pa sto znam ne ucam zosto me teraat,ucam za da znam nesto vo zivotot i da stanam toa sto posakuvam.ucam po 1 saat dnevno i dovolno e za da imam ubavi ocenki
Па јас учам за мене, не учам за други, затоа најпрвин учам зашто сакам, а ако негогаш затаам со учењето некое време, е тогаш е време да ме вратат во колосек
учам бидејки јас сакасм-за да успеам во животов и да бидам некој и нешто...
иам двоумење сеа ке се запишувам средно...во прилеп немаме фармацевтско училиште па затоа мора да се иде битола...ја сакам хемијата многу ми оди и сакам да ја учам...но како да се запижам таму без друштво? без другари? го сакам тоа училиште и таткоми не ми пречи во патот дозволено ми е да одам таму каде што сакам-мисеки дека најдоброто за мене е моето решение...
и да ке се запижам гимназија ке ја акнам главата од учење и после никој и ништо морам факултет(не дека нема да одам али со фармација си барем еден продавач во аптека-подобро тоа од колку ништо)...тоа ти е ...живот!
И јас учам во Р.Ј-Корчагин и ми е тешко признавам...секој ден имам премногу со учење и кога ке дојдат неделите со испрашување подобро да не идеш во школо!!! Професорите премногу бараат од нас и сакаат проекти и глупости што немозат да се постигнат за неколку дена...барем кај мене во жколо за некои предмети мораш да знаеш се на памет до точка иначе нема 5ка...Јас учам...понекогаш и ме тараат...но морам само што премногу али ПРЕМНОГУ бараат од нас!!!
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.