Дали (се) споредувате

kostovska

Рокенролистика :))))))
Член од
22 јануари 2009
Мислења
368
Поени од реакции
11
воопшто нејќам да се споредувам со некоја друга,ни да ме споредуваат со некоја,баш ме вади од такт коа некој ќе ми каже лејјј ама личиш на таа и таа или пак размислуваш исто како некоја моја другарка.....иако доста иам добивано такви коментари јас знам во себе дека неам никаква споредба со никој и тоа ми е супер......

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
според мене секој оној кој се споредува со некого или пробува да го емитира односно да биде бледа копија на некого тој пати од голема искомплексираност на ниска вредност.Лично за мене не пробувам да копирам ама баш никого,затоа што тој сум што сум и таков сум каков што сум никој не може да ме смени и само ја си знам колку вредам и зашто е тоа така.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Бре бре, сите поштени не се споредуваат, или не завидуваат. Па свесни сме дека некаде, таму во далечините на светот (па можеби дури и во длабочините на џунглите:)) има некој кој е поубав од нас, колку и да не сакаме да го прифатиме и негираме тоа.
На секој еден од нас, бар еднаш во животот му дошло да си помисли, ех да личев на тој/таа.
Но како што кажа Дивајн погоре, едноставно бескорисни се споредбите. Тоа сме што сме, и нема бирање.
Па и оној најсовршениот понекогаш посакува да биде како некој друг.
Потполно се согласувам со сите кои велат дека секој си е уникатен на свој начин.

Член од
4 јули 2008
Мислења
230
Поени од реакции
9
Во принцип не се споредувам, единствено во таква ситуација можам да се најдам кога кажувам..."ех колку би сакала да сум како неа/него...да патувам/ одам...". За изглед никогаш не сум рекла...бар колку што се сеќавам..:pipi:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Се споредувам ама не на тој начин како што е напишано на почетокот од темава, сакам да бидам Том Круз или Вил Смит :icon_lol:. Тоа не е споредување туку е начин на бегање од реалноста и од самиот себеси. Се споредувам почесто со самиот себеси како било сега, а како порано.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Да, честопати, меѓутоа јас позитивно гледам на тие споредби, бидејќи преку тоа може да научиме за нашите грешки и мани.

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Uopste ne se sporeduvam so nikoj.Jas sum si ja i tolku.No koga ke vidam nekoja zgodna i dobro zapakovana cura znam da se divam na takva licnost ,sto da ne?Sve sto je lepo i bogu je drago.

С

Сатори

Гостин
Значи,одите по улица или седите дома и гледате телевизија.Одеднаш гледате некоја згодна и убава девојка/дечко,која е вашата реакција:"Овој/оваа е убав/а" , "Леле,колку сакам да сум како неа/него" или пак нешто како "Оваа/овој е поубав/а од мене" или пак да го/ја споредувате со некој друг?
Нели секоја личност е посебна и уникатна,има свој карактер,свој начин на живеење?Секој е различен поради тоа што е.
Па дали вие имате обичај да (се) споредувате?
Да се споредував со некој, тогаш тоа ќе треба да биде Хелена Бонам Картер, а тоа нема добро да влијае по мојата околина па затоа во принцип не се споредувам со никој.
Премногу ми е вообичаено да барам нешто од себе во некој друг, не сакам да гледам копирање на елементи или пак на карактери.

Тоа е како една девојка која кога ме запозна ми кажа дека сака да биде како мене зошто се смеам цело време, а да знае дека во суштина ретко се смеам кога не ме гледаат луѓе нема и баш да сака да биде јас.Затоа ... извртени вистини на споредба, не се за мене, фала.

ηιкσlα

ılılı Сакам Зеленко ılılı
Член од
27 февруари 2009
Мислења
173
Поени од реакции
4
Ne se sporeduvam a i ne sum se sporeduval.Taka mene nekoja babicka me sporeduvase so nejziniot vnuk.Jas od skolo si odam nakaj doma i slusam:
-Mileee,Mile babicka.
Se vrtam gledam mi mava raka,se doblizi malko do mene i i vikam,ne e Mile,jas sum Nikola...
-Ahaaa,izvini since mislev vnuk mi e.

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Значи,одите по улица или седите дома и гледате телевизија.Одеднаш гледате некоја згодна и убава девојка/дечко,која е вашата реакција:"Овој/оваа е убав/а" , "Леле,колку сакам да сум како неа/него" или пак нешто како "Оваа/овој е поубав/а од мене" или пак да го/ја споредувате со некој друг?
Нели секоја личност е посебна и уникатна,има свој карактер,свој начин на живеење?Секој е различен поради тоа што е.
Па дали вие имате обичај да (се) споредувате?
Мислам дека секој барем еднаш во животот се споредил со некоја личност посебно во детството кога родителите биле наш прототип и нормално секој се споредувал со нив.. И јас исто..
На овие споредби гледам позитивно бидејќи така учам како да станам подобра личност..:toe:

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Кога јас ќе видам убава типка на пример по улица ја пуљам од горе до долу па дури ко ќе ја заминиме се вртам назад:wink:
Првото нешто што ми паѓа на памет е леее каква е типкава.
Задоволна сум со својот изглед и не би сакала да сум како некоја друга.Воопшто пак не си помислувам оваа е поубава од мене.
Едноставо си викам колку е лично момичево:pipi:
Не сакам да се споредувам.

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Чудна работа, ако загледам нешто што ми се допаѓа, било што, и кажувам, да, ова е добро (а јас ретко давам пролазна), онда ок е, со сите нишани, супер е, ама не е боље. :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Se sporeduvam so nekoi li4nosti, ali toa se licnosti koi gi poznavam, ne nekoi sto ke gi vidam na televizija. Obicno se sporeduvam so rodninite, da vidam kolku nie vo familijate sme slicni megju sebe.

Член од
13 декември 2008
Мислења
449
Поени од реакции
16
Се споредувам скоро со сите што ги знам и ако сметам дека се подобри од мене во нешто споредбата ме мотивира да напредувам во тоа нешто

Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Ne se sporeduvam zatoa sto ne gledam smisla i potreba od takvo nesto.Ne deka smetam deka vakva kakva sto sum sum sovrsena,tuku zaradi toa sto ne mozam,(ne deka i sakam) celosno da se identifikuvam so nekogo.

Inaku,koga ke vidam nekoja sto mnogu mi se dopaga,iskreno i bez strav deka ke si ja raznisam samodoverbata,znam da se voshituvam i da go priznaam toa i pred drugite,a i pred samata sebe.No,osven voshit i momentalen minliv bes sto ne sum kako nea,ne mi predizvikuva nisto drugo.Nitu me inspirira nesto posebno,nitu se razocaruvam,nitu nesto drugo..
Od sekogo ima podobar,ako ne denes,togas sigurno utre,nisto ne e konecno,definitivno i sovrseno.

Kajgana Shop

На врв Bottom