831
רַב אושר של חוכמה
- Член од
- 8 ноември 2009
- Мислења
- 6.982
- Поени од реакции
- 12.614
Ако се реши некој да направи џабе после размислување 5 или 10 пати.Хмм.. магии ..абе вака, гледајќи по тоа какво време дојде и не ме чуди да ми имат правено. Сета среќа ја имаат што не се замарам многу и сум мирна по природа, иначе да разберам сигурно, нареден пат ќе размисли 5 ако не и 10 пати дали пак ке го прави тоа.. )
Шала на страна, ама си приметив по мене.. од корен ти се мења се живо, али за жал, на лошо. Дали за здравје, за школо, за дома, за друштво... без разлика, се почнува одеднаш да иде наопаку.. и ?
Не велам не, можно е некој да се позанимавал со мојот живот секако пошто неговиот е банален и досаден нема шо да праи кутриот..
И пак ќе кажам, има нешто.. кој осетил, ме сфаќа, кој не -недајбоже да осети.
Јас си верувам во Бога, а оној што се занимава со такви ѓаволски работи, му посакувам да му се врати. И тоа, што побрзо :smir:
Залудно е верување во Бога, Вештерството е Света работа, магиите, силите на природата се тие, сега дали ќе ги искористиш за арно или за лошо, зависи од тебе самиот. Денешниве религии освен верување во Бога немаат никакво познавање ни некоја пак заштита, свеќи и молитви не помагаат, едино добро познавање на филозофијата и работата на вештерството и законите на природата.
Светото Вештерство како и сите останати пагански верувања биле свети и поседувале големо знаење, е сега кога дошле религиите кои дошле, го уништиле знаењето, ги убивале познавачите и ги прогласиле за ѓаолцки рабоќе, затоа биле принудени да се повлечат во тајност...:smir: