831
רַב אושר של חוכמה
- Член од
- 8 ноември 2009
- Мислења
- 6.982
- Поени од реакции
- 12.616
Не може цела философија овде да се дообјасни, ќе се сфатиме погрешно, затоа, иначе не е проблем:smir:Пих. Не мораш
Не може цела философија овде да се дообјасни, ќе се сфатиме погрешно, затоа, иначе не е проблем:smir:Пих. Не мораш
Bro,тебе секој ден ти се дешаваат вакви ствари:N:абе кога спомна техника сеа бев по цигари и на тро прошетка...па кај стар мост(делот кај шо паркираат) имаше оставено бебешки сандалчиња и на нив ставено ружа која беше насочена кон север....па земав цигари и керфли набљудував...абе луѓето почнаа да го заобиколуваат...мислам чуму во бебешки сандалчиња да има ружа...коинциденција не ќе да е...сите ја одбегнуваа освен браќата роми:pos2:
:pos2::pos2::pos2: остај.. има болен народ и со тоа што се занимава.Значи колнеш...??? :smir::smir::pos2::pos2:
Вештерството света работа ? Добро, секој со свои сфаќања, мислења, верувања..Ако се реши некој да направи џабе после размислување 5 или 10 пати.
Залудно е верување во Бога, Вештерството е Света работа, магиите, силите на природата се тие, сега дали ќе ги искористиш за арно или за лошо, зависи од тебе самиот. Денешниве религии освен верување во Бога немаат никакво познавање ни некоја пак заштита, свеќи и молитви не помагаат, едино добро познавање на филозофијата и работата на вештерството и законите на природата.
Светото Вештерство како и сите останати пагански верувања биле свети и поседувале големо знаење, е сега кога дошле религиите кои дошле, го уништиле знаењето, ги убивале познавачите и ги прогласиле за ѓаолцки рабоќе, затоа биле принудени да се повлечат во тајност...:smir:
што би сторила??А лично јас, кога (докажано) би дознала дека некој ми прави магии или се занимава со мене малце повеќе, нема да се мислам.. :pishtoldz
Искрено, многу сум против тоа. :smir:
Бро мачката беше пред мноогу години.....Bro,тебе секој ден ти се дешаваат вакви ствари:N:
А да не те демне некоја зарочарана љубов?
Едно време мртви мачки у двор ти фрлаа:lud:
Да,стандардно имам упалјач со фенерче...се доближив три метра апроксиметли и да беа бебешки,иимаше ружаSmart ass, kojznae koja belja e! Sigurno ne e na arno!
Nego, sreden bese ili?
P.S. Siguren si deka bea bebeski so ruza?
Bas bebeski?
Moze da e baranje da se vrati duhot na nekoe bebence, nakaj seber, a? Ne bea grobistata nakaj sever? Ili jas sum janlash?
Рецимо сакаш да му наштетиш на некого, површно познати ти се некои комбинации ид предмети за предизвикување магија, но не си Маг. Ја прајш маѓијата и наштетуваш, е сеа пошто немаш никакви познавања, силите кои си ги ослободил се враќаат кај ослободувачот и го сјебуваат тродупло.:pos2::pos2::pos2: остај.. има болен народ и со тоа што се занимава.
Ваљда не ме сфативте до толку буквално
Не мора секогаш да значи дека ако ми тргнало наопаку и ајде, магија е у питање.. не знам, не сум размислувала многу на таа тема а може и има вистина во тоа дека колку повеќе веруваш толку поверојатно да ти се деси. недајбоже аман, нејќам да верувам
Вештерството света работа ? Добро, секој со свои сфаќања, мислења, верувања..
А лично јас, кога (докажано) би дознала дека некој ми прави магии или се занимава со мене малце повеќе, нема да се мислам.. :pishtoldz
Искрено, многу сум против тоа. :smir:
Бро мачката беше пред мноогу години.....
Јас не љубам-обратно мене ме љубат
Да,стандардно имам упалјач со фенерче...се доближив три метра апроксиметли и да беа бебешки,иимаше ружа
Дабееима накај север гробишта,а и близу е џамијата...шо знам
Повикување.Да,стандардно имам упалјач со фенерче...се доближив три метра апроксиметли и да беа бебешки,иимаше ружа
Дабееима накај север гробишта,а и близу е џамијата...шо знам
Оф леле, ама строго тука бе, главно зборот ми беше дека не се занимавам со такви работи до толку, а далеку сум од курчење верувај:smir: . На шала ставив пукање ако веќе треба да давам отчет за секој збор! пардон, смајли.што би сторила??
Еве, на пример, како ојов пријател, кој е вудун врач.
Ако тој реши да ти стори беља, на пример да ти закачи красти по лицето, да те фати осип, чешање, да се сториш црвени пликови, гној, да ти се изгуби силата, здравјето да ти попушти, коса да почне да ти паѓа, од кревет до тоалет едвај да одиш итн.
Што ќе сториш? Што можеш нему да му сториш? Освен да клекнеш на колена и да го молиш да ја реверсира!
Што друго? Од курчење отпојќе не чини.
П.С. Инаку човекот е позитивен, не се занимава со лоши работи, ама ги знае лошите како се прават за да може да ги скроти и срфеди.
П.П.С. Пред две недели, на Хаити, некој идиот силувал девојче од 15 години.
Ама, мајка и да била шаман! Од 80 кг тежина отприлика на 180-185 цм висина, ене го, се суши, станат е едвај 60-65 кг со се патики и понатаму се суши. Докторите немаат абер што му е. Ама, кај и да е, ќе уимре во агонија бидејќи телото му се јаде и троши одвнатре.
По доктори го носеле, го хранеле, плус и интравениозно го хранат, попови му викале, џабе. Умира.
Ми кажа една познаничка која е доктор за Мedecine sans frontieres на Хаити.
Не се курчете отпојќе!