Дали учиш зашто те тераат или зашто сакаш?

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Учам затоа што сакам. Онака, ќе седнам и само учам, читам нешто. Ако не прочитам нешто денеска се чувстувам празно.
Oh really? Really? :icon_lol:

Учам зашто така сакам. Благодарна сум на моите родители што се поставиле така, што не ме терале за ништо , зашто наредби кај мене немаат добар ефект (додуше немало ни потреба од такво нешто, what can I say-I am a nerd :pipi:).

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Јас учам зошто морам.. Мене не ми викаат од дома седи учи и такви глупости..
Ако не учам што ќе работам кога ќе пораснам? На кој факултет да идам? на приватен? каде ќе ми земат по 600-800 евра од 1 година?
поубаво ќе се помачам и ќе терам колку можам а за другото ќе видиме..

Г

Грејвдигер

Гостин
И ја многу сакам да учам, онака сабајле ко ќе си станам одма се фаќам за книга да прочитам 2-3 лекции, па после кафе уште 2-3 и се така... :)
Шала на страна... учам тоа што ме интересира, а за другото како ќе ме прифати и тоа само колку да знам што се работи, повеќе не ни навлегувам.

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Моите дома ме тераат да не учам :D

Ама јас си учам затоа шо си сакам.

T

Torchyrus

Гостин
Моите дома , да многу ме тераат да учам :tapp: али јас го учам само тоа што сакам да го учам и ме интересира ...

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
моите дома ми викат.. Синко НЕ УЧИ.. Ама јас во себе си викам.. НЕ што ги ебам ќе си учам 1:vozbud:

С

Спенсер

Гостин
Учам тоа што сакам...

А ова школово,ради реда,колку да се рече :)

Член од
31 август 2010
Мислења
84
Поени од реакции
4
Никогаш не сум учела затоа што моите ме викале да седнам (ретко и ми викаат). Знам сама да кога треба да седнам да учам. Напротив ако моите ми кажат седни учи, нема да седнам да учам, иако сум планирала. :icon_lol:
Не можам да ги сфатам тие деца што се мотивирани од родителите како на пример: "седни да учиш, и ако исчистиш прва година ќе ти купам кола", "Поправи ја единицата и ќе ти купам тоа и тоа". Мислам дека тоа се лоши навики за самите деца :)

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Нит ме тераат нит сакам. Учам кога е ептен зорт.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Кога на крај ќе се завршат факултетите со 90 процентност и ќе нема каде да се употреби наученото затоа што ќе нема ни можности ни средства има да следува ситуација како при крај на клипот, сега сме во ситуација како на почетокот од клипот. Пинк Флојд со оваа песна имаат изречено се нема потреба што повеќе да се искажува.

Kajgana Shop

На врв Bottom