Дежурна Ординација! #2

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.834
Поени од реакции
20.285
Кажи само каде можам да го најдам? Која болница?:pipi:
Има приватна ординација, пробај нешто на нет да најдеш, јас немам време сега баш ако се докопам до тел ке ти пишам по пп орајт?

Член од
2 јули 2007
Мислења
472
Поени од реакции
27
Станувам од спиење и остри болки во вратот...т.е неможе да го завртам до крај на лево неможе ептен да ја дигам главата нагоре ме боли десната страна од вратот...чаре некое

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Станувам од спиење и остри болки во вратот...т.е неможе да го завртам до крај на лево неможе ептен да ја дигам главата нагоре ме боли десната страна од вратот...чаре некое
Ништо страшно ке помине за ден- два земи некој анелгетик привремено ако имаш поголеми болки

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Кажи само каде можам да го најдам? Која болница?:pipi:
Mоже јас?
Ординацијата му се наоѓа позади универзална,е сега нема лесно да ја најдеш,пошто е збутана малку,ама знам таа уличка не е асфалтирана(колку што ме држи сеѓавањето) има една табла ОртоМедика беше мислам(не ме фаќај за збор,ама така некако е),и прегледот е 1000 денари :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.778
Поени од реакции
12.243
Се думав да поставам прашање, но пошто се оддолжи работава, а и здравството малку ни е такво...срам, несрам, морам да ве прашам
Дали 14000 леукоцити се многу, колку е нормала, дали со исхрана може да се намалат? Јака кашлица, воспалени синуси, големи главоболки низ цела глава...пиев цитерал, не делуваше...Додека чекам брис (тоа би било негде до среда), -освен флексоназе, инхалација, топли облози на чело, чај од ѓумбир, витамини и салеп, некои други домашни "лекови"?

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Се думав да поставам прашање, но пошто се оддолжи работава, а и здравството малку ни е такво...срам, несрам, морам да ве прашам
Дали 14000 леукоцити се многу, колку е нормала, дали со исхрана може да се намалат? Јака кашлица, воспалени синуси, големи главоболки низ цела глава...пиев цитерал, не делуваше...Додека чекам брис (тоа би било негде до среда), -освен флексоназе, инхалација, топли облози на чело, чај од ѓумбир, витамини и салеп, некои други домашни "лекови"?
Леукоцитите ти се покачени (референтна вредност е некаде од 5-10 илјади) инаку леукоцитите се покачуваат во одбрана на организмот, значи доколку микроорганзими навлезат во организамот леукоцитите започнуваат да се лачат за да можат подобро и побрзо да го одбранат организамот, тоа на некој начин е исто како, кога има нападната една држава, државата мобилизира и резервисти за да ја одбранат, тоа значи храната немможе да ги намали леукоцитите се додека не бидат победени страните тела во крвта кои ја прдизвикале болеста, во твојот случај препорачувам антибиотска терапија
ПОЗДРАВ

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Намали со алкохол пиење до сабајле. ;)
Масажа со некоја крема со ментол има во аптеки

Член од
28 март 2006
Мислења
17.778
Поени од реакции
12.243
Леукоцитите ти се покачени (референтна вредност е некаде од 5-10 илјади) инаку леукоцитите се покачуваат во одбрана на организмот, значи доколку микроорганзими навлезат во организамот леукоцитите започнуваат да се лачат за да можат подобро и побрзо да го одбранат организамот, тоа на некој начин е исто како, кога има нападната една држава, државата мобилизира и резервисти за да ја одбранат, тоа значи храната немможе да ги намали леукоцитите се додека не бидат победени страните тела во крвта кои ја прдизвикале болеста, во твојот случај препорачувам антибиотска терапија
ПОЗДРАВ
Тоа значи ќе мора да почекам на антибиотик до среда/четврток, а за тоа време да продолжам со домашните "рецепти". Ќе пребарам по форумов имаше некои самоделски рецепти
Благодарам докторе

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Здраво...
Ме интересира што значи на ЕКГ, длабок Q забец и негативен на D1. :S Она што го најдов на нет и не е баш пријатно.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Дајте кажувајте некој лек.Од август месец сум цело време настинат.Немам ништо на градите се е во грлото.Имам пробано се антибиотици,апчиња против алергии,кортико стероиди,дексометазон,сирупи за кашлање,имуностимулатори,витамини и слично ама нема ефект.Имам направено брис на шлајм нема ништо чисто е.Имам направено крвна слика се освен MCV (среден корпускуларен волумен) и MCH (среден корпускуларен хемоглобин) e во нормала.Бидејќи леукоцитите се во нормала тоа би требало да укажува дека нема никаква инфекција.Исто со крвната слика проверив и CRP кое испадна негативно значи нема воспаленија.Пред скоро време ми спомнаа дека можеби е атипична пневмонија која што е потешка за откривање и не реагира на вообичаените антибиотици.Некои од симптомите се поклопуваат меѓутоа поголем дел воопшто ги нема како температура,главоболка,омалаксаност,суво грло и слично.Да напоменам дека не сум пушач ниту пак поминувам многу време во просторија каде се пуши.
Стигнаа и резултатите од рентгенот.Нема ништо.

Член од
10 август 2010
Мислења
323
Поени од реакции
138
Едно прашање: Земам прополис од 5% скоро секој ден за грлото имам проблеми нон стоп , има некој проблем или реакција од секојдневно користење на прополис??

Член од
6 март 2009
Мислења
979
Поени од реакции
853
Дај кажете ми некои апчиња за заспивање ... ама што имаат некое подолго дејство

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Дај кажете ми некои апчиња за заспивање ... ама што имаат некое подолго дејство
шљивка препечена над 50 степени, а ако си алергичен на неа, тогаш лоза со иста јачина

D

devojcence

Гостин
martin komita nemoj odma na apcinja. najverojatno si pod golem stres periodov i nemozes da zaspies od toa. znaci probaj malce razgaluvaj se znaci: zemi pod topla voda lezi vo kada kupka napravi si, pij caj od nane kamilica, zemi nekoj tonik na prirodna baza od bilki nekoj so bor mentol ili slicen ubav miris mackaj se masiraj ili zemi sportuvaj trcaj i ke ti se prispie. i najbitnoto ne mislis na nisto mozokot na pasenje pusti go.
ako nedaj boze ni togas ne ti dojde son idi na lekar. pozz

Kajgana Shop

На врв Bottom