Psyside
Nocturnal
- Член од
- 30 јануари 2009
- Мислења
- 18.738
- Поени од реакции
- 18.484
Дигестивни ензими, и пробиотици.Немам никакви симптоми. Ова така наеднаш, а претходно мала настинка, ништо сериозно.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Дигестивни ензими, и пробиотици.Немам никакви симптоми. Ова така наеднаш, а претходно мала настинка, ништо сериозно.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Си дарувала ли друг пат крв? Можеби си се возбудила малку. Ако не се потсмири денес - утре, оди на кардиолог. Не пиј кафе деновиве.Дечки помош, преуплашена сум.
Прво да кажам имам 19г и скоро никаква физичка активност. Вчера имавме крводарителска акција али ме вратија бидејки срцето многу силно ми чукало. Си дојдов дома и кога му кажав на моите ука бука се напраи, веднаш зедоа притисоци пулс да ми мерат и испадна прво 135/80 и пулс 93. Ај притисокот до негде оправдано можеби бидејки бев преуморена, цел ден во движење па и ненаспана. Океј. Денес мерев пак, испадна притисок 118/75 такада не е тоа проблем. Али луѓе пулсот 110 ми беше, се преплашив коа видов. А немам никакви симптоми, ни омалаксаност, ни губење здив, ни намален апетит ништо буквално. Утре на доктор ќе одам да видам зошто е вака. Моите ми се скапаа дерење дека многу кафе сум пиела и од тоа ми било, а јас пијам дури 1 во денот, али јако го правам..
Некој совет, дали врвел некој низ истото? Страв ми е не сакам на овие години со апчиња да се трујам уф..
Не, воопшто. Ќе осетев досега. Дури сеа откако си кладов страв го осеќам цело време срцето, али си велам подсвесно од уплавот ми е. Немам долго правено крвна слика бидејки како што кажав не сум осетила проблеми. Последно можеби пред некои 4/5 месеци хемоглобин проверив и ми беше за мала нијанса понизок и докторката ми рече да не обрнувам внимание од циклусот ми било така..[DOUBLEPOST=1521036774][/DOUBLEPOST]Други денови ти чука брзо срцето? кога ти е последна крвна слика, слабокрвност, анемија, тироида?
Не, вчера требаше прв пат да ми е али ме вратија.Си дарувала ли друг пат крв? Можеби си се возбудила малку. Ако не се потсмири денес - утре, оди на кардиолог. Не пиј кафе деновиве.
28, исто и ЕКГ правев повеќепати сите нормално испадна и стрес тест пред две години ништо се е ок, само што пулсот останува висок со притисок добар сум може во моменти максимум, 130 со 90 да ми се качи ама тоа ептен реткоКoлку гoдини имaш
Која болест си ја бараш уствари?Ете дојде и тоа време да правам биопсија на мускул На државново ми кажаа дека бипосијата ја правеле со локална анестезија и мал рез од неколку центиметри, но самото тоа што видов на Јутуб како ја прават и тоа што треба минимум 7 дена за да се затвори раната ме стави во мисла дали да барам некоја друга метода за биопсија. Добив информација дека во одредени приватни болници се правела тенкоиглена биопсија на мускул, но докторката на државно ми кажа дека и тоа е добра помалку болна метода, но дека со неа може да се помалку веродостојни резултатите и дека може повеќе да се оштети мускулот. Па ме интересира ако некој веќе правел мускулна биопсија или се разбира медицински во работава, како е подобро да ја правам биопсијата, а и како е помалку болно и побрзо за заздравување?
Види му ДК последен пост.Која болест си ја бараш уствари?