Дали на машките им смета шминката на девојките?

• Креатор на темата Креатор на темата Teenage girl
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 март 2012
Мислења
53
Поени од реакции
10
Дали ви смета кога девојките го покриваат своето лице со разни средства за да ги покријат маните и недостаоците?

Дали ви смета кога девојките го покриваат своето лице со разни средства за да ги покријат маните и недостаоците?
да.

Претераната шминка е за грди. Шминка ставила на лицето да не можеш со шпакла да ја отстраниш. Не ставам слики, за да не се исплаши некој.

Не...
Само да не е претерано или невкусно...

Не, ама машките не сакаат тон шминка, денес те гледам ваква а утре без шминка не можам да ја познаам која е ... тоа е нјглупо, иначе да убо им седи шминка само да знаат како да средат :)

Смета се што е многу ,нормално .
Иначе девојка многу поубаво изгледа со шминка за разлика кога нема ставено ,без разлика колку е убава .

супер е женското да се облекува и носи природно,арно ама колку може да си го дозволат тоа....мала корекција не е на одмет + може да се направат интересни комбинации

се што е нападно и претерано(било правење некој “опасен“ изглед за што се потрошило тони пудри и све остало- не го бива......а не е ни практично (y)

Абе ако не ти е доволно добра таква природна, тогаш како планираш да легнеш навечер со неа? Ваљда не очекуваш цел живот шминка да ти носи. Ако не ти се допаѓа, остави ја и најди си друга, не го троши своето и нејзиното време.

Зависи , ако е умерено и со стил ставено ок. Али ако изгледа ко кловн у фацата , тогај тоа ми кажува за нејзините недостацици , како физички , така и психички , со други зборови фалш стока.

Лично, пудра ми смета бајаги.
Мислам јасна ми е потребата од пудра, ама бар да знаеа како да ја ставаат без да изгледаат како :
а) Леш
б) Морков

Другиот дел од шминка како сенка, креон и кармин (иако е непрактично кармин у некои ситуации) не ми смета толку.

Да ми смета...Особено пудра креон и кармин (n)

Зависи , ако е умерено и со стил ставено ок. Али ако изгледа ко кловн у фацата , тогај тоа ми кажува за нејзините недостацици , како физички , така и психички , со други зборови фалш стока.

face%20paint_4a40a240d957c.jpg

CLOWN GIRL ......................... :pos:

се што е во умерени количини и изгледа по природно не ми смета
а да ми става пудра на фејсот како што јас ставам паштета на кришка леб ке повратам
img_3554.jpg

Изгледа вкусно но на фаца не стои

Не, напротив. Сакам добро нашминкани девојки, а сигурен сум дека 90% од машките ќе ти кажат дека лошо нашминкани (т.е. премногу шминка) не се привлечни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom