Дали некој фрлил магија врз вас?

• Креатор на темата black angel
  • Време на започнување

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Begone then, begone and remove thine self from here, as is shall be henceforth thine will!
A ako sakas nesto povekje, na druga tema ili ti rekov, imas komu, pisi i PP!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Какви црни магии какви глупости :pos2:

Зарем некој верува у вакви работи? (Според мене) Се се сведува на тоа дека постои дефинитвно постои негативна енергија која пак доведува до прашање. Дали е можно истата да се насочи кон некого ако личноста што сака да го направи тоа не е присутна физички. Иначе не мора некој да биде вештер или да знае да фрла магии за да може да вилјае на некого нели. На некој начин да те прави да се осекаш лошо, е тоа е веќе друга приказна.

S

smart ass

Гостин
абе кога спомна техника сеа бев по цигари и на тро прошетка...па кај стар мост(делот кај шо паркираат) имаше оставено бебешки сандалчиња и на нив ставено ружа која беше насочена кон север....па земав цигари и керфли набљудував...абе луѓето почнаа да го заобиколуваат...мислам чуму во бебешки сандалчиња да има ружа...коинциденција не ќе да е...сите ја одбегнуваа освен браќата роми:pos2:

Г

Господ

Гостин
абе кога спомна техника сеа бев по цигари и на тро прошетка...па кај стар мост(делот кај шо паркираат) имаше оставено бебешки сандалчиња и на нив ставено ружа која беше насочена кон север....па земав цигари и керфли набљудував...абе луѓето почнаа да го заобиколуваат...мислам чуму во бебешки сандалчиња да има ружа...коинциденција не ќе да е...сите ја одбегнуваа освен браќата роми:pos2:
Bro,тебе секој ден ти се дешаваат вакви ствари:N:
А да не те демне некоја зарочарана љубов?:toe:
Едно време мртви мачки у двор ти фрлаа:lud:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Smart ass, kojznae koja belja e! Sigurno ne e na arno!
Nego, sreden bese ili?

P.S. Siguren si deka bea bebeski so ruza?
Bas bebeski?
Moze da e baranje da se vrati duhot na nekoe bebence, nakaj seber, a? Ne bea grobistata nakaj sever? Ili jas sum janlash?

T

tinkerbelll

Гостин
Значи колнеш...???:D:D:D:D :toe::toe::smir::smir::pos2::pos2:
:pos2::pos2::pos2: остај.. има болен народ и со тоа што се занимава.
Ваљда не ме сфативте до толку буквално :icon_lol:
Не мора секогаш да значи дека ако ми тргнало наопаку и ајде, магија е у питање.. не знам, не сум размислувала многу на таа тема а може и има вистина во тоа дека колку повеќе веруваш толку поверојатно да ти се деси. недајбоже аман, нејќам да верувам

Ако се реши некој да направи џабе после размислување 5 или 10 пати.
Залудно е верување во Бога, Вештерството е Света работа, магиите, силите на природата се тие, сега дали ќе ги искористиш за арно или за лошо, зависи од тебе самиот. Денешниве религии освен верување во Бога немаат никакво познавање ни некоја пак заштита, свеќи и молитви не помагаат, едино добро познавање на филозофијата и работата на вештерството и законите на природата.
Светото Вештерство како и сите останати пагански верувања биле свети и поседувале големо знаење, е сега кога дошле религиите кои дошле, го уништиле знаењето, ги убивале познавачите и ги прогласиле за ѓаолцки рабоќе, затоа биле принудени да се повлечат во тајност...:smir:
Вештерството света работа ? Добро, секој со свои сфаќања, мислења, верувања..
А лично јас, кога (докажано) би дознала дека некој ми прави магии или се занимава со мене малце повеќе, нема да се мислам.. :pishtoldz
Искрено, многу сум против тоа. :smir:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
А лично јас, кога (докажано) би дознала дека некој ми прави магии или се занимава со мене малце повеќе, нема да се мислам.. :pishtoldz
што би сторила??
Еве, на пример, како ојов пријател, кој е вудун врач.
Ако тој реши да ти стори беља, на пример да ти закачи красти по лицето, да те фати осип, чешање, да се сториш црвени пликови, гној, да ти се изгуби силата, здравјето да ти попушти, коса да почне да ти паѓа, од кревет до тоалет едвај да одиш итн.
Што ќе сториш? Што можеш нему да му сториш? Освен да клекнеш на колена и да го молиш да ја реверсира!
Што друго? Од курчење отпојќе не чини.

П.С. Инаку човекот е позитивен, не се занимава со лоши работи, ама ги знае лошите како се прават за да може да ги скроти и срфеди.

П.П.С. Пред две недели, на Хаити, некој идиот силувал девојче од 15 години.
Ама, мајка и да била шаман! Од 80 кг тежина отприлика на 180-185 цм висина, ене го, се суши, станат е едвај 60-65 кг со се патики и понатаму се суши. Докторите немаат абер што му е. Ама, кај и да е, ќе уимре во агонија бидејќи телото му се јаде и троши одвнатре.
По доктори го носеле, го хранеле, плус и интравениозно го хранат, попови му викале, џабе. Умира.
Ми кажа една познаничка која е доктор за Мedecine sans frontieres на Хаити.

Не се курчете отпојќе!

S

smart ass

Гостин
Bro,тебе секој ден ти се дешаваат вакви ствари:N:
А да не те демне некоја зарочарана љубов?:toe:
Едно време мртви мачки у двор ти фрлаа:lud:
Бро мачката беше пред мноогу години.....

Јас не љубам-обратно мене ме љубат:vozbud:

Smart ass, kojznae koja belja e! Sigurno ne e na arno!
Nego, sreden bese ili?

P.S. Siguren si deka bea bebeski so ruza?
Bas bebeski?

Moze da e baranje da se vrati duhot na nekoe bebence, nakaj seber, a? Ne bea grobistata nakaj sever? Ili jas sum janlash?
Да,стандардно имам упалјач со фенерче...се доближив три метра апроксиметли и да беа бебешки,иимаше ружа:toe:

Дабееима накај север гробишта,а и близу е џамијата...шо знам:toe:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.982
Поени од реакции
12.614
:pos2::pos2::pos2: остај.. има болен народ и со тоа што се занимава.
Ваљда не ме сфативте до толку буквално :icon_lol:
Не мора секогаш да значи дека ако ми тргнало наопаку и ајде, магија е у питање.. не знам, не сум размислувала многу на таа тема а може и има вистина во тоа дека колку повеќе веруваш толку поверојатно да ти се деси. недајбоже аман, нејќам да верувам

Вештерството света работа ? Добро, секој со свои сфаќања, мислења, верувања..
Рецимо сакаш да му наштетиш на некого, површно познати ти се некои комбинации ид предмети за предизвикување магија, но не си Маг. Ја прајш маѓијата и наштетуваш, е сеа пошто немаш никакви познавања, силите кои си ги ослободил се враќаат кај ослободувачот и го сјебуваат тродупло.
А добар познавач, загосподарува со тие сили, им наредува да делуваат, и повторно ги враќа кај што биле, но само ако има добра причина делува, а не за свои лични материјални желби.
Затоа познавањето не е на одмет, ни попој ни цркви, ни свеќи ни молитви не помагаат после...и тоа знаење треба да биде во тајност чувано, зато попојне ги мразат вештерските друштва, за да им ја украдат тајната и начините па ги тераат и другите да ги мразат...

Бро мачката беше пред мноогу години.....

Јас не љубам-обратно мене ме љубат:vozbud:

Да,стандардно имам упалјач со фенерче...се доближив три метра апроксиметли и да беа бебешки,иимаше ружа:toe:

Ружата е симбол за оној свет, ливчињата ги претставуваат облогите, превезите на човечкио ум кои чоека го делат од Божјото...отворена беше(многу расцветана) или половично??

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062

Повикување.
Ако била ружата крв црвена, повикување на живиот дух и тело на загубено бебе, а ако била бела, бледорозе или бела, повикување само на духот да се врати.

Лошо, лошо, не чини, може да направат бељња поголема. Место тоа што бараат, да им излезе нешто извитоперено и после алот да не им се знае.

Има многу поарни начини, но умрените, треба да останат умрени, освен ако не се врзани веќе за овој свет или ако веќе се користат, само нивниот даемон, а не комплетниот ѓив дух оти тој веќе не се сеќава на претходното постоење туку е преполн со ÜmWë!

T

tinkerbelll

Гостин
што би сторила??
Еве, на пример, како ојов пријател, кој е вудун врач.
Ако тој реши да ти стори беља, на пример да ти закачи красти по лицето, да те фати осип, чешање, да се сториш црвени пликови, гној, да ти се изгуби силата, здравјето да ти попушти, коса да почне да ти паѓа, од кревет до тоалет едвај да одиш итн.
Што ќе сториш? Што можеш нему да му сториш? Освен да клекнеш на колена и да го молиш да ја реверсира!
Што друго? Од курчење отпојќе не чини.

П.С. Инаку човекот е позитивен, не се занимава со лоши работи, ама ги знае лошите како се прават за да може да ги скроти и срфеди.

П.П.С. Пред две недели, на Хаити, некој идиот силувал девојче од 15 години.
Ама, мајка и да била шаман! Од 80 кг тежина отприлика на 180-185 цм висина, ене го, се суши, станат е едвај 60-65 кг со се патики и понатаму се суши. Докторите немаат абер што му е. Ама, кај и да е, ќе уимре во агонија бидејќи телото му се јаде и троши одвнатре.
По доктори го носеле, го хранеле, плус и интравениозно го хранат, попови му викале, џабе. Умира.
Ми кажа една познаничка која е доктор за Мedecine sans frontieres на Хаити.

Не се курчете отпојќе!
Оф леле, ама строго тука бе, главно зборот ми беше дека не се занимавам со такви работи до толку, а далеку сум од курчење верувај:smir: . На шала ставив пукање ако веќе треба да давам отчет за секој збор! пардон, смајли.
Не, у секој случај не чини да се внесуваме многу во такви приказни..

Иначе ми е криво коа го прават тоа од љубомора завист, едноставно од злоба.. Само болен (читај: умоболен) може да се осуди да направи некому такво нешто од чиста мира..без грам совест, а на тој што му е направено, па е принуден да оди по врачари гатачи.. не оди од шо му е арно, туку од мака, и колку и да не верувал предтоа, од мака почне да верува, и ето.
Ни крив ни дужен а страда ради некој си психопат шо нема попаметна работа.
А за силувачот на Хаити, но комент.. си заслужил бе, нека оди пак нека силува, ненормален, си го барал ! А мајка ко мајка, ете се позанимавала и со тоа, ама имала причина и тоа тешка причина. Тука е веќе друго..
Абе остајте, не чини :smir:

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
За мене искрено незнам дали некој ми фрла магии ,а несакам ни да знам, али ќе ви раскажам за моја другарка.. Значи 2 сестри мајка и татко се. Живеат у иста куќа со чичко и. Они се на први, чичко и се на втори спрат.. Уште одамна девојчево ми раскажуваше дека мајка и мисли дека стрина и им магии.. Не ми текнува што какви работи биле, али сеа брзо се шетавме низ населба, после полноќ беше.. Бевме 5, 3 машки 2 женски. И девојчето беше со нас(иначе најдобра другарка ми е) и праевме муабет за вакви ствари, црни магии. Другар ми раскаживаше некоја случка што му се дешавала на негов братучед, демек како пред врата нашол 2 златни менѓуши, како баба му ги зела, ги фрлила у вардар у некој вртљак(демек да му се врати на тој што им фрлил магија). Спомна дека после тоа братучед му нашол и пари баш пред врата, помислил дека е тоа и не ги зел. И сеа другарка ми онака застанува и се скаменува. Ја прашуваме што и е и оваа ни вика дека тој период кога највише се сомневале во стрина и, со сестраи пред врата нашле пари.Баш у тој момент поминала стрина им и им рекла онака ваша среќа се тие, на кој и да му паднале, земете си ги. Не ни помислиле на нешто такво, си ги зеле.. Ептен језиво

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Да ! Неможам да фатам кладилница ради дотичниот/та 200 год. ! Мајка му ! :tv:

Член од
19 август 2008
Мислења
58
Поени од реакции
1
Think positive=only good things happens
Think negative=only shit happens

Se e vo glavata :) ostaj so ostanale prikaznive od baba i dedo :)

Kajgana Shop

На врв Bottom