Дежурна Ординација! #2

F

FuckYouAll

Гостин
Показалецот и помалиот прст на деснава рака потечени ми се веќе 3-4 дена.
Не се имам никаде удрено, ама појма неам шо мојт да е.
Ако знајт некој нека кажит.:)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Значи имам многу голема болка во грлото, не се ни крајниците, ни ангина (се надевам), доста чудна болка, не сум ја имал претходно. Ќе ви појаснам со слика каде ме боли кога голтам.

Искуство некој, помош?

T

Tetro

Гостин
Значи имам многу голема болка во грлото, не се ни крајниците, ни ангина (се надевам), доста чудна болка, не сум ја имал претходно. Ќе ви појаснам со слика каде ме боли кога голтам.

Искуство некој, помош?
Од премногу сув воздух, или од топло-ладно.

Се лечи со топла супа, чаеви, итн.

Член од
30 јули 2010
Мислења
157
Поени од реакции
40
Се пресеков површински на прстов со р`госан предмет ,а не сум вакциниран подолго време од тетанус. Може да се добие?

Член од
2 јануари 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Се пресеков површински на прстов со р`госан предмет ,а не сум вакциниран подолго време од тетанус. Може да се добие?
Може да се инфицираш и при најмала повреда. Јас ти препорачувам да отидеш на лекар и да ти дадат имуноглобулини против тетанус, да не ризикуваш. За здравје се работи.

ПС. Ме натера да се регистрирам :)

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Сега се прозевнав и си ја изместив вилицата, чаре?

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Те боли? Можеш да ја отвораш/затвораш устата?
Ја наместив сега. Ама од акл излегов. Неможев да ја затворам устата едно 20 мин, ме болеше кога пробував да ја затворам.
И јас не знам како ја наместив, почнав да ја мрдам лево десно горе доле. Сега ми е страв да ја отворам устата.

gata salvaje

matufa
Член од
2 декември 2011
Мислења
6.882
Поени од реакции
10.440
pomagajte ako znaj nekoj lek za kaslica oti se otkornav dve nedeli od kaslanje.Stomacnite bolat ko da imam vezbano.
veke ne znam kaj da se obratam,vise puknav:)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
pomagajte ako znaj nekoj lek za kaslica oti se otkornav dve nedeli od kaslanje.Stomacnite bolat ko da imam vezbano.
Најдобро да одиш на доктор да те прегледа, можеби треба антибиотик да земаш.
Во секој случај не е лошо да земеш нешто за ублажување на кашлицата. Во зависност од тоа дали е сува кашлицата или не, имаш различни средства. Проспан е добар, а исто е многу добар и сирупот на Dr. Theiss од тегавец.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.869
Поени од реакции
8.436
Доколку кашлицата е сува, и температурата е под 38,5 земи си од аптека кафетин колд плус, ако и со тоа не минува земи си фолкодин, сепак ќе треба да јадеш храна богата со витамини да го зајакнеш имунитетот.

Kajgana Shop

На врв Bottom