздравиш (y)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Мене ми завршија работа (y)! Јас ги купвев во Wallgreens, милион посто ги има и во Walmart!
И немој многу на промаја да седиш, опасна работа е тоа, недајбоже ќе се фатиш целата! Ајде побрзо да оздравиш (y)
Mорам да седам на промаја, на каса работам, а тоа е одма до вратите.... :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.959
Поени од реакции
9.589
Не знам колку е за овде ова ама ајде да прашам
1. Имам проблем со спиењето значи не можам да легнам пред 5 сатот на сабајле иако станувам во 10 или 11 на сабајле намерно за да легнам порано али не иде 2-3 недели веке ов ами се случуват
2. Проблем со апетит значи ептен слабо јадам некогаш и 2 пати на ден немам апетит. Витамини,апчиња шо да земам за Апетит

B

Black Guard

Гостин
Не знам колку е за овде ова ама ајде да прашам
1. Имам проблем со спиењето значи не можам да легнам пред 5 сатот на сабајле иако станувам во 10 или 11 на сабајле намерно за да легнам порано али не иде 2-3 недели веке ов ами се случуват
2. Проблем со апетит значи ептен слабо јадам некогаш и 2 пати на ден немам апетит. Витамини,апчиња шо да земам за Апетит
Прво кажи колку кафиња пиеш дневно и колку цигари пушиш.

Второ кога вообичаено легнуваш да спиеш-на пример легнуваш во 11 и 30 и не можеш да заспиеш до???

Трето за апетрит најдобра опција е пивски кивасец и витамин Ц или најдобро комбинација на витамини А.Ц,Е и Селен а за спиењето B-комплекс може да помогне.

Но кажи што правиш откако стануваш-филџан кафе и цигара,енерџи дринк можеби зелен чај(има кофеин) кока кола исто така.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.959
Поени од реакции
9.589
Прво кажи колку кафиња пиеш дневно и колку цигари пушиш.

Второ кога вообичаено легнуваш да спиеш-на пример легнуваш во 11 и 30 и не можеш да заспиеш до???

Трето за апетрит најдобра опција е пивски кивасец и витамин Ц или најдобро комбинација на витамини А.Ц,Е и Селен а за спиењето B-комплекс може да помогне.

Но кажи што правиш откако стануваш-филџан кафе и цигара,енерџи дринк можеби зелен чај(има кофеин) кока кола исто така.
Кафе не пијам ретко т.е 2-3 кафња неделно и то ко ке излезам вака дома не пијам, цигари не пушам.Легнувам некаде околу 2 .Кога станувам обично пијам какао или чај од нане строго

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
Кафе не пијам ретко т.е 2-3 кафња неделно и то ко ке излезам вака дома не пијам, цигари не пушам.Легнувам некаде околу 2 .Кога станувам обично пијам какао или чај од нане строго
и друга работа како го врвиш денот,тебе изгледа ти треба малку физичка работа за да се умориш малку,исто избегнувај касно да јадиш,еве најкасно во 7 нека биди последната грицка или било што

Kajgana Shop

На врв Bottom