Дали цигарите се луксуз?

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
И ова исто така не држи вода:nenene: :nenene: затоа што никој неможе да ме убеди дека неможе да ги остави цигарите и се е до психата на човекот кога дедо ми на 75 години после долги 40 години пушачка кариера ги остави цигарите значи секој може,остај ти тоа страсни пушачи жими га*ов,и јас пушам али си ја знам границата каде пушењето не ми претставува проблем у буџетот:je: :je: :je:
Друго тие што имаат и шише алкохол тие се веќе алкохоличари а и за нив има лек не дека нема но незнам колку успешен сум немал таков случај да запознаам
И се додека имаш да си дозволиш да си купуваш цигари не се луксуз е веќе кога тоа неможеш да си го дозволиш едноставно нема да пушиш и крај или ќе станеш викендаш :helou:
OK. toa e tvoeto mislenje.znam deca sto nemaat leb da jadat a kupuvaat cigari!!

Член од
28 март 2007
Мислења
81
Поени од реакции
6
Дефинитивно цигарите се луксус.Тешко на оние што живеат од социјална помош и се луксузираат па макар и со една кутија дневно од најефтините цигари.

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
E на ова бре се чудам. Гледам низ град циганчиња што питаат за цигари!

Инаку, да, луксуз се, но пред се` се зависност и тоа е пострашното. Во беспарица лесно е да се откаже некој од сладолед на пример, ама од цигари тешко.:nesum:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Не ги сваќам ова пушачиве,ќе се откажет од јадење попрво отколку од цигари,мене ми изгледа скап спорт ова така да не го практикувам

Член од
21 јуни 2007
Мислења
183
Поени од реакции
2
pa za kogo kako cigarite vo odredeni momenti se a vo odredeni i ne se luksuz za za toa kolku pati se trosat na cigari .......... videte sami
po 50den prosek kutija rodeo na den

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Скулгрл напиша:
E на ова бре се чудам. Гледам низ град циганчиња што питаат за цигари!
Не само за цигари сестро него дуваат и лепак во кеси копиљаци од 5 години сите тие што се шлаат низ кеј и гтц,но да не бегаме од темата

sasence19 напиша:
Незнам дали да мрчам уште и да го тупам или да престанам овде со коментарите затоа што очигледно само ќе се контрираме но мое мислење е едно твое е друго и неможе никој никого да разубеди но сепак тие што немаат пари леб да јадат а купуваат цигари или аклохол како што рече не верувам дека со тоа се луксузираат него незнаат како да си го проживеат животот т.е едноставно тоа се за мене лица кои незнаат што им е приоритет во животот,јас на пример гледам првин да си го напунам стомачето а после ќе си купам цигари
Сепак како што се изјаснив за мене не се луксуз

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Луксуз се...цените кај нас се каде каде ниски, па затоа на нас пушачите не ни пречат...до негде...

Лично имам платено цигари по 8 долари кутија, па 2 кутии на ден, па 30 дена месечно....и после почнав да купувам лижавчиња по 30 центи....се додека не се вратив дома и се трујам пак со Мемфис...али тоа е тоа, Луксуз е.

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Luge ja bi vi preporacal, ostajte toa cigarite i tie pari cuvaj te gi. Za 6 meseci ke moze da si kupite super kompjuter ili vespa.

Член од
14 мај 2007
Мислења
167
Поени од реакции
0
Dobro aj nekoj neka mi kaze koj cejv e pusenjeto, samata pomisla deka e stetno ne me tera da pomislam a kamoli da dvojam pari za niv. Dali e luksuz pa luksusz e so tie pari iako na prv pogled se relativno malce ama malce po malce ... I nesto da prasam (za onie sto pusat) zosto pocnavte da pusite ?

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Dobro aj nekoj neka mi kaze koj cejv e pusenjeto, samata pomisla deka e stetno ne me tera da pomislam a kamoli da dvojam pari za niv. Dali e luksuz pa luksusz e so tie pari iako na prv pogled se relativno malce ama malce po malce ... I nesto da prasam (za onie sto pusat) zosto pocnavte da pusite ?
Еве јас за мене ќе ти одговорам јас од курташак пропушив,а ако не те тера не ни мораш да почнуваш уште сега има време за се:pos2:

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Za mene ne se. Si ziam rodejki zaso isti mi se so marlboro a se 3pati poevtini daka ne se luksuzram zaso bolje e 50 denari da pretvoram u cad otkolku 120,neli!

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
110 евра...луксуз и проклета навика....
Грешка, зависност

Инаку цигарите се фрлање пари во основа, кои пари можат да бидат искористени за многу попаметни и покорисни работи.

Инаку според цената како што кажа римз кај нас се живо џабе, во германија просечна цена на кутија цигари е околу 3,5 евра, за поскапите марки да не коментираме, затоа германциве си купуваат тутун, ризла и си виткаат само цигари пошто така им е поефтино.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Cigarite se vodat kako luksuzni dobra ama ne se, sega ima razlika od cigari do cigari

Член од
13 јули 2007
Мислења
35
Поени од реакции
0
SEKOJ MISLI AKO PUSI CIGARI MISLI DEKA E MAFIJAS .AMA TOA MU STETI NA ZDRAVJETO AMA ON USE NEKA SE PRAVI MAFIJAS I KOA KE OSTARE KE BIDE PROPALICA:d:vozbud: :vozbud: :pos2: :nesvest:

Kajgana Shop

На врв Bottom