Дали некогаш сте се молеле на Господ?

duffy_f

денес те сакам повеќе од вчера
Член од
29 јануари 2007
Мислења
353
Поени од реакции
13
ДА се молам и тоа не само со причина туку и кога немам некое барање.

XENIA

IHS
Член од
26 јануари 2007
Мислења
100
Поени од реакции
4
еј, стварно чудно..вика не верувам во Господ ама сепак си се молам? На кого?

Член од
24 мај 2005
Мислења
957
Поени од реакции
16
Само клекнат пред женски нозе сум се молел.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.717
Поени од реакции
13.426
Никогаш. Не сум некој верник

Член од
17 април 2007
Мислења
102
Поени од реакции
0
Da sum se molel...molenje na boga znaci deka imas moral sakas lubis ne podcenuvas..toa znaci sve za mene:)

MorrisonKA

You need a fucking hobby, bitch!
Член од
23 март 2007
Мислења
815
Поени од реакции
27
Да, се молам секој ден. Верувам во моќта на искажаните зборови, кои се врежуваат во потсвеста, која пак има огромна моќ над свеста.

Член од
18 април 2007
Мислења
18
Поени од реакции
2
Toa so se molite ne go slusa nikoj, osven samite vie. I so sekoj zbor kon Boga samo vie se samoohrabruvate i polnite so pozitivna energija. Kako rezultat na toa vam vi se cini deka nekoj vi pomognal , a toa nekoj ste samite vie

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Од секогаш сум му се молел на Господ.

IsusHristos

Bojan CPU
Член од
1 март 2007
Мислења
256
Поени од реакции
1
до сега не сум се молел во господ бидејќи све зависи од мене.од самите вас.господ ги простува сите грешки без разлика какви и да се.

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Sekogas se molam na Gospod, i vo dobro i vo losho, no samo vo sebe, a molbata ja upatuvam do Gospod!

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
DA, sum se molela na Gospod i ke se molam!
Blagodarna sum na sekoja uslisana molba. Gospod mi pomognal i vo najteskite momenti od zivotot i veruvam vo nego so celo moe srce!

Член од
25 јануари 2007
Мислења
691
Поени од реакции
3
Da sum se molel ne gospod i imam golema verba vo nego,mnogu cesto znaeme da zaboravime na nego koga ni e dobro,a koa dojde losoto odma kon nego se svrtuvame no mislam deka toa ne e vo red, za mene gospod e semoken i veruvam vo nego i koga mi e dobro i koga mi e loso.

Slatka_Mala

devoid of concept
Член од
15 февруари 2006
Мислења
477
Поени од реакции
11
Да, порано постојано. И тоа најискрено, највистински, најпосветено. Многу опушта, исполнува, облагородува...те прави да се чувствуваш дел од светов, како да не си сам и има кој да се грижи за тебе и како да ќе најдеш решение на проблемите...Можеби и зошто бев дете и во најнаивната страна со која ми беше покажана религијата и ја консумирав...
Денес изгубив верба во буквално СЕ околу мене - религијата, луѓето (пријателите), системот, вредностите и сосема имам изгубено волја и желба и енергија да се молам...Можеби и зошто не сум се нашла во ситуација да ми е некој тешко болен, со што би се осетила беспомошна, за повеќето проблеми кои настануваат свесна сум дека сама си ги креирам и сама ќе си ги решам (ова зошто најчесто молењето го поврзуваме со проблемите).
Сепак не можам да порекнам дека и денес ми се случува иако МНООООГУ, мнооогу ретко да го почувствувам тоа возвишено чувство кога ќе влезам во црква, некоја чудна смиреност и обединетост и светост, ако ништо друго...

Kajgana Shop

На врв Bottom