Дали учиш зашто те тераат или зашто сакаш?

R

Razorblade Kiss

Гостин
Абе гледаш дека имаш околу тебе деца што стварно знаат и учат(не зборувам за оние бубачите напамет што учат)...па си викаш-што сум јас подоле од нив?Да не не можам ова да го научам?И така,таа позитивна љубомора и желба за отфрлање на конкуренцијата мотивира да учам.Ама има предмети што едноставно нелиии...не ти се по ќеиф:)Посебно ако се работи за незгоден предмет и уште понезгоден професор!

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ради тоа што ме тераат...незнам уште од мал школото не го сватив како сериозна работа и нема ни да го сватам.Едноставно коа ке ја видам книгата у раце ми се лоши

Мар мар

Take me to paradise
Член од
9 август 2006
Мислења
1.294
Поени од реакции
11
ако не ми се учит ништо не мојт да ме натерат да седнам да учам, а имат период ко ќе сакам да седнам, да се заинаетам и да научам се’ шо треба и не треба. Моите од 2-ра не ми рекле да седнам да учам зато шо знает дека џабе ми викаат, ако не научам јас нема да знам, шо има тие да се нервираат шо не сум учела, нивното си го поминале, па сега ако не учам јас треба да си се мислам :toe:

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Majka mi i tatko mi nikogas vo zivotot ne mi rekle Sedni da ucis. Ne deka jas mnogu sakam da ucam,ama znam deka toa e za mene,deka nekoi raboti ke mi bidat potrebni i ednostavno moraat taka da bidat.Zatoa ne e potrebno nekoj postojano da me podsetuva deka treba da sednam nad knigata.Ucam koga jas mislam deka treba i koga jas sakam.

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
Sto ima da te teraat osnovno e zadolzitelno samo ....posle e pravo na licen izbor :) sekoj si ogovara za svoj odluku :)

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
sto ke pozneesh toa ke si zneesh. koj kolku uci ke znae samo za sebe
a nie ucime dodeka sme zivi

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Sto povekje ucis,tolku poveke znaes.No pred se treba da imas interes vo toa sto go ucis.Sekoj covek e nadaren vo posebni oblasti.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Па на некој начин си го сфаќам учењето како една задача така да не мора да ме тера ниикој зашто кога сакам учам,кога ме мрзи не учам и така.

Член од
7 март 2005
Мислења
131
Поени од реакции
2
Sega na fakultet ucam zasto sakam i zasto iam dadeno preku 600 EVRA za da go pravam toa. Se zapisav kaj sto imav zelba i sea so merak si ucam normalno kolku mozam tolku. Ne sakam da zapostavuvam se okolu mene zaradi toa.

CT

Член од
21 февруари 2007
Мислења
384
Поени од реакции
2
Temava ne ti e na mesto, kaitek.
Zatoa postoi OSNOVNO uchilishte.. zoshto ni vo Osnovno ne te uchat da programirash u PHP, ama pak odish ti. Zoshto? Za da postavish *OSNOVA*.
Najbitno neshto vo znaenjeto e osnovata, si slushnal za izrekava se nadevam.
Slichno e i sredno. Uchish, dobivash pojaka osnova, za na fakultet da se nasochish na toa shto go sakash.
Ne mozhe preku leb pogacha.
Za prepotentni profesori i slichno, tek doprva ke gledash vo zhivotot.. no ne treba toa da ti e prechka. I gledam davash primer za nekoi tipovi shto se bogati (*nema nikakva vrska so znaenje toa*).. shto ti e pogreshno.
Kako chist primer, ni bill gates, neli najbogatiot, nema fakultet. (padnal na Harvard).
Sega nekoj ke reche.. "uspehot se gleda po parite".. odma ti kazhuvam deka ne e taka.. najdobrite matematichari i fizichari umrele vo beda, a bile genii.. najdobri od site.. nego da ne dolzham mn. mn. temava ne ti e na mesto bash!!

G e G o-junior

Killing Loneliness
Член од
30 јануари 2007
Мислења
305
Поени од реакции
4
мене не ме тераат да учам. јас не учам за нив туку за мене.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ni ucam ni me teraat :pos2::pos2:

Ne sala na strana,mislam deka na site ne teraat ostavi sto pisuvame kazete ne se sramite

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Нормално дека не тераат, ама сепак треба и ние да имаме волја за учење колку толку.На пример сеа имам да учам 4 лекции а ме мрзииииииииии:vozbud:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
75
Поени од реакции
5
На училиште учиш зашто те тераат. А на факултет веќе, би требало да учиш зашто сакаш...

Ваљда нема се уште наивни во оваа земја, да студираат заради материјална корист во иднина...

Kajgana Shop

На врв Bottom