Дали сте среќни?

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
toa e relativna rabota,pa ako ne sum sreken poradi mene,mozam da bidam sreken poradi nekoj drug,poradi nekoj sto mi znaci.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
da taka e i jas ne sum sreken za sebe sreken sum deka imam dve macki i papagalcinja i taka sitnici.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Реално да.
Нереално правам нормално, филмови за да не отскокнувам од реалното.
А, што е реалното?
Дилемасто да...

Бушавка

Differentiated by Style
Член од
4 јули 2008
Мислења
746
Поени од реакции
61
ako sme srekni znaci ne ni se slucuva nisto loso a ako ni se slucuva trzavici stresovi nervozi onda ne sme srekni toa e.
sea sakas da mi kazes deka beloto e crno a crnoto belo taka?
Се изначитав се и сешто.
Ако сме среќни не значи дека не треба да ни се случуваат лоши работи, што е лошо а што добро зависи од нашата перцепција. Овок пат се сложувам со Сатори.

А што се однесува до црното и белото....да, тие се такви какви што јас ги гледам, реално рното е црно....но ете мене денес ми се чини дека е бело, и во тоа не мозе никој да ме преубеди.
А можеби и црното не е црно, само нас така не изгледа...од каде да знам:toe:

И уште ова...доста со тој пример со бебето со леукемија...не можам да ти го објаснам, премногу е длабоко. Ама еве ќе речам вака, јас имам сличен пример, па сепак човекот е среќен...нема да навлегувам за што се работи

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Дали сум среќна?Не верувам.Задоволна да,имам се што сакам,секогаш добивам се што сакам.Но мислам дека не сум среќна,секој пат така кога се врзувам со нешто само добивам шанса да бидам дупло несреќна после тоа,зошто затоа што сите тие работи не се трајни,некогаш ќе ги снема,а со нивно губење и јас секогаш губам дел од себе..Кога ќе сум среќна?Баш тогаш кога ќе научам да живеам без тие ситни задоволства,кога ќе научам да не сум зависна од ништо.Затоа што кога ќе имам нешто,тогаш и не сум среќна,среќата е само моментална се додека не се запрашам кога ќе го изгубам истото..

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Се изначитав се и сешто.
Ако сме среќни не значи дека не треба да ни се случуваат лоши работи, што е лошо а што добро зависи од нашата перцепција. Овок пат се сложувам со Сатори.

А што се однесува до црното и белото....да, тие се такви какви што јас ги гледам, реално рното е црно....но ете мене денес ми се чини дека е бело, и во тоа не мозе никој да ме преубеди.
А можеби и црното не е црно, само нас така не изгледа...од каде да знам:toe:
znaes sto, trudi se da bides pojasna, mnogu zborovi upotrebuvas a nisto ne kazuvas ili premnogu zborovi za nesto sto u stvari nemas pojma!

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Зависи од нас како ја сфаќаме среќата..ако споредам со некои други личности сфаќам дека можеби ја имам таа среќа повеќе од другите, среќна сум во многу работи но како што кажувате појќето тоа е релативна работа..
несреќна сум на ситни нешта..но среќата ја имам на нештата што ми значат
иначе некој ко ќе речи само јас немам среќа во нишо... а зошто тоа?? затоа што и раскинал дечкото...
ма ајдеее колку полоши работи има од тоа..

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Дали сме.... т.е дали сум... чек да проверам НЕ.

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Ма среќен сум бе не се замарам со глупости си уживам во животот!:salut:

Бушавка

Differentiated by Style
Член од
4 јули 2008
Мислења
746
Поени од реакции
61
znaes sto, trudi se da bides pojasna, mnogu zborovi upotrebuvas a nisto ne kazuvas ili premnogu zborovi za nesto sto u stvari nemas pojma!
Е како сите ме разбираат само ти не разбираш. Имам јас појма, само за да ти го објаснам ова треба да вежбаш спиритуалност малце, па може ќе сватиш.....
Фала Тамарче

Kajgana Shop

На врв Bottom