Дежурна Ординација! #2

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.785
Поени од реакции
8.309
Многу се штетни тие Вентор.
Знам тетка ми е медицинско лице и ми има кажано дека само кај нас може да се набават така лесно.
Низ цел балкан, познавам многу што го користеле па фала богу ниеден до сеа мака немал.

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
e sega vaka da ti kazam od licno iskustvo so ova istoot so go imas napisano, ti si tocno vo tie godini kade so da ne recam naglo ke imas promeni odnosno sega si vo pubertet i ke se menuvas i fizicki i psihicki :)). To znaci deka ov sega pa do 18 godina ke se razvivas najmnogu vo visina zgolemuvanje na primer nos usi glava race noze i gradniot kos.mene mi pocna ova vaka prva godina ko pocnav i mi traese do pocetokot na 4 . i 3 godini na nikoj ne kazvav ama vekje ne se trpese i prasav i kaj maticnata i kaj profesori po fizicko taka da gradnio kos sega se siri i bez gajle da si nema nisto imam brat na ista vozrast kako tebe i pred 2 meseci istoto mi go kaza ova i se pregleda i istoto mu e soopsteno deka recisi kaj sekoj e ova pojava,taka d asi nemas gajle ne e nis strasno samo poke vreme da znajs deka ke osekjas bolki znaci 2-3 godini ,barem jas tolku cuvstvuvav
Фала многу сега се чуствувам веќе подобро :)

B

Black Guard

Гостин
Ми се лупи јазикот, значи горната површина на јазикот ми е као излупена и ме боли онака лошо, ко изгорен да ми е јазикот од горна страна.. До што може да биде? Со бетадине ја плакнам устата веќе 3 дена ама мислам дека полошо си правам. Помош?
А да кажеш што си јадел/пиел последниве 3 дена...има случаи од лошо(несоодветно) разредена есенција па ставена во зимница да дојде до таков ефект....на крај краеви брис-от ќе каже.
--- надополнето: 16 март 2012 во 13:10 ---
Чекајте нели венторо е против болки посебно за коските??

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
Пред некое време имав проблем со чиреви. Константно ми искачаа едно месец дена (ќе излечам еден, за неколку дена друг). Бев на лекар, испитав крвта све океј. Последниов месец, 4 пати ми има искочено јачмен на окото (и тоа само на едно, десно). Иљач некој за говново, чаре? Ако имав инфекција најверојатно ќе го покажеа тоа резултатите од крвта, затоа ме чуди..

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Пред некое време имав проблем со чиреви. Константно ми искачаа едно месец дена (ќе излечам еден, за неколку дена друг). Бев на лекар, испитав крвта све океј. Последниов месец, 4 пати ми има искочено јачмен на окото (и тоа само на едно, десно). Иљач некој за говново, чаре? Ако имав инфекција најверојатно ќе го покажеа тоа резултатите од крвта, затоа ме чуди..
не ти најдоа бактерија коа ти ги проверуваа чировите?

G

galaxy

Гостин
Чирови на кожата, така?
И двете, и чировите и јачменот се инфицирани лојни жлезди.
Зошто ти се појавуваат во подолг период, можеби неодамнешно накалемување на Стафилококус ауреус на кожата, можеби си ја имал бактеријата од порано ама сега намален имунитет, заедно со послаба хигиена.
Дали лекарот ти даде некој антибиотик? Можеби треба да посетиш дерматолог.

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
не ти најдоа бактерија коа ти ги проверуваа чировите?
Не, ми рекоа дека можело да биде и бетер као и ми препишаа амоксиклав. Ја испив дозата која ми беше препишана и да не урочам од тогаш до сега ми нема искочено чир. Јачмениве ме мачат сега.

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Не, ми рекоа дека можело да биде и бетер као и ми препишаа амоксиклав. Ја испив дозата која ми беше препишана и да не урочам од тогаш до сега ми нема искочено чир. Јачмениве ме мачат сега.
за чиревите, имаше едно растение, мислам дека се викаше тегавец или така нешто (не е тоа шо го дава прво на гугл имиџес..). со дебел лист. го лупиш, го ставаш на чирот и преврзуваш одозгора, и помага брзо да созрее и помалце боли. да знаеш, ако ти се појави пак, тоа барај:) иначе ако не ти нашле ништо во крвта, не сфаќам зашо антибиотик, ама нема везе.. ја коа имав таков проблем, мене ми најдоа бактерија (стафилокока) и ја лечев со амоксиклави чуда..
а за јачменот, сум чула за Хлорафеникол дека помага, маст некоја, распрашај се по аптеки :)

Член од
2 ноември 2011
Мислења
68
Поени од реакции
81
Poslednive denovi imam dosta nizok krven pritisok... denes go merev i mi beshe 99 so 57 a srcevite otkucai 85. Jas si imam nizok pritisok no ne mi padnal pod 105 so 70. Posle eden saat povtorno go izmeriv i mi beshe 95 so 61, srcevite otkucai mi bea 75 vo minuta. Pijam technosti za da mi se kachi pritisokot, i kafe pijam do dve najmnogu vo denot...no eve ovie dva tri dena nekako ne se kachuva nad 100, postojano mi se spie, postojano se chustvuvam kako da nemam energija...seushte ne sum bila na lekar, iskreno ne mi se odi...dokolku nekoj imal iskustvo so pritisok, moze da mi preporacha nekoj chaj ili pak vitammini... dodeka da se nakanam da idam na lekar, a iskreno ne sakam da pijam hemija.

Член од
27 септември 2011
Мислења
240
Поени од реакции
337
Tатко ми пред 4 месеци почувствува трнење на десната рака, потоа прстите почнаа да му се вкочануваат, а малиот и домалиот прст не му функционираат баш како што треба. Нема стисок на дланката и постојано му е студена, а и се разликува малку од другата дланка, малку му е послаба.
Поради тоа што тој не сака да оди на лекар, смета дека се работи за мал проблем, се одлучив да побарам некое мислење од вас.
Предпоставувам се работи за слаба циркулација на крвта, како и да е, ме интересира за каков проблем се работи и како може да се справиме со истиот.
Однапред благодарам

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Tатко ми пред 4 месеци почувствува трнење на десната рака, потоа прстите почнаа да му се вкочануваат, а малиот и домалиот прст не му функционираат баш како што треба. Нема стисок на дланката и постојано му е студена, а и се разликува малку од другата дланка, малку му е послаба.
Поради тоа што тој не сака да оди на лекар, смета дека се работи за мал проблем, се одлучив да побарам некое мислење од вас.
Предпоставувам се работи за слаба циркулација на крвта, како и да е, ме интересира за каков проблем се работи и како може да се справиме со истиот.
Однапред благодарам
Па не би рекол дека е мал проблем, покрај недоволен доток на крв можно е и некој нерв да е повреден. Ќе мора стручно мислење од лекар.

Член од
27 септември 2011
Мислења
240
Поени од реакции
337
Па не би рекол дека е мал проблем, покрај недоволен доток на крв можно е и некој нерв да е повреден. Ќе мора стручно мислење од лекар.
Уф, ептен ме засекира:unsure::(
благодарам

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Нешто добро за имунитет? Имунитетов ми е срање секоја втора недела се разболувам.
Добродојдени се и природни лекарства.

С

Само Човек

Гостин
Нешто добро за имунитет? Имунитетов ми е срање секоја втора недела се разболувам.
Добродојдени се и природни лекарства.
Јади многу овошје и зеленчук, само свежо цеден сок пиј ;)Ако сакаш направи си детална анализа на лекар, чисто да не имаш некое восаление...
--- надополнето: 24 март 2012 во 10:43 ---
Уф, ептен ме засекира:unsure::(
благодарам
На нерво 3 инфузии и ко нов.Таму пола пациенти имаат трнење...
--- надополнето: 24 март 2012 во 10:53 ---
Poslednive denovi imam dosta nizok krven pritisok... denes go merev i mi beshe 99 so 57 a srcevite otkucai 85. Jas si imam nizok pritisok no ne mi padnal pod 105 so 70. Posle eden saat povtorno go izmeriv i mi beshe 95 so 61, srcevite otkucai mi bea 75 vo minuta. Pijam technosti za da mi se kachi pritisokot, i kafe pijam do dve najmnogu vo denot...no eve ovie dva tri dena nekako ne se kachuva nad 100, postojano mi se spie, postojano se chustvuvam kako da nemam energija...seushte ne sum bila na lekar, iskreno ne mi se odi...dokolku nekoj imal iskustvo so pritisok, moze da mi preporacha nekoj chaj ili pak vitammini... dodeka da se nakanam da idam na lekar, a iskreno ne sakam da pijam hemija.
кафето замениго со зелен чај. Кафе едно наутро само ако не си "зависник" од кафе, ако љубиш кафе повеќе зелен чај и вода најмалку две литри у ден :) од искутво ова јас имав 60 со 45 ...

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
За болку во непцината што перпорачувате?

Kajgana Shop

На врв Bottom