Дали на машките им смета шминката на девојките?

Член од
1 март 2012
Мислења
53
Поени од реакции
10
Дали ви смета кога девојките го покриваат своето лице со разни средства за да ги покријат маните и недостаоците?

T

Tetro

Гостин
Дали ви смета кога девојките го покриваат своето лице со разни средства за да ги покријат маните и недостаоците?
да.

Претераната шминка е за грди. Шминка ставила на лицето да не можеш со шпакла да ја отстраниш. Не ставам слики, за да не се исплаши некој.

O

Orion.

Гостин
Не...
Само да не е претерано или невкусно...

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Не, ама машките не сакаат тон шминка, денес те гледам ваква а утре без шминка не можам да ја познаам која е ... тоа е нјглупо, иначе да убо им седи шминка само да знаат како да средат :)

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Смета се што е многу ,нормално .
Иначе девојка многу поубаво изгледа со шминка за разлика кога нема ставено ,без разлика колку е убава .

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
супер е женското да се облекува и носи природно,арно ама колку може да си го дозволат тоа....мала корекција не е на одмет + може да се направат интересни комбинации

се што е нападно и претерано(било правење некој “опасен“ изглед за што се потрошило тони пудри и све остало- не го бива......а не е ни практично (y)

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Абе ако не ти е доволно добра таква природна, тогаш како планираш да легнеш навечер со неа? Ваљда не очекуваш цел живот шминка да ти носи. Ако не ти се допаѓа, остави ја и најди си друга, не го троши своето и нејзиното време.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Зависи , ако е умерено и со стил ставено ок. Али ако изгледа ко кловн у фацата , тогај тоа ми кажува за нејзините недостацици , како физички , така и психички , со други зборови фалш стока.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Лично, пудра ми смета бајаги.
Мислам јасна ми е потребата од пудра, ама бар да знаеа како да ја ставаат без да изгледаат како :
а) Леш
б) Морков

Другиот дел од шминка како сенка, креон и кармин (иако е непрактично кармин у некои ситуации) не ми смета толку.

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.231
Поени од реакции
3.830
Да ми смета...Особено пудра креон и кармин (n)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Зависи , ако е умерено и со стил ставено ок. Али ако изгледа ко кловн у фацата , тогај тоа ми кажува за нејзините недостацици , како физички , така и психички , со други зборови фалш стока.

CLOWN GIRL ......................... :pos:

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
се што е во умерени количини и изгледа по природно не ми смета
а да ми става пудра на фејсот како што јас ставам паштета на кришка леб ке повратам

Изгледа вкусно но на фаца не стои

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Не, напротив. Сакам добро нашминкани девојки, а сигурен сум дека 90% од машките ќе ти кажат дека лошо нашминкани (т.е. премногу шминка) не се привлечни.

Kajgana Shop

На врв Bottom