Шо течност била? Ектоплазма? мастило, картан, лајна?? Чиста, мешано? Сјајно црна боја, обична црна боја? Црникаква, ама со примеси на друга темна боја? Густа течност?
Итн.
Повеќе информации ми требаат!
Но, најчесто, ако е густа и нема крв во неа, течноста егенерално таргетирана на првиот кој ја допре или оствари контакт со неа.
Ако е ровка, растеклива, т'nka течност, со примеси на крв (која не се гледа во црната боја, а и зависи дали е човечка или животинска крвта) е со цел и насолена директно кон некого.
Погустите течности се најчесто со подоглотраен ефект, а другите со краткотраен.
Тоа генерално, но за подетално треба повеќе информации.
Конечно, и за да можам да делвирам и видам од кој обред е!
фала богу засега нема ништо ама баш ништо што може да ми биде чудно јас не осетив ама баш ништо изгледа си ја адресирал на некој комшија кај тебе или на некои од твоите дома.или пак стварно бог ме штити има нешто шапе.
колку за информација во библијата пишува дека свеќата служи само за осветлување а не за здравје. јас не веруам во светци колку за информација и не се клањам на икони или слично. пише дека на бог поклониму се и нему служи му,а тоа твојте кашканици чувај си ги за децата на улуца да си играат. а ако нешто сака на мене да се нафрли да знаеш дека со истата сила ке ти биде вратено и од тебе тоа нешто ке си бара да си наплати оти одкај мене ке биде истерано и набркано.
Полека, полека, ќе биде, и тоа јас лично сакав нешто побрзо, онака, нагло и кратко, ама по консулатција со Нефтис (бог да чува од женска беља) ме убеди дека сепак е поарно некоја која навистина ќе ти остави траг, долгогодишен, за цел живот да паметиш кога Бог не успеал да ти помогне во земско-магијските нешта.
Ќе те здрца без да знаеш, за кога ќе дознаеш, дали месец, дали година дена отсега, ќе се сетиш на мене и Нефтис.
Посебно на Нефтис, знаејќи ја, тешко тебе. Пошто она се нафати да ја преземе инкантацијата и се што следи, од нејзе познати причини, иако мислам дека онака, и требало малку свежа и млада "крв" за отплаќање со туѓа свест за некои работи кои ни јас не би се осудил да ги сторам.