Дали цигарите се луксуз?

Ред хот!

***candy girl***
Член од
6 март 2007
Мислења
593
Поени од реакции
12
За мене не се луксуз.Како шо си пушам по една кутија на 2,3 дена,тамн ми е(у последно време сум зачестила:kesa:).Е,сега,зависи па и која марка на цигари се пуши.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Па не можам дека се луксуз, ама кога не би пушела, би имала повеќе пари.:pos::pos::pos:

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
da, se luksuz za vo denesno vreme em sto se stetni (i losa navika) tie se i luksuz! ne se luksuz ako ne gleda na toa deka se trosi 50den na den za kutija ama ako se soberat tie 50den. od den na den na krajot ke ispadne edna podobra cifra sto podobro tie pari da si gi stedel otkolku za cigari da si gi daval!

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
Лоша навика,голем луксиз,според мене и 35 денари се многу за намотан тутун.Мислам дека заштедата е голема без цигари.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Луксуз се, и тоа тежок луксуз (особено за синдикалија ко мене :pos:). Секој ден по да фрлаш по 50 денари за нешто што ти ги убива белите дробови и ти крати од живот со секој дим... Не вреди.

И пак фрлам. :toe:

Ted Dettman4e

Real Optimist
Член од
25 јуни 2007
Мислења
1.697
Поени од реакции
56
АУУУУУ!!!И тоа каков луксуз!!Само пресметајте колку пари трошите месечно на цигари!!!!

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
Луксуз се како не се луксуз! Исто како и чоколадото, сладоледот, и што уште не . Се што можеш да преживееш без него е луксуз. Лебот и водата само не се луксуз во денешно време, се друго е луксуз...

п.с.Другар ми дава 3пакети X 100 денари денот за цигари Карелија СЛимс и некој ќе ми каже не не е луксуз или има цигари и од 30 ден? Да ама ретко кој останал со една кутија, 30 по 30 се бери :uvo:

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
190
Каков луксуз да беа луксуз никој немаше да пуши...Луксз е веќе оноа, некој помочко 15-16 год што не е зарботил ни 5 ден, да пуши Marlboro од 120 ден....

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Ako pusis vikendaski ili po 1 kutija na 3-4 dena ne e luksuz ama ako pusis po 1-2 kutii dnevno i + ako se da receme davidoff e togas e luksuz.

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
не заборавај како е формулирано прашањето. значи дали е ЛУКСУЗ?
каков луксуз е 1 евро???сега дали може да си дозволи некој толку тоа е друго но 1 евро не е луксуз
ako za tebe 1 evro minimum ne e luksuz na den za nekoj shivacka sto zema plata po privatnive modni konfekcii i po 4-5000 den mesecno, toa bogami e luksuz i :toe::toe::toe:dokolku doma treba da odgleduva semejstvo so taa plata!

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
ako za tebe 1 evro minimum ne e luksuz na den za nekoj shivacka sto zema plata po privatnive modni konfekcii i po 4-5000 den mesecno, toa bogami e luksuz i :toe::toe::toe:dokolku doma treba da odgleduva semejstvo so taa plata!
Ова не ти држи вода ама ич,многу јасно дека ако зима 4-5000 ден плата и да треба да одгледува семејство многу нормално дека ќе си ги остави цигарите нема да пуши и нема да се луксузира ко што викаш ти

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
Ова не ти држи вода ама ич,многу јасно дека ако зима 4-5000 ден плата и да треба да одгледува семејство многу нормално дека ќе си ги остави цигарите нема да пуши и нема да се луксузира ко што викаш ти
shto pravime so strasnite pushaci koi ne mozat ednostavno da gi ostavat!
po sekoja cena gi konzumiraat .sekogas pri raka imaat nekoe shishe alkohol i cigari.zar toa ne e luksuz . udiranje so glavata vo zid e toa !!!

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Daleku od luksuz.. Ali nekoj rece deka tie so imaat pojse pari pusat Marlboro a tie so imaat pomalku Rodeo.. Nema vrska toa.. Ne mu odgovaraat site cigari na sekogo.. Drugarka mi porano se kurcese so Marlboro kao: Ej koja sum ja.. Ali posle vide deka ne i odgovaraat i sea pusi Rodeo.. Imaat vkus i cigarite.. Ja si pusam Rodeo i Black Devil stalno.. Ali toa nema veze so budzetot.. I da iam 50 denari u dzeb a da pusam DavidoF nema da zeam Rodeo.. Sfakas? Ne e do budzetot.. Treba da ti odgovaraat cigarite.. A se daleku od luksuz zs ne se do tolku skapi.. E sea ako pusis ti po shteka cigari na den toa e veke drugo LOL :D:D:D

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.690
Поени од реакции
48.908
Луксуз ама и приоритет.Прва пара што ке падне во џеб иде за цигари па после се друго.Последниве 2 години секој ден ги плескам по две кутии и ми идат по 120 денара дневно.Последниве 6 години да ги собирав парите фрлени за цигари сега ке имав за стан и колаsd

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
shto pravime so strasnite pushaci koi ne mozat ednostavno da gi ostavat!
po sekoja cena gi konzumiraat .sekogas pri raka imaat nekoe shishe alkohol i cigari.zar toa ne e luksuz . udiranje so glavata vo zid e toa !!!
И ова исто така не држи вода:nenene: :nenene: затоа што никој неможе да ме убеди дека неможе да ги остави цигарите и се е до психата на човекот кога дедо ми на 75 години после долги 40 години пушачка кариера ги остави цигарите значи секој може,остај ти тоа страсни пушачи жими га*ов,и јас пушам али си ја знам границата каде пушењето не ми претставува проблем у буџетот:je: :je: :je:
Друго тие што имаат и шише алкохол тие се веќе алкохоличари а и за нив има лек не дека нема но незнам колку успешен сум немал таков случај да запознаам
И се додека имаш да си дозволиш да си купуваш цигари не се луксуз е веќе кога тоа неможеш да си го дозволиш едноставно нема да пушиш и крај или ќе станеш викендаш :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom