Дали се уште има чесни луѓе? (Случки и искуства)

Tanurovski

How you doin'
Член од
21 јуни 2007
Мислења
56
Поени од реакции
4
Еве една случка. Се шетам ја на плоштад пред некое време, и гледам, поминува една девојка покрај едно дете што проси. Додека поминуваше покрај него, и падна мобилниот од ташна. Детето го виде тоа, го зема телефонот и потрча по неа да и го врати.

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Јас еднаш (пред околу 6 години можеби) бев во Крушево на зимовање и се враќавме од терените... Бев со брат ми... И гледаме нешто забиено у снегот... Се наведнувам ја, и гледам мобилен (а тогаш станаа популарни мобилните и знаеш, фраер си ако го имаш :)) И гледаме една жено напред како вика по синчето да дојде.... И се погледнавме со брат ми, дали да го дадеме.... Да бидам искрена не сакав, ама се ставив во нејзина кожа (тогаш беа доста скапи мобилните) а и многу добро искуство имав со губење на работи (милион ствари изгубив, не бев да ми дадеш нешто, и ништо немав најдено и никој не ми имаше кажано дека сум го заборавила а уште помалку да проба да ми ги врати) и решив сепак да и го вратам.... Викнав по жената и ја прашав дали е нејзин телефонот..... Ми рече дека е нејзин и одма ни понуди нешто да се напиеме.... Ние нејќевме ништо ама таа инсистираше, а јас стварно нејќев ништо, али не прифаќаше не за одговор.... Едвај си отидовме :) И не ми беше криво што и го вратив.... Али после тоа изгубив едно 5 мобилни и мене никој не ни проба да ми ги врати (а сигурно можел)..... Тоа е.... Затоа сега ги чувам работите како очи во глава, и ретко губам работи :) Бар лекцијата сум ја научила.... Иначе пак би го направила тоа ако се работи за нешто вредно..... Али за 10 денари не :) Ма и за 50 не :)
Иначе за продавниците тоа.... Многу често ми се случува да го заборавам кусурот... И многу пати ќе ми се насмевнат само и ќе ми го дадат, ама има некои што такви наљутени цели ми викаат „Нареден пат мисли си зашто нема да ти го вратиме“.... Е од такви ми се крева коса....

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
сеуште има чесни луге ама ретки се

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Верувам дека има, само што уште не сум запознала некој таков.

Член од
11 септември 2007
Мислења
188
Поени од реакции
10
Има бе како нема,еве јас на пример. Еднаш у пекарата кај Астерикс у Кисела Вода,и давам на жената петстотини денари и она ги зима,па иде таму и ми става пици(кој бил во пекарата знае дека жената е дупло поспора од полжав),ми става жената и јогурти,доаѓа,ми враќа кусур до илјада и си се врти. И сеа,јас останав у рака со 500ден у ќар... Си викам да ги земам? Ама неможев,ја гледам женава наваму-натаму за тие пари,и ја викнав и кажав дека ми вратила повеке. Истово ми се има случено и еднаш во една продавница кај меен кога си купував цигари.

Член од
11 септември 2007
Мислења
1
Поени од реакции
0
dalise uste ima cesni luge

Ima cesni lugje, i za cudo mnogu od niv se od pomladite generacii. Sredovecnite i postarite lugje sekogas se zalat deka mladinata odi vo losa nasoka, no kaj niv nesto ne stima. Sekogas koga ke vlezam vo supermarket se pozdravuvam so site prodavacki, im se zablagodaruvam za uslugata i im velam prijatno pred da odam. Niv nisto ne gi interesira, kako da zboram na zidot. I ne samo toa, davaat pogresno kusur, potkradnuvaat po malku, ne ti pomagaat da se spakuvas ako imas mnogu kupeno, spori se vo uslugata... Gneven sum poradi nacinot na koj postarite zborat za pomladite bez da se vidat samite kakvi se. Tie se onie sto ne se cesni, a ne mnozinstvoto od pomladite.

Primer: edna vecer si rekov da go cestam drugar mi eden Breezer. Vlegovme vo prodavnica, kupivme dva Breezer-i i ne fati 180 den. Mu dadov na prodavacot 500, toj mi vrati 820 mislejki deka sum mu dal 1000. Izlegov od prodavnicata i koga gi prebrojuvav parite, vidov deka mi vratil 500 den povekje. Vlegov nazad vo prodavnicata i mu gi vrativ parite. Kolku dobar decko sum! :) :) :)
Jas ne se sloguvam so Vas;postojat cesni lulje i PoVOZRASNI -no za zal mnogu malce. Mene mi e milo sto i pomladite gen -cesni smetate deka sevo pogolem broj -no dali e taka. Mladite gi prifakaat osobinite od postarite.Zaklucok -NIE POVOZRASNITE SMEVINOVNI kako i sistemot na drgavata.

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
ах, како што гледам последно време некако, чесноста кај луѓето се изгуби, штознам, можеби грешам можеби не, ама така е. :)

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Ми го вратија изгубеното кесе, со 32 000 денари внатре,(од екскурзија пари шо собирав), една бабичка ... Среќа шо имав слика моја внатре и шо го нејде таа инаку ...
Друго, јас вратив мобилен на еден дечко, ни го знаев ни го познавав среќа шо имаше слика негова и го познав одма(инаку се работеше за нокиа н73). Немам срце да земам нештошто е туѓо никогаш!!!!

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Има бе како нема,еве јас на пример. Еднаш у пекарата кај Астерикс у Кисела Вода,и давам на жената петстотини денари и она ги зима,па иде таму и ми става пици(кој бил во пекарата знае дека жената е дупло поспора од полжав),ми става жената и јогурти,доаѓа,ми враќа кусур до илјада и си се врти. И сеа,јас останав у рака со 500ден у ќар... Си викам да ги земам? Ама неможев,ја гледам женава наваму-натаму за тие пари,и ја викнав и кажав дека ми вратила повеке. Истово ми се има случено и еднаш во една продавница кај меен кога си купував цигари.
Дај кажи кај се наоѓа таа пекарата твоја знам една таква баба како шо опиша. Ако е таа комплетно си во право за описот :)
п.с. истото ми се има случено и мене ама на друго место. Немав храброст да преќутам пред типот и да одам следниот ден пак да купвам за јадење од кај него, знаејќи дека секогаш кога одам работи и ми кажва шо е пресно да купам. 500ки за пријател, ефтино нели? :wink:

пп.с не сум толку совесен. има и неколкумина кои едвај чекам да згрешат и да не му кажам. не за нешто друго туку дека се несовесни и расипани. како на пример пишат една цена после ти бараат друга цена. пиши шунка клава посебна. порачваш едно и се прај на три ипол и ти прај нешто поскапо и после пред сите вика дека то си порачал. да дај госпо да банкротираат сите такви

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Имат ама во многу мал број. Јас не сакам да се фалам ама сум многу чесен. :D

U

UnholY

Гостин
Секогаш и секаде постоеле чесни луѓе....Тоа го знаеме сите исто како што секаде и секогаш постоеле нечесни луѓе,ама многу јасно дека ги има премалку....

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.970
Поени од реакции
51.004
Па еве јас еднаш идев со автобус до Софија пред мене имеше некои дечки на факултет ваљда идеа таму тој едниот заспа удри автобуот на дупка и му испадна телефонот од џеб Нокиа добра, го турив во џеп и се мислев дал да го опалам или не ,ја извадив картицата и си викам ''ај здравје ке си купиш нов'' и тамн пред да стасаме на автобуска до ден денес не знам што ми бидна му ги вратив,
Тоа ми е така за фалење иначе во животов имам најдено ништо не су м вратил освен ова

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Хм, освен мене?:icon_cool
Има бе има, како немало.
Има чесни луѓе, дур не ги запознаеш целосно... чесни се.

Кога веќе почнавме со фалење, да си кренам цената. Сум нашол паричници, два. Двата ги вратив. И ташна.
Ми текна и на еден пример, пријател на татко ми. Во лифт најде актовка, се испостави дека е на еден од елитните битолски бизнисмени. Ја врати, не доби никаква награда...

Него, за паричниците ќе се фалев.
Првиот, копиљ бев и го однесов дома, моите ми рекоа да видам дали има документи. Имаше, го вратив... домашно воспитување. :icon_cool
Вториот такоџе. И други работи сум губел, па ништо не ми вратиле. Освен мобилниот на другар ми, на кого му го врати таксист, на друго добро дело направено од некој друг не ми текнува.

Чесни луѓе.

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Постојат чесни ама многу се ретки.Отсекогаш љуѓето сметале дека акоси нечесен ќе успееш во животот.Така било во минатото,така е во сегашноста,така ќе биде и во иднина.

Kajgana Shop

На врв Bottom