Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 15.656
- Поени од реакции
- 34.946
Од тие што си ги наброил во Соул Кичен имам влезено повеќе пати и не е ништо различно од останатите локали на кеј во поглед на услуга, едниот пат ме заборавија повеќе од половина саат воопшто да ме прашаат дали ми се јаде или ми се пие нешто, влегуваш внатре, си седнуваш, никој не ти носи ни мени, ниту те прашува за кој к си влегол, абе лепота.Зборувам за ресторан кањон матка, венето, и дежа ву и соул кичен бар.Другиве ми се сите во ист кош горе доле.
За цените се согалсувам но да не ја ширам темата во друга насока.Харизматичните луѓе добиват бакшиш, само треба да знаат да го искористат тоа.
Тоа е она што недостига во многу локали, услугата и харизмата што треба да ја има вработениот кога те услужува. Не само во овој бизнис, туку и во останатите, луѓето тоа што се лошо платени или незадоволни од газдата го префрлаат кон клиентот, што ако има професионалност не смее да се случи никако. Келнер како и останатите работи кои вклучуваат интеракција со клиентела е тешка работа и ќе видиш секаков народ, но да ми дојдеш смуртен на маса или со однос како да те заболе курац за се околу тебе е непрофесионално.
Он на темата, ако односот е добар и професионален ок е да се остави бакшиш, иако мислам дека кога се работи за храна тој бакшиш често го оставам поради тој во кујната, а не за келнерот, некогаш и за двете услуги ако се добри, иако знам дека кога го оставам бидејќи сум задоволен од кујната никогаш нема да заврши на правото место, мислам дека е добро да се има сандаче на излегување каде што ти ќе одбереш дали ќе го оставиш бакшишот во сандачето од келнерот или во тоа од кујната.