Дежурна Ординација! #2

M

Mario Gómez

Гостин
Пред недела дена скинав конци нешо, вирус можит, прехлада некоја и бев лошо, на доктор ми рекоа си дехидрирал и ми бапнаа 2 инфузии, вечерта за 1 сат кренав 39 температура и за сат и пол пак се спушти на 37.:eek:

Една недела веќе помина, се осеќам здрав и силен, но да пофатам да пешачам ни километар неможам, одма јазикот надвор. :notworthy: Прее игравме серва на улица за пола сат пожолтев целиот. Одма ја губам силата, а пред тоа да ми се деси бев супер, цел ден бев физички активен.

Друго, коа бев лекарско да вадам ми рекоа слаб си. Имав 72 кила а сеа имам 65:eek:. Ми даде некој витамини оли..... за апетит.

Е сеа прашањата:
Дали треба да зеам нешто, пошо ова не се поднесува као 80 години да имам и второ прашање дали се добри тие витамините оли.....? пошо морам над 70 кила итно. И дали силата има врска со килажата?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Пред недела дена скинав конци нешо, вирус можит, прехлада некоја и бев лошо, на доктор ми рекоа си дехидрирал и ми бапнаа 2 инфузии, вечерта за 1 сат кренав 39 температура и за сат и пол пак се спушти на 37.:eek:

Една недела веќе помина, се осеќам здрав и силен, но да пофатам
да пешачам ни километар неможам, одма јазикот надвор. :notworthy: Прее игравме серва на улица за пола сат пожолтев целиот. Одма ја губам силата, а пред тоа да ми се деси бев супер, цел ден бев физички активен.

Друго, коа бев лекарско да вадам ми рекоа слаб си. Имав 72 кила а
сеа имам 65:eek:. Ми даде некој витамини оли..... за апетит.

Е сеа прашањата:
Дали треба да зеам нешто, пошо ова не се поднесува као 80 години да имам и второ прашање дали се добри тие витамините оли.....пошо морам над 70 кила итно. И дали силата има врска со килажата?

Кои се тие витамини оли...? Олигогал?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Тоа се витамини кои му се потребни на организмот. Сигурно не внесуваш доволно преку храната, па ти ги дале како помош плус. :) Инаку нема да ти отворат тие апетит .. Единствено што имам слушнато за апетит е В-комплексот.
Инаку за силата, искрено не верувам дека е поврзано само со килажата. Можеби сеуште немаш закрепнато од настинката и организмот ти е слаб, а ти дополнително го форсираш.

И најдобро е да си појдеш кај лекар ако продолжиш да се осеќаш така.

T

Tetro

Гостин
Олиговит или нешо така.
Единствено што имам слушнато за апетит е В-комплексот.

И најдобро е да си појдеш кај лекар ако продолжиш да се осеќаш така.
Мојш да ги комбинираш Б-комплекс со Б-6 додатно, а лекар посети и меѓувреме напрај крвна слика, пиј повеќе течности и јади секакви овошки.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Мојш да ги комбинираш Б-комплекс со Б-6 додатно, а лекар посети и меѓувреме напрај крвна слика, пиј повеќе течности и јади секакви овошки.

Кога сме веќе тука...само Б-6 таблетите отвараат апетит?

T

Tetro

Гостин
Кога сме веќе тука...само Б-6 таблетите отвараат апетит?
Б-6 е пиридоксинот, помага во разградување на протеините.
А и кога сме кај витамините, јас витамин Ц од аптека си ги земам често и ги јадам како бонбони. :)

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
Во последно време ме боли слепоочницата посебно навечер кога си легнувам и мора да ставам перница на глава за да ми стои стегната главата па така да запијам, а на дење заборавам на неа воопшто немам болки. од што би можело да биде?
и кои, од прилика, се знаци на дехидрираност?

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74

Една недела веќе помина, се осеќам здрав и силен, но да пофатам да пешачам ни километар неможам, одма јазикот надвор. :notworthy: Прее игравме серва на улица за пола сат пожолтев целиот. Одма ја губам силата, а пред тоа да ми се деси бев супер, цел ден бев физички активен.

Друго, коа бев лекарско да вадам ми рекоа слаб си. Имав 72 кила а сеа имам 65:eek:. Ми даде некој витамини оли..... за апетит.

Е сеа прашањата:
Дали треба да зеам нешто, пошо ова не се поднесува као 80 години да имам и второ прашање дали се добри тие витамините оли.....? пошо морам над 70 кила итно. И дали силата има врска со килажата?
Пиј ги овие олиговитамини, се викаат олиго елементи бидејќи ги има во мали количини во организмот веројатно има и витамини и минерали во нив, само не претерувај зошто и да земеш повеќе ќе се елимоинира преку урина пиј ги добри се исто и б комплекс обавезно, б6 само не отвара апетит, и ако си во можност било што да ти го подобри имунитетот, од вит Ц па се друго што имаат по аптекиве, исцрпен си сеуште ќе треба време да се вратиш во нормала

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Одам да мочам по 18 пати на ден -.-.Некогаш и мочам ама ми се дешават и да осеќам таква потреба и ко ќе појдам во wc нишо ич една капка само:eek:...А и ме болит долниов дел од стомаков цело време.И ко ќе мочам и ко ќе немат да прам нишо.
Help?

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Одам да мочам по 18 пати на ден -.-.Некогаш и мочам ама ми се дешават и да осеќам таква потреба и ко ќе појдам во wc нишо ич една капка само:eek:...А и ме болит долниов дел од стомаков цело време.И ко ќе мочам и ко ќе немат да прам нишо.
Help?
Најверојатно имаш некој инфекција на мочни патишта. Иди на лекар провери. Со таблетарна терапија, ќе помине ;)

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Help?
Оди на лекар и направи уринокултура, можно е да е цистит.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Во последно време почнувам да осеќам вкус на железо во уста, а колку што можам да видам немам некоја видлива рана...

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
mene vcera mi se sluci nesto i mi e mn cudno.....stnava od sabajle si svariv kafe,ne mozev da go dopijam zasto osetiv macnina i sedev pred solja ama nikako ne mozev da povratam....macninite prodolzija i posle nekoe vreme.....posle rucek pritisokot mi padna do 100 so 50 a normalen mi e 120 so 80...dobiv temeratura 37.3 ne mozev od krevet da stanam rekov gotovoe nekojk grip me faka......legnav nokeska spiev
stanuvam od sabajle zdrava ko dren nisto ne mi e ama bas nisto od toa vcera ne osekam
koj znae sto bese>?! da bese virus ke povrakav da bese grip nemase tolku kratko da zavrsi

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
mene vcera mi se sluci nesto i mi e mn cudno.....stnava od sabajle si svariv kafe,ne mozev da go dopijam zasto osetiv macnina i sedev pred solja ama nikako ne mozev da povratam....macninite prodolzija i posle nekoe vreme.....posle rucek pritisokot mi padna do 100 so 50 a normalen mi e 120 so 80...dobiv temeratura 37.3 ne mozev od krevet da stanam rekov gotovoe nekojk grip me faka......legnav nokeska spiev
stanuvam od sabajle zdrava ko dren nisto ne mi e ama bas nisto od toa vcera ne osekam
koj znae sto bese>?! da bese virus ke povrakav da bese grip nemase tolku kratko da zavrsi
Истото и мене ми се случи, ме болеше глава, мачно ми беше, грлото малце, кренав температура и цел ден бев омалаксана. Веќе следниот ден ништо, но еве сега уште кашлам. Најверојатно некој вирус е, знам уште доста луѓе на кои ова им се случи.

Kajgana Shop

На врв Bottom