old_School_mk
Програмер, гејмер, psy-trance уживател
- Член од
- 11 август 2009
- Мислења
- 6.178
- Поени од реакции
- 5.977
Пак ќе кажам, сите мои забелешки се од гледиште на корисник. Како таков, гледам дека vBulletin за мене е подобар. Ако за вас админите е полесно управувањето со форумов, за нас корисниците НЕ е полесно и подобро користењето на истиот.Кажи ми дека се зезаш?
Да не цитирам поединечни мислења, само ќе кажам дека XenForo е светлосни години напред во споредба со vBulletin.
Конкретно за old_School_mk не знам колку си упатен во работата на овие два софтвери, ама по коментаров дека немаш одржувано или си раководел со некој форум кој работи на било кој од овие два софтвери не си достоен за коментираш кој е подобар, imho.
Инаку vBulletin откако го продадоа на Jelsoft Enterprises, буквално го уништија, а дечките кои го работеа vB во најдобрите денови си започнаа нов проект. Нормално е да има недостатоци бидејќи сѐ уште е на самиот почеток на развојот и уште многу работи треба да следуваат во верзиите кои доаѓаат.
Од страна на корисник, Xenforo има многу недостатоци кои ги набројав во првиот пост, а сеуште не гледам никаков знак дека ќе се поправат. Освен тоа што нели, сите се надевате од Xenforo да извадат update...
--- надополнето: Aug 31, 2011 6:23 PM ---
Морам ова пак да го пишам...
Свесни ли сте дека со ставањето на банерот од групер форумов е дури и поспор од vBulletin?
Дај барем пишете некое решение како да го тргнам. И не она "затвори го панелот" затоа што не помага. Пак чека да се лоадира банерот, да го затвори панелот, па да ме даде на ново мислење.