Дежурна Ординација! #2

Член од
10 декември 2011
Мислења
228
Поени од реакции
150
Веќе 6-7 месеци исплукувам шлајм и носот ми е затнат се сомневам на алергија од душекот на кој спијам. Можно е тоа да биде фрката?
Синуси! Јас дишам така 6 години :)

Член од
5 март 2011
Мислења
850
Поени од реакции
829
hloramfenikol aj ako sakate po opsirni informacii

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Последниве 3-4 месеци, во пределот на образите кожата ми е премногу сува, а кај челото нормална. Незнам колку кремови сменив, од кој било крем целото лице ме пецка додека го нанесувам, а и кога ќе ставам пудра, сувиот дел кај образите, ептен се познава. Редовно одам на дерматолог, секоја недела, и ми вели супер ти е супер ти е, а мене ме пецка и никако неможам да го решам проблемов. Да не имал некој нешто слично на ова?

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
hloramfenikol aj ako sakate po opsirni informacii
Хрорамфениколот помага за црнките на лицето, најчесто се користи како почетен дел од терапијата за лекување на акните, во себе содржи големо количество на антибиотик, потекнува од бактеријата Streptomyces venezuelae. Не треба да се користи долго време, кожата може да ти се навикни на него, па ако не го користиш да имаш посериозни проблеми. А и многу ја суши кожата. Ако имаш сува кожа ставај само каде што имаш мозолчиња.
Совет, ја имам лосионче од течна пудра (оние што се за сипаници) и хрорамфеникол, заедно. Ептен помага во сушењето на мозолчињата, ама не треба претерано да се користи.

L

.Lost Angel.

Гостин
Ај ако може помош на работа сум 3 смена а осеќам во себе си како мачнина и ме боли глава како да ми иде да повраќам :confused: кажете ми што да земам да се напијам и што може да ми биде ве молам стварно бидејќи до 8 часот сабајле сум на работа а лошо ми е стварно многу а нема некој кој може да ме замени :(

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Ај ако може помош на работа сум 3 смена а осеќам во себе си како мачнина и ме боли глава како да ми иде да повраќам :confused: кажете ми што да земам да се напијам и што може да ми биде ве молам стварно бидејќи до 8 часот сабајле сум на работа а лошо ми е стварно многу а нема некој кој може да ме замени :(
Земи нешто витаминско, Ц витамин ако ти се наоѓа или некои мултивитамини, напи се 2-3 чаши вода, изми се па ке ти помине ако не е ништо страшно

L

.Lost Angel.

Гостин
Земи нешто витаминско, Ц витамин ако ти се наоѓа или некои мултивитамини, напи се 2-3 чаши вода, изми се па ке ти помине ако не е ништо страшно
Се напив она кафетин што е новото во кесичка се измив испив вода пола литро и исто е ... :( се повеќе ме тера на повраќање мачнина осеќам ... незнам што може да ми е

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Се напив она кафетин што е новото во кесичка се измив испив вода пола литро и исто е ... :( се повеќе ме тера на повраќање мачнина осеќам ... незнам што може да ми е
Или си настинат, или имаш јадено нешто лошо, или ќе се разболуваш кај и да е, или си труден - друго нема :) Уживај ќе помине, може да е само од замор.

L

.Lost Angel.

Гостин
Или си настинат, или имаш јадено нешто лошо, или ќе се разболуваш кај и да е, или си труден - друго нема :) Уживај ќе помине, може да е само од замор.
Ако сум несреќен човек до толку че да сум труден :D шала на страна нешто од лошо јадено мие сигурно бидејќи јадев тост па хот дог само тоа денеска нешто од тоа че да ми е :confused:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Здраво ,

сакам да прашам зошто имам брунки на градите и на грбот, само кај рамињата..
да не е поради тоа што многу време поред јадам само пржен компир и секогаш ставам мајонез?? да не е од мајонезот ?
и уште едно прашање:
зошто само во летово на нозите ми излеват брунки ?? не доле кај коленото, туку горе.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.964
Поени од реакции
8.626
Здраво ,

сакам да прашам зошто имам брунки на градите и на грбот, само кај рамињата..
да не е поради тоа што многу време поред јадам само пржен компир и секогаш ставам мајонез?? да не е од мајонезот ?
и уште едно прашање:
зошто само во летово на нозите ми излеват брунки ?? не доле кај коленото, туку горе.
Бањај се секој ден и ќе исчезнат...

A

AnFem

Гостин
Како не!
Јас се бањам еднаш дневно најмалку, во секој период од годината, па ми се случило да ми се нафрла грбот. Човекот се изјасни дека се убива од јадење помфрити и мајонез.
Relic[MK], исхраната и те како делува на кожата. Пробај со здрава храна, пиј доволно вода, внесувај многу овошје и зеленчук. Мада не мора да значи, може да се нафрлуваш од прашок за перење, од водата со која се бањаш... Ама кога веќе се изјасни во врска со храната, многу е голема веројатноста од тоа да ти е.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.964
Поени од реакции
8.626
AnFem

Смени го шампонот и гелот за тело:D

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
џабе е , се бањам секојден али исто е :)
Како не!
Јас се бањам еднаш дневно најмалку, во секој период од годината, па ми се случило да ми се нафрла грбот. Човекот се изјасни дека се убива од јадење помфрити и мајонез.
Relic[MK], исхраната и те како делува на кожата. Пробај со здрава храна, пиј доволно вода, внесувај многу овошје и зеленчук. Мада не мора да значи, може да се нафрлуваш од прашок за перење, од водата со која се бањаш... Ама кога веќе се изјасни во врска со храната, многу е голема веројатноста од тоа да ти е.
Веројатноста е 80% дека е од Мајонезот, али ајде ке пробам како што рече ;)
Thanks.

Kajgana Shop

На врв Bottom