Дали учиш зашто те тераат или зашто сакаш?

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Crazy напиша:
Убаво ти рекол велшанецот. Си се родил на погрешен дел од светот. Битно е да напредуваш, да се искачуваш. Кога веќе ќе ги надминеш сите ѓубриња кои ти сметаат, верувај ти последен ќе се смееш. А ја знаеш народната: Кој последен се смее, најслатко се смее. :)
Ко прво,ние не сме се родиле на погрешната страна од светот..вашето размислување не прави погрешна страна!
За какво ѓубре збориш?За учењето ли?Ма даај молим те,кога си имал проблеми затоа што си научил нешто повеќе или пак затоа што си астекнал поголемо искуство!

Ептен сте забегале со системот на вредности!Јас НЕ СМЕТАМ дека сум родена на погрешната страна,не дозволувам некој да ми го наметне тоа мислење, и да се прави нешто повеќе од мене...со она знаење што го имам јас,американците и ВЕЛШАНИТЕ на моја возраст може вода да ми носат!

Crazy

PaRtY aNiMaL
Член од
16 февруари 2006
Мислења
684
Поени од реакции
4
eci^^^ напиша:
Ко прво,ние не сме се родиле на погрешната страна од светот..вашето размислување не прави погрешна страна!
За какво ѓубре збориш?За учењето ли?Ма даај молим те,кога си имал проблеми затоа што си научил нешто повеќе или пак затоа што си астекнал поголемо искуство!

Ептен сте забегале со системот на вредности!Јас НЕ СМЕТАМ дека сум родена на погрешната страна,не дозволувам некој да ми го наметне тоа мислење, и да се прави нешто повеќе од мене...со она знаење што го имам јас,американците и ВЕЛШАНИТЕ на моја возраст може вода да ми носат!
Зборам за ѓубрињата шо предаваат(има исклучоци се разбира)

Ова никој не ми го наметнал. Фала богу, сум имал можност и сум прошетал и сум видел(значи мој заклучок). Не велам дека таму е совршено, далеку од тоа. Башка кое знаење. Дека знаеш да опишеш светла и темна фаза од фотосинтеза. Дај не ме зезај, молим те.

Член од
8 август 2006
Мислења
32
Поени од реакции
0
pa....ne mozat da me teraat deka ne mozam da ucam za drugi...a ne e deka sakam...tuku so samata pomisla kolku e tesko da vlezes na drzaven fakultet....ednostavno sto mora mora.a ucam ekonomsko deka toa sakam..me privlekuva toa i zatoa.nema sto da me teraat moite,tie sekogas se ostavaat na mene deka se raboti za moj zivot.tie mozat samo da mi dadat sovet da mi objasnat kako e sto e,ama krajnata odluka e sekogas moja

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Само у прво се учи зашто се сака...све друго е илузија само асоцијални луѓе учат од шо сакаат понатака :)

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ја уствари, учам за да знам!

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
KaiTekk напиша:
ГОЛЕМИТЕ КОМПАНИИ НИЗ СВЕТОТ (такви ги има многу) НЕ БАРААТ ФАКУЛТЕТСКА ДИПЛОМА ИЛИ НЕШТО СЛИЧНО ТУКУ ТЕ ТЕСТИРААТ И ПРОВЕРУВААТ КОЛКУ ЗНАЕШ. За разлика од нас кои се водат по правилото: имаш диплома, купена или заслужена, примен си. Затоа сите ние пропаѓаме. Кога му кажав каде живеам, ми го кажа следното, цитирам: "You are in the wrong part of the world for $ i'm afraid". За жал ова е вистина...
За ова болдираното брат верувај дека тешко се лажеш...И да има такви компании се ретки и нема тебе конкретно да те најдат низ светот...Кај нас барем работите не функционираат така и знаеш дека денес без диплома(без разлика вредела или не,била доказ на знаењето или не),ти брат си никој и ништо без неа билив ми...И јас скокав некое време,зошто учам глупости во средно и слично,се дури не сфатив дека кај нас требаат Оцени...Тоа тебе ти е позитивно да си го учиш + тоа што те интересира,сето тоа е ок,само гледај си го и редовното образование.Зашо еден ден коа ќе сакаш да одиш на факс ќе ти требаат бројки. Диплома купена или не,заслужена или не,си е пак диплома...И за жал,ќе ти треба.Така да,прифати или не,мој совет е учи си го тоа екстра што те интересира ама терај си го и средното оти сепак постои нешо што се вика општа култура...
Зашо никогаш нема да бидеш прав интелектуалец без некои основни правила на игра кои се учат на часот по македонски,математика,филозофија или било каде...
Размисли и ќе видиш дека е така...И јас зборев така на твои години ама размислив и видов како е!

еци^^^

Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Crazy напиша:
Башка кое знаење. Дека знаеш да опишеш светла и темна фаза од фотосинтеза. Дај не ме зезај, молим те.
хеххе...грешка си ептен,тотално си ја утнал работата...бидејќи ме погоди во омилената работа а тоа е биологија,можам да ти ги кажам темната и светлата фаза,сите постапки,без исклучок,и тоа ако ме разбудиш во 5 саат сабајле!Не ме потценувај,те молам..:pos2::pos2::pos2::pos2:

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Целава Планета 10 милениуми почива на развој и напредок кој е базиран на учење и развој на науките и осознавањето на светот и сега вие продавате памет дека не е битно учењето и дека не се учи за себе него зашо мајка ми ме терала и зашто учителката била лоша. Абе ај.Ако е така зашто сите одиме у школо кога после 8 не е обавезно. Може да скитаме по улици и да собираме искуство и после да идеме да конкурираме некаде со тоа искуство и да му го земеме местото на некој штребер кој учел.
Деца....ај ај....ќе ви го викнам Мацедалиен.

Crazy

PaRtY aNiMaL
Член од
16 февруари 2006
Мислења
684
Поени од реакции
4
eci^^^ напиша:
хеххе...грешка си ептен,тотално си ја утнал работата...бидејќи ме погоди во омилената работа а тоа е биологија,можам да ти ги кажам темната и светлата фаза,сите постапки,без исклучок,и тоа ако ме разбудиш во 5 саат сабајле!Не ме потценувај,те молам..:pos2::pos2::pos2::pos2:
Еци, не е работата дали го знаеш тоа. Нема јас да ти пукам сеир за тоа. Ама која е потребата од тоа. За средно, доволно е да се знае колку фази се, кои се и кои се продуктите. И толку. Нема потреба од детални описи и се друго што следува. А ако ти е тоа омилено, имаш факултети, таму усовршувај го и унапредувај го твоето знаење од таа област.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Crazy напиша:
Еци, не е работата дали го знаеш тоа. Нема јас да ти пукам сеир за тоа. Ама која е потребата од тоа. За средно, доволно е да се знае колку фази се, кои се и кои се продуктите. И толку. Нема потреба од детални описи и се друго што следува. А ако ти е тоа омилено, имаш факултети, таму усовршувај го и унапредувај го твоето знаење од таа област.
да можев зелено ќе ти дадев ама неможам.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.969
Crazy напиша:
Значи според тебе шо би требало да се учи у средно?

Crazy

PaRtY aNiMaL
Член од
16 февруари 2006
Мислења
684
Поени од реакции
4
walker_girl напиша:
Значи според тебе шо би требало да се учи у средно?
Горе - доле, тоа што го учиме, само помалку детали. За усовршување, имаме образовни институции наречени универзитети.

еци^^^

Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Crazy напиша:
и шо ти беше сега финтата?не сфаќам, темава иде сосема во различна насока!

Kajgana Shop

На врв Bottom