Дали тинејџерите знаат што е љубов?

Mali )

Колку е саат?
Член од
26 ноември 2009
Мислења
75
Поени од реакции
3
Некои се доволно зрели за да знаат,но некои не се.Зависи!

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Ќе се повторам уште еднаш на темава...
значит , љубовта не бират ни чоек ни место ни време ... не гледат години.
значит знает(знајме) шо е љубов.. Мислам , со чесни исклучоци, некоја Х тинејџерка ко ќе се заљубит во некој на хајфајв шо го видела и шо се сечит по рацене од ,,љубов,,..
Знам да разликвам некој шо ми се свиѓат од некој шо го сакам. Во животов сум се заљубила четири пати, а сум свиѓала 40 љуѓе во исто време.. Значит сум осетила љубов, сум осетила и свиѓање.. И по мојот пример, можам да ТВРДАМ дека тинејџерите знает шо е права љубов... Искрена.. Барем се надевам дек постојт уш некој ко мене на светов..
Не е лажна љубов само таа кога тинејџер ќе се "заљуби" во лик од хајфајв (btw уште ли го има тој сајт?:uvo:). И тогаш може да се чувствува истото што и кон пореална личност, а и во двата случаи нема љубов. Но за да не мислите дека еве јас повозрасна ви солам памет, ајде ќе ве молам кажете ми што е за вас љубов? И што се си имала со тие четворица во кои си била заљубена? И ако било тоа вистинска љубов, зошто се повторила четири пати и исто толку пати завршила? Аиде, чекам одговор.

Pa normalno deka znaeme so e ljubov
Ај де, шо е?:jaj:

рок-кејт

незгодна ко кратко ќебе!
Член од
22 мај 2007
Мислења
1.024
Поени од реакции
70
Не е лажна љубов само таа кога тинејџер ќе се "заљуби" во лик од хајфајв (btw уште ли го има тој сајт?:uvo:). И тогаш може да се чувствува истото што и кон пореална личност, а и во двата случаи нема љубов. Но за да не мислите дека еве јас повозрасна ви солам памет, ајде ќе ве молам кажете ми што е за вас љубов? И што се си имала со тие четворица во кои си била заљубена? И ако било тоа вистинска љубов, зошто се повторила четири пати и исто толку пати завршила? Аиде, чекам одговор.
хмм.. од тие четворица, двајца останале ,,нереализирана,, (детска, искрена) љубов, третиот пат се заљубив во човек кој на почетокот беше еден, а со тек на време (бевме во врска) почна да се менува и да стекнува особини обратни од оние кои ме натераа да се затрескам во него ( затоа заврши истата таа љубов) и последната љубов, уште не завршила... и уствари шо имат врска бе тинејџери? можит некој 30 години да имат, па да незнајт шо е љубов.. некој тинејџери неможет да се заљубет, исто така имат и некој такви во другите генерации, таканаречени ,,нетинејџери,,... тоа ти беше прашањето или утнав..?::smir:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
хмм.. од тие четворица, двајца останале ,,нереализирана,, (детска, искрена) љубов, третиот пат се заљубив во човек кој на почетокот беше еден, а со тек на време (бевме во врска) почна да се менува и да стекнува особини обратни од оние кои ме натераа да се затрескам во него ( затоа заврши истата таа љубов) и последната љубов, уште не завршила... и уствари шо имат врска бе тинејџери? можит некој 30 години да имат, па да незнајт шо е љубов.. некој тинејџери неможет да се заљубет, исто така имат и некој такви во другите генерации, таканаречени ,,нетинејџери,,... тоа ти беше прашањето или утнав..?::smir:
Годините имаат врска, секако. Едно е да имаш врска со некого, кого го гледаш еден час дневно, а друго е да си доволно возрасен за да поминуваш со еден ист човек повеќе време или па да пробаш да живееш заедно. Во такви услови може да се процени дали навистина сакаме или не. Во услови кога си повозрасен и имаш многу повеќе можности да дознаеш со кого си и дали меѓу вас двајца има меѓусебна љубов. Едностраната за мене не е љубов, затоа и така потенцирав.
А тоа што тој третиот се сменил... не би рекла. Тој може со тек на време ти се покажал каков е или ти си го видела тоа подоцна. Нели почетното затрескување знае да биде слепо, а тоа го знаеме сите.
И да, верувам во тоа дека ако има вистинска љубов во една врска, таа не може да прекине. Затоа не верувам во твоите 4 љубови. Не верувам ни во моите 2-3, ако звучи утешително тоа:)

Член од
22 септември 2008
Мислења
153
Поени од реакции
13
Дивајн, морам да ти контрирам но секоја врска завршува освен кога е работава за мажење/женење. Не мора да значи дека не била вистинска само доколку завршила, не очекуваш со некој да се венчаш на 16 години зар не?
Дури и повозрасни особи не знаеле како да си ја сочуваат врската.
Што се тиче тинејџерите, имам реален пример со кој можам да тврдам дека тие знаат за вистинска љубов. Две години одат дечките, не се нешто посебно романтични но кога си во нивна близина неможеш да не помислиш колку е убава љубовта.
Секој има различен начин на сакање. Посериозно се сфаќа кога си возрасен, но немора да значи дека тинејџерите наоколу изиграваат heartbreakers и менуваат дечковци/девојки секоја вечер.
А за љубов што е конкретно не зборам, има доволно теми каде се расправа и филозофира што е. :smir:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Дивајн, морам да ти контрирам но секоја врска завршува освен кога е работава за мажење/женење. Не мора да значи дека не била вистинска само доколку завршила, не очекуваш со некој да се венчаш на 16 години зар не?
Дури и повозрасни особи не знаеле како да си ја сочуваат врската.
Што се тиче тинејџерите, имам реален пример со кој можам да тврдам дека тие знаат за вистинска љубов. Две години одат дечките, не се нешто посебно романтични но кога си во нивна близина неможеш да не помислиш колку е убава љубовта.
Секој има различен начин на сакање. Посериозно се сфаќа кога си возрасен, но немора да значи дека тинејџерите наоколу изиграваат hardbreakers и менуваат дечковци/девојки секоја вечер.
А за љубов што е конкретно не зборам, има доволно теми каде се расправа и филозофира што е. :smir:
За да прекине една врска треба да има недоразбирање, повредување, лажење итн итн итн. Што од овие работи оди со љубовта?
Тоа што денес чисти чувства и врски скоро да не постојат, не значи дека треба на љубовта да и дадеме некоја пролазна дефиниција. Не за друго, туку со тоа ептен ја вреѓаме таа емоција, која за мене претставува нешто најчисто на светов.:toe:

Член од
22 септември 2008
Мислења
153
Поени од реакции
13
Недоразбирањата се дел од самата врска. Неможе тебе да ти биде врската совршена, мед и млеко. Да речеме, дека не се мери силината на љубовта спрема годините, како ни траењето и накрај раскинувањето. Се согласувам, најчисто нешто на светот е.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Љубов е кога двајца се сакаат, се земаат и набргу потоа се разведуваат :), барем така е на денешно време, нема цвеќиња, нема романтика...
Вака така, пак звучиш како да има љубов.:) Нема таква каква што ја замислувам јас. Нема такво чувство, а и да се роди, не може да трае. Секогаш некој нешто ќе зае*е, па нема да остане ни Љ. Со ова не сакам да се сложам со горенапишаните постови. Сеуште сум на тоа дека ако некој од партнерите ја уништи таа чиста емоција, не е спремен да ја прими, а уште помалку да ја даде. Во тој случај, заебаната страна уште помалку знае што е љубов, затоа што уште еднаш погрешно проценила кон кого да ја чувствува. А еднострана љубов не признавам ... и така во круг:)
За тоа навистина требаат години искуство. Јас тврдам дека и моите се малку, а не па 15 ... пф.:toe:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Вака така, пак звучиш како да има љубов.:) Нема таква каква што ја замислувам јас. Нема такво чувство, а и да се роди, не може да трае. Секогаш некој нешто ќе зае*е, па нема да остане ни Љ. Со ова не сакам да се сложам со горенапишаните постови. Сеуште сум на тоа дека ако некој од партнерите ја уништи таа чиста емоција, не е спремен да ја прими, а уште помалку да ја даде. Во тој случај, заебаната страна уште помалку знае што е љубов, затоа што уште еднаш погрешно проценила кон кого да ја чувствува. А еднострана љубов не признавам ... и така во круг:)
За тоа навистина требаат години искуство. Јас тврдам дека и моите се малку, а не па 15 ... пф.:toe:
Ако гледаме реално на работите ќе дојдеме до заклучок дека младите не знаат што е љубов, нив прво ги интересира сексот а тоа е од премногу гледање ОПА ЦУПА продакшн филмови и кога девојката ќе остане бремена па мора да се земат па ајде сега на сила ќе се сакаме и ќе глумиме љубов :).
Во право си дека некој секогаш ќе заебе ама нели човек се учи на грешките и ако после неколку грешки не научи тогаш тој е лузер и ќе се врти доживотно во круг како прдеж во гаќи :pos2:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Ако гледаме реално на работите ќе дојдеме до заклучок дека младите не знаат што е љубов, нив прво ги интересира сексот а тоа е од премногу гледање ОПА ЦУПА продакшн филмови и кога девојката ќе остане бремена па мора да се земат па ајде сега на сила ќе се сакаме и ќе глумиме љубов :).
Во право си дека некој секогаш ќе заебе ама нели човек се учи на грешките и ако после неколку грешки не научи тогаш тој е лузер и ќе се врти доживотно во круг како прдеж во гаќи :pos2:
Да де, тоа е поентата на темава или Тинејџерите НЕ знаат што е љубов. Ете, ги научивме нешто децава... колку - толку.:pipi:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Знаат што е љубов.
Секако, таа е различна на секоја возраст, не е иста љубовта шо е на 15 години, 25 години, 40 годинини и 60 години.
Ако е така, и некоја баба на 70 години може да и рече на некоја 30 годишна дека не знае шо е љубов, баш поради возраста и искуството.
Млади се, ама да не ги потценуваме до толку.
Секоја возраст си има свои вредности.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Да де, тоа е поентата на темава или Тинејџерите НЕ знаат што е љубов. Ете, ги научивме нешто децава... колку - толку.:pipi:
Море денешните деца што можат клечејќи јас и ти не можеме ни трчејќи да го направиме тоа :).
Можеби ќе звучи малце глупо ама можеби денешните тинејџерки се замислуваат дека се Грозната Лети или Касандра па ќе дојде принцот на белиот коњ а на крајот дошол само коњот :pos2: и пак не научиле што е љубов :nenene:

Член од
22 септември 2008
Мислења
153
Поени од реакции
13
Можеби ќе звучи малце глупо ама можеби денешните тинејџерки се замислуваат дека се Грозната Лети или Касандра па ќе дојде принцот на белиот коњ а на крајот дошол само коњот :pos2: и пак не научиле што е љубов :nenene:
Збориме за тинејџери кои стојат цврсто на нозе, а не живеат во бајки. Тоа се веќе оние кои премногу сонуваат.

Што е со возрасните? Не сте биле заебани, или не сте почуствувале љубов која е еднострана? Како само на тинејџерите да им се случува тоа. Чувството постои без разлика на времетраење.
Се согласувам со Магде.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.268
Поени од реакции
2.270
Е не не знаат. Само зрелите над 25 години знаат што е љубов. Јас за првпат виситнска љубов почуствував во 3та година средно, меѓутоа таа моја вистинска љубов стана само платонска и само желбена,имагинарна љубов.

Значи ДА, тинејџерите знаат што е тоа љубов!:eek:pera:

Kajgana Shop

На врв Bottom