Дежурна Ординација! #2

Член од
5 септември 2011
Мислења
3
Поени од реакции
2
Zdravo. Dali moze nekoj da mi kaze sto da prevzemam za iskriven vrat nanapred, bidejki imam bolki vo vrat,ramena a i sega se prosirija i na gradniot kosh.Odev na fizikalna terapija i togas bese ok, ama ne deka mi se smirija nesto posebno bolkite,a so tek na vreme se se pocesti i polosi. Me nervira i toa sto izgledam ko podgrbavena.Ima nekoj lek,operacija???

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Zdravo. Dali moze nekoj da mi kaze sto da prevzemam za iskriven vrat nanapred, bidejki imam bolki vo vrat,ramena a i sega se prosirija i na gradniot kosh.Odev na fizikalna terapija i togas bese ok, ama ne deka mi se smirija nesto posebno bolkite,a so tek na vreme se se pocesti i polosi. Me nervira i toa sto izgledam ko podgrbavena.Ima nekoj lek,operacija???
Ако ти изгледа дека некој на форумов видел рендгенска снимка од твојот врат, тогаш очекувај одговор. Затоа постојат лекари.

T

Tetro

Гостин
Дај види која дијагноза ја имаш, напиши ја тука. Вака никој не може да претпостави.

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Аее мала помош ......

Да не знаете некои бабини деветини за Високи (17...значи не 1.7) Тригилицериди???

Ве молам за помош!!!!
Не те разбрав баш... објасни убаво
--- надополнето: Sep 5, 2011 8:56 PM ---
Колкави се шансите за преживување после излив на мозокот и направена операција?
Зависи ништо неможе вака да се каже... зависи од сликата

R

Roten 96

Гостин
ај сепка ке прашам...значи вака кога играм фудбаал кога ке се изнатрчам така убаво почнува да ме боли кај пределот на слепото црево но и на другата страна на истото место.Значи и на двете страни и на левата и на десната на истото место ме боли така остра тапа болка која се издржува не е којзнае колкава јака али сепак бли..од што може да е тоа дали од премногу трчање,а пред тоа да сум јадел нешто пиел па веднаш нагло трчање не знам со ова прв пат се соочувам.Помош

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
ај сепка ке прашам...значи вака кога играм фудбаал кога ке се изнатрчам така убаво почнува да ме боли кај пределот на слепото црево но и на другата страна на истото место.Значи и на двете страни и на левата и на десната на истото место ме боли така остра тапа болка која се издржува не е којзнае колкава јака али сепак бли..од што може да е тоа дали од премногу трчање,а пред тоа да сум јадел нешто пиел па веднаш нагло трчање не знам со ова прв пат се соочувам.Помош
Бидејќи прв пат се соочуваш, почекај наредиот пат да видиш дали ке ти се повтори, ако ти се повтори повторно тогаш би било препорачливо да посетиш лекар за преглед на абдоменот од евентуални проблеми, но сметам дека не е ништо сериозно

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Те болат мускулите не се секирај треба малку да ги зајакнеш стомачните и се ќе биде во ред не е ништо сериозно, болката се јавува заради анаеробен метаболизам во лускилите т.е на мускулите им треба енергија и кога ке ја исцрпат од кислородот одат на анаеробно безкислородно метаболирање и се ослободуваат млечни киселини кои се причина за таа болка

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Не те разбрав баш... објасни убаво
--- надополнето: Sep 5, 2011 8:56 PM ---
Проблемот е за високи триглицериди 17 на Маж од 51 година.

Прашањето ми беше некој да не знае дали можеби има некои чаеви народни лекови.......и такви бабини деветини освен оние кои се веке препорачани од доктор (Алкохол и Цигари забранети и строга диета).

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73

Прашањето ми беше некој да не знае дали можеби има некои чаеви народни лекови.......и такви бабини деветини освен оние кои се веке препорачани од доктор (Алкохол и Цигари забранети и строга диета).
Редовно земајте ги лековите кои ви ги препишал лекарот, освен тоа сигурно ви нагласил за строгата диета која треба да се држи, и можете да земете Omega 3, Omega plus, Omegal, значи тоа се таблети кои ги има под различно име како што напишав погоре, препорачливо е нивно редовно користење, исто така се надевам дека со вашиот матичен веќе имате направено снимања на срцето....
ПОЗДРАВ

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666

Ќе се надополнам, да се одфрли "белиот" леб и секакви тестенини (особено навечер), конзумирање на ленено семе.

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74

Колку и да сум оптимист за природната терапија и ја одобрувам апсолутно ,сепак триглицериди 17 се навистина многу а треба да биадат околу 3-4 ммол/л, и затоа ќе ви каже докторот што треба д се прима како терапија

Член од
22 август 2011
Мислења
44
Поени од реакции
18
Фала ви дечки за одговорите, инаку "истекла" цела лева страна, рекле 100 посто ќе остане инвалид а за преживување не се знае... се чека да се освести...веќе 4 дена:place:

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666
Колку и да сум оптимист за природната терапија и ја одобрувам апсолутно ,сепак триглицериди 17 се навистина многу а треба да биадат околу 3-4 ммол/л, и затоа ќе ви каже докторот што треба д се прима како терапија
Аууу не, и тоа се многу, некаде до 2, 2.1 ммол/л референтна граница.

Извинете за офтопик.

R

Roten 96

Гостин
Али еве денес пак играв и сега ме заболе овојпат помалку и не траеше многу но само на десната страна некаде во пределот на слепото црево :S али како што кажав не ме болеше многу оти и не трчав којзнае колку

Kajgana Shop

На врв Bottom