- Член од
- 1 мај 2006
- Мислења
- 371
- Поени од реакции
- 2
Јас не верувам во магии.Викаат дека ги фаќа оние што веруваат.
А за жената што викаш дека полудела,има медицинско објаснување.Не знам како се вика таа болест,ако има некој на форумов медицинар сигурно знае,но болест со такви симптоми се појавува после породување,поради некој жлезда што не се повлекла со породувањето.Не е често,но се случува.И во КЗ е посебено регулирано за родилките до 3 месеци по породувањето.Ако некој го интересира КЗ ке пишам,сеа ме мрзи да барам закон...
Мислам дека сите тие работи се од биолошки или психолишки карактер,но ако траат подолго луѓето одат по бајачи за побрзо да излезат од состојбата во која се наоѓаат,а бајачите мора да речат дека има магија за да ја растурат па да земат пари.
Кога бев мала,немав апетит,и баба ми ме однесе на бајачка.Замислете бајачката што направи- ја стави машата во оган,па после во вода, и оти испушти звук машата(Чшшшшш....како и секој жежок метал во вода)бајачката констатиташе уроченост од жена во комшии со сини очи.Зема 50 денари а јас почнав да јадам....Кога тогаш ќе почнев...
Инаку,бајачите иако се крстот и бајат во име на Господ,тие не се признати ниту дозволени од црква или Библија.
Поповите викаат дека одењето по бајачи е грев.Ако имаш мака,се молиш на Бог,а не на жена што не разбираш што зборува....
Jas iskreno nemam slusnato za toa da e normalno da si go nejkis deteto otkoga ke se rodi!!!!!!