Дали некој фрлил магија врз вас?

• Креатор на темата black angel
  • Време на започнување

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.982
Поени од реакции
12.615
Хмм.. магии ..абе вака, гледајќи по тоа какво време дојде и не ме чуди да ми имат правено. Сета среќа ја имаат што не се замарам многу и сум мирна по природа, иначе да разберам сигурно, нареден пат ќе размисли 5 ако не и 10 пати дали пак ке го прави тоа.. :))

Шала на страна, ама си приметив по мене.. од корен ти се мења се живо, али за жал, на лошо. Дали за здравје, за школо, за дома, за друштво... без разлика, се почнува одеднаш да иде наопаку.. и ?
Не велам не, можно е некој да се позанимавал со мојот живот секако пошто неговиот е банален и досаден нема шо да праи кутриот..

И пак ќе кажам, има нешто.. кој осетил, ме сфаќа, кој не -недајбоже да осети.
Јас си верувам во Бога, а оној што се занимава со такви ѓаволски работи, му посакувам да му се врати. И тоа, што побрзо :smir:
Ако се реши некој да направи џабе после размислување 5 или 10 пати.
Залудно е верување во Бога, Вештерството е Света работа, магиите, силите на природата се тие, сега дали ќе ги искористиш за арно или за лошо, зависи од тебе самиот. Денешниве религии освен верување во Бога немаат никакво познавање ни некоја пак заштита, свеќи и молитви не помагаат, едино добро познавање на филозофијата и работата на вештерството и законите на природата.
Светото Вештерство како и сите останати пагански верувања биле свети и поседувале големо знаење, е сега кога дошле религиите кои дошле, го уништиле знаењето, ги убивале познавачите и ги прогласиле за ѓаолцки рабоќе, затоа биле принудени да се повлечат во тајност...:smir:

K

Kamelija A

Гостин
А дали во Македонија постои организирано вештерство?
Дали постојат ковени?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.982
Поени од реакции
12.615
А дали во Македонија постои организирано вештерство?
Дали постојат ковени?
За жал не, барем така мислам...има заинтересирани кандидати но или се срамат или се плашат како такви затоа што вештерството е многу погрешно сфатено, и наметнато како некакво зло...мислам дека е потребно некој со доволно познавања да ги соедини...

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.982
Поени од реакции
12.615
Зошто велиш свето вештерство?
Оти јас го гледам како нешто свето, големо исто така и за да потенцирам дека не е никакво зло како што се мисли...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ne e! Vo Makedonija ima tuk tamu nekoi bajaci, kletvari, ama organizirani ili dlaboki poznavaci na magiite mnogu retko, skoro voopsto i da nema!
Se pletkaat nekolkumina, ama srekjlii sto dosega ne naebale ko zuti mravki!

Nitu znaat druidizam, shamanizam, wicca, itn.
Steta, oti Makedonija vo dalecnoto minato ragjala mosne mokjni vracevi koi gi znaele skoro site magijski tajni!

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.982
Поени од реакции
12.615
Ne e! Vo Makedonija ima tuk tamu nekoi bajaci, kletvari, ama organizirani ili dlaboki poznavaci na magiite mnogu retko, skoro voopsto i da nema!
Se pletkaat nekolkumina, ama srekjlii sto dosega ne naebale ko zuti mravki!

Nitu znaat druidizam, shamanizam, wicca, itn.
Steta, oti Makedonija vo dalecnoto minato ragjala mosne mokjni vracevi koi gi znaele skoro site magijski tajni!
Тачно, во една книга негде сретнав, во античко време се плашеле да доаѓаат навака оти имало добри познавачи на овие работи...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не те разбирам. Ме збуни сега.
Слична философија кој со кого?
So Shamanizmot, druidizmot, wicca, voudun etc
Priroda, elementi, duh itn

Тачно, во една книга негде сретнав, во античко време се плашеле да доаѓаат навака оти имало добри познавачи на овие работи...
Tokmu taka, postojAt legendi kade armii snemuvalo, zemja se tresela, molini sred bel den pagjale!

Mosne interesna e legendata za Demir Kapija, kade eden vrac trkalal karpi vrz tugja vojska i sam ja porazil oristejki zemjena magija!

K

Kamelija A

Гостин
Магусот ми рече "terame sli;na filozofija". Што е тој некоја религија?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.982
Поени од реакции
12.615
So Shamanizmot, druidizmot, wicca, voudun etc
Priroda, elementi, duh itn

Tokmu taka, postojAt legendi kade armii snemuvalo, zemja se tresela, molini sred bel den pagjale!

Mosne interesna e legendata za Demir Kapija, kade eden vrac trkalal karpi vrz tugja vojska i sam ja porazil oristejki zemjena magija!
Токму така, силите се тие што се, е сега пример ако паднат кај лош човек ќе прај бела а кај добар ќе прај арно...затоа постојат организирани Вештерства за да тоа знаење се чува во вистински раце...не дај боже да падне во рацете на попој и оџи, мамето ќе ни го расплачат...

Па, не би говорел за тоа овде...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Nemoze da se definira kako religija spored modernite sfakjanja i definicii!
Pocituvanje na elementite, a za vozvrat nivno polzuvanje!
Jas sum povekje dabbler in all things esoteric, druidism, magija, magiski obredi, od site feli, no ako sakas in depth za wicca i voudun pisi i PP na Nephthys!

K

Kamelija A

Гостин
Токму така, силите се тие што се, е сега пример ако паднат кај лош човек ќе прај бела а кај добар ќе прај арно...затоа постојат организирани Вештерства за да тоа знаење се чува во вистински раце...не дај боже да падне во рацете на попој и оџи, мамето ќе ни го расплачат...

Па, не би говорел за тоа овде...
Пих. Не мораш :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom