Ima cesni lugje, i za cudo mnogu od niv se od pomladite generacii. Sredovecnite i postarite lugje sekogas se zalat deka mladinata odi vo losa nasoka, no kaj niv nesto ne stima. Sekogas koga ke vlezam vo supermarket se pozdravuvam so site prodavacki, im se zablagodaruvam za uslugata i im velam prijatno pred da odam. Niv nisto ne gi interesira, kako da zboram na zidot. I ne samo toa, davaat pogresno kusur, potkradnuvaat po malku, ne ti pomagaat da se spakuvas ako imas mnogu kupeno, spori se vo uslugata... Gneven sum poradi nacinot na koj postarite zborat za pomladite bez da se vidat samite kakvi se. Tie se onie sto ne se cesni, a ne mnozinstvoto od pomladite.
Primer: edna vecer si rekov da go cestam drugar mi eden Breezer. Vlegovme vo prodavnica, kupivme dva Breezer-i i ne fati 180 den. Mu dadov na prodavacot 500, toj mi vrati 820 mislejki deka sum mu dal 1000. Izlegov od prodavnicata i koga gi prebrojuvav parite, vidov deka mi vratil 500 den povekje. Vlegov nazad vo prodavnicata i mu gi vrativ parite. Kolku dobar decko sum!