Дали учиш зашто те тераат или зашто сакаш?

Член од
20 февруари 2007
Мислења
97
Поени од реакции
0
pa sto znam ne ucam zosto me teraat,ucam za da znam nesto vo zivotot i da stanam toa sto posakuvam.ucam po 1 saat dnevno i dovolno e za da imam ubavi ocenki:toe:

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
Па јас учам за мене, не учам за други, затоа најпрвин учам зашто сакам, а ако негогаш затаам со учењето некое време, е тогаш е време да ме вратат во колосек :)

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
учам бидејки јас сакасм-за да успеам во животов и да бидам некој и нешто...

иам двоумење сеа ке се запишувам средно...во прилеп немаме фармацевтско училиште па затоа мора да се иде битола...ја сакам хемијата многу ми оди и сакам да ја учам...но како да се запижам таму без друштво? без другари? го сакам тоа училиште и таткоми не ми пречи во патот дозволено ми е да одам таму каде што сакам-мисеки дека најдоброто за мене е моето решение...

и да ке се запижам гимназија ке ја акнам главата од учење и после никој и ништо морам факултет(не дека нема да одам али со фармација си барем еден продавач во аптека-подобро тоа од колку ништо)...тоа ти е ...живот!

Вампирката

Well, I tried to say there's nothing wrong with me
Член од
20 мај 2006
Мислења
3.819
Поени од реакции
95
И јас учам во Р.Ј-Корчагин и ми е тешко признавам...секој ден имам премногу со учење и кога ке дојдат неделите со испрашување подобро да не идеш во школо!!! Професорите премногу бараат од нас и сакаат проекти и глупости што немозат да се постигнат за неколку дена...барем кај мене во жколо за некои предмети мораш да знаеш се на памет до точка иначе нема 5ка...Јас учам...понекогаш и ме тараат...но морам само што премногу али ПРЕМНОГУ бараат од нас!!!

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
"Non scholae set vitae discimus" Ne za skoloto tuku za zivotot ucime!
Kratko i jasno :)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Затоа што сакам. Се запишав на факултет кој што јас го сакам. Никој не ми мрчеше да седнам да учам.

Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
џабе ти е школо, тоа што ми треба го учам од животот околу мене и од книги и нет

Chejo

Мрзата
Член од
9 февруари 2007
Мислења
320
Поени од реакции
1
Учам затоа што ме тераат. Ич нејќам да учам. Ме мрзи.

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
Не сум учел ни тоа шо ме интересирало па ни тоа шо ме терале инаку школиве си одам за разонода...
инаку за нас македонците школите се единствен спас :drk:

shema77

Borriello
Член од
30 јули 2009
Мислења
432
Поени од реакции
7
Едноставно морам...од мене се зависи,со школо се е полесно!:toe:

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Работи што сакам да ги знам ги учам за да ги научам, а нешто што морам, го учам онака и за брзо време го заборавам.

Kajgana Shop

На врв Bottom