Дали цигарите се луксуз?

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
cigarite se najevtinoto zadovolstvo denes.
Како не...има многу попаметни работи што можеш да ги купиш и да те задоволат отколку 50 денари за цигари да фрлиш:)
и ја да не пушев ќе имав такво мислење :wink:
морам да го поддржам егзотик. пушев и се откажав. за џабе ми идеа парите со кои можев да си купам плус уште една пијачка или да ги чувам па да си идам на сите концерти во мк. според мене не се никакво задоволство туку само фрлање пари.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.690
Поени од реакции
48.908
Aко нема цигара со мене не ми се пие пијачка,ако нема пијачка што поента има да идам на концерт :):)

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.712
Поени од реакции
22.675
Па во денешно време цигарите се итекако луксуз

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Ne smetam deka se luksuz ,zasluzuvam da si prisutam zadovolstvo od 50 denari.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
cigarite se najevtinoto zadovolstvo denes.
Зависи од договорот :wink:

Инаку, за мене цигарите се чисто срање, моите пушат и кога ги слушам како кашлаат ми се дига нервата, разбирам дека е моментално задоволство (читај ЗАВИСТ) ама па да се труеш и уништуваш и тоа не го бива.

Инаку мислам дека не се луксуз... за жал, уште се евтини.

Член од
1 септември 2008
Мислења
768
Поени од реакции
18
Ednovreme mi bea luksuz sea uste poveke:D ko so sum bas bez pari momentalno a si pafkam cigarkici 2.80 levovi cat pat i od 5 leva

Спирка

Чорбаџиска Кучка
Член од
1 октомври 2008
Мислења
394
Поени од реакции
14
Цигарите во никој случај не смеат да се сметаа за луксуз. Тоа се грозна навика од која тешко се бега, гледам по мене. Во западните земји пушачите се луѓе кои се гледаат под око и се сметаат за припадници на ниските социјални слоеви, тако што цигари и луксуз се поими кои никако не одат заедно.

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Епа јас пушам BOSS(60 ден) мајка ми West light (75ден) denot 135 ден ,месечно 4050 денари, годишно 48600.. Вака изгледат голем луксуз..
Ама кога ги даваш денот.. не се некој луксуз

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..жити луксуз...:pos2::pos2::pos2:..само џабе паре фрлање :uvo:...

Член од
12 февруари 2008
Мислења
323
Поени од реакции
4
пушач сум не се луксуз но најлошото нешто се од задоволствата на секого би му препорачал ако не почнал да ги користи нека не почнува ти ја огорчуваат устата и ти ја усмрдуваат душата

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
Јас за среќа немам потреба од таков луксуз,,оставам место за другите за мене побитни луксузи :helou:

Ann'

Jezebel's Daughter
Член од
9 јуни 2008
Мислења
210
Поени од реакции
9
Можеби кај нас не, ама у Франција е 5 евра кутија. Би дал 300 денари на цигариња?!
Кога баравме цигариња од француз со другарка ми, едноставно не откачи и рече - cigarettes are like gold for us.

Ипак, 60 денари не би давала за кутија. А тоа татко ми што пуши по 3 кутии дневно, друго дваесет
:)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
Jas mislam deka cigarite mi se najgolemo zadovolstvo i se mnogu poeftini nego li da otides vo grad da ispies 10 pijacki koi ke te kostaat 1500 den., si vozis podnapien,doma gi zamaras da ti ja otklucat vratata i utre denta ne si sposoben za rabota.Vaka ke dades ne e bitno kolku pari,za edna kutija cigari i si pravis odmor vo rabotata i utre si sposoben da rabotis.A i postojat mnogu pogolemi luksuzi od cigarite.Jas pusam cigari i ke si produzam dodeka mozam da si gi dozvolam,dokolku ne bi probal da nepusam(lazam).

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Епа јас пушам BOSS(60 ден) мајка ми West light (75ден) denot 135 ден ,месечно 4050 денари, годишно 48600.. Вака изгледат голем луксуз..
Ама кога ги даваш денот.. не се некој луксуз
Пооо,претеризам.Да давам годишно по мин 20 000 за цигари и те како се луксуз.Па со тие пари нешто попаметно ќе си купам бре,на пример ЛЦД телевизор:pos2:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Непотребен луксуз .....

Kajgana Shop

На врв Bottom