Anon
/b/ House /b/
- Член од
- 13 декември 2007
- Мислења
- 16.733
- Поени од реакции
- 27.721
Кои сте вие или си персираш?Пред недела дена поминувавме низ истово
Кои сте вие или си персираш?Пред недела дена поминувавме низ истово
"Ние, нашата фамилија."Кои сте вие или си персираш?
Да де ама попрецизно, постар брат/сестра, помлад брат/сестра, родител, баба, дедо, дечко, двајцата ли биле со симптоми...Ние, нашата фамилија.
Обично се подразбира.
ја така сфатив
Ако ги немаш поминато другите лаборатории, врти кај нив. Друго ти останува да чекаш и да си пратиш состојба.И ајде што да правам сега.Најрано термин за тестирање чак во понеделник и тоа приватно.Не знам што да правам?
Нема во Авицена во понеделник,во Биотек и Жан Митрев чак во вторник.Закажав во Авицена.За среќа температурата ми падна али главоболка јака.Во самозиолација сум али до кој ке чека чак недела дена.А се мислам дека ми е од грлото.Али не вреди да се ризикуваАко ги немаш поминато другите лаборатории, врти кај нив. Друго ти останува да чекаш и да си пратиш состојба.
Исто и јас на 06.07 кога барав термин за приватно да се тестирам.....немаше. Во Жан Митрев редовен термин (4000 ден.) имаше тек за три дена. Вонреден (6000 ден.) имаше истиот ден. Вонредните термини се попладне од 18:30....ако те јаде многу психа, како мене што ме јадеше....јави се и закажи вонреден (мене првото јавување ме одјебаа за истиот ден, но после 10 мин. се јавив втор пат, кажав дека сум со симптоми типични за ковид, ги замолив и ми закажаа за истиот ден). Знам дека е 2000 поскапо...ама реков подобро +2000 него да се дробев психички три дена.Нема во Авицена во понеделник,во Биотек и Жан Митрев чак во вторник.Закажав во Авицена.За среќа температурата ми падна али главоболка јака.Во самозиолација сум али до кој ке чека чак недела дена.А се мислам дека ми е од грлото.Али не вреди да се ризикува
pobaraj go maticniot i prasaj go negde vo okolnite gradovi dali ima porano, mnogu skopjani u veles se testiraa.Нема во Авицена во понеделник,во Биотек и Жан Митрев чак во вторник.Закажав во Авицена.За среќа температурата ми падна али главоболка јака.Во самозиолација сум али до кој ке чека чак недела дена.А се мислам дека ми е од грлото.Али не вреди да се ризикува
znaci strasna rabota, rezultative sto gi gledame sekojdnevno se so 7 dneven lag u picku mater.И ајде што да правам сега.Најрано термин за тестирање чак во понеделник и тоа приватно.
Психички оболевме со вирусот уште од почетокот ова не е ништо ново.Да им ебам тоа лоповите 6000ден за еден тест не им давам па ако треба цел месец сам дома ке седам.Претераа со цените безобразни.И јас мислам дека температурата ми се крена ради грлото.Три дена ме гребеше и вчера дигнав висока температура и одвај ја спуштив вчера навечер.Денес да не се урочам температура немам досега цел ден само јака главоболка и мала изнамоштеност.Сам сум во стан психички океј само ми е битно моите дома да се добри и да не сум пренел ништо барем ни настинка камоли нешто друго.Исто и јас на 06.07 кога барав термин за приватно да се тестирам.....немаше. Во Жан Митрев редовен термин (4000 ден.) имаше тек за три дена. Вонреден (6000 ден.) имаше истиот ден. Вонредните термини се попладне од 18:30....ако те јаде многу психа, како мене што ме јадеше....јави се и закажи вонреден (мене првото јавување ме одјебаа за истиот ден, но после 10 мин. се јавив втор пат, кажав дека сум со симптоми типични за ковид, ги замолив и ми закажаа за истиот ден). Знам дека е 2000 поскапо...ама реков подобро +2000 него да се дробев психички три дена.
ПС За државно ми рекоа термин после две недели....се по список....секој месец здравство им плаќаме....за што....ти е*ам државава.
Другар јави се моли, куми во Жан Митрев вонреден термин да ти закажат....знам од лично искуство како јаде психа од чекање за тест и најгадното чекање резултат.
И јас ги имав истите симптоми (Т 38-38,5, грло солидно болење, главоболка доста јака -од температурата изгледа и добра омалаксаност....Парацетамолот ми ја спушташе докај 37,6 и тоа само два-три саати) како тебе, да не беше ковидов никому ништо....али заради вирусов морав да се тестирам и искочив негативен....сум се прехладил добро некаде.
И се јавив преска пичка и матер и реков да прави што прави да види кога и каде може да најде тест и ми рече ке ми се прејави и еве стандард ја нема.Ми иде да и отидан лично ни маска ни ништо и у пм да ја отерам.pobaraj go maticniot i prasaj go negde vo okolnite gradovi dali ima porano, mnogu skopjani u veles se testiraa.
Автоматски споено мислење:
znaci strasna rabota, rezultative sto gi gledame sekojdnevno se so 7 dneven lag u picku mater.
Bez nervozna, samo smireno...ne se vinovni maticnite..a I sto ke ti e test vo takva sostojba.Психички оболевме со вирусот уште од почетокот ова не е ништо ново.Да им ебам тоа лоповите 6000ден за еден тест не им давам па ако треба цел месец сам дома ке седам.Претераа со цените безобразни.И јас мислам дека температурата ми се крена ради грлото.Три дена ме гребеше и вчера дигнав висока температура и одвај ја спуштив вчера навечер.Денес да не се урочам температура немам досега цел ден само јака главоболка и мала изнамоштеност.Сам сум во стан психички океј само ми е битно моите дома да се добри и да не сум пренел ништо барем ни настинка камоли нешто друго.
Автоматски споено мислење:
И се јавив преска пичка и матер и реков да прави што прави да види кога и каде може да најде тест и ми рече ке ми се прејави и еве стандард ја нема.Ми иде да и отидан лично ни маска ни ништо и у пм да ја отерам.
Фентанил фластери, содржат опојна дрога (фентанилот) и се издаваат исклучиво на лекарски рецепт.Здраво. Ми треба помош околу име на едни фластери за половини. Роднината шо ми ги бара ми кажа некои имиња но јас појма неам кои се тие. Он ми вика као демек фластерите се викат ФИНТАИЛ, ФИНТАМИЛ или ФИНТАМИН. Познати ви се тие имиња? Како се пишува точно можеби знаете? Јас барав пишувајки латиница но не успеав да најдам ништо... Благодарам
Здраво. Ми треба помош околу име на едни фластери за половини. Роднината шо ми ги бара ми кажа некои имиња но јас појма неам кои се тие. Он ми вика као демек фластерите се викат ФИНТАИЛ, ФИНТАМИЛ или ФИНТАМИН. Познати ви се тие имиња? Како се пишува точно можеби знаете? Јас барав пишувајки латиница но не успеав да најдам ништо... Благодарам