Дали на женската "и бараш" , и колку "ти дава"

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Темава е поставена поради самите изрази "давам" "не давам".Не "дали" и "кога" даваш,не даваш.И го гледам крајот :jaj:

F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
Ами ако не си му дала доттогаш...одма ке му дајш????????:):):)

Ама изгледа не било до дијалектот,ти очигледно смислата не си ја сватила на тоа што го пишав...:smir::smir::smir::smir:
си ја утнал темата друже.не е работата јас кога првпат ќе му даам, за тоа има ми се чини многу теми.пиши ќе дискутираме и таму.:helou:

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Се зависи од понудата и побарувачката... И факт е дека во Македонија, сфаќањата и размислувањата со многу поконзервативни од западна Европа, а и дека многу повеќе се иде на “секс на дискреција“, т.е. да се ебам ама никој да не ме дознае...

Е сеа, 80-85% од македонките и од македонците им е удомаќенет тој термин... Ќе му дадам / Не ми дава / Ако не барам нема да ми дае / И слични глупости...

Порака до машките... Кога девојка со која се уште сте немале секс, ќе употреби таков глупав термин, тргнете се од неа одма на страна насмејте се и кажете и дека ради тоа, она нема шанси да добие ништо во догледно време.

Р.Ѕ. оф топик малце...
ди џеј, од кое прилепско село беше ти не кажа? Човеку, потруди се барем малку од малку политературно да звучиш, за тебе е подобро, затоа што оддаваш слика на доста прост човек, а не сакам да верувам дека си....

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Јас и велам: Дај ми или ќе ти барам !:toe:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Мене ми е многу мерак кога жена ми ќе ми побара.:)
Не е интересно се јас да барам...
А и тоа барањето не го сфаќајте вербално и буквално, туку во поширок смисол...говор на тело, разни ддејствија кои водат до главниот настан и сл.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Шо го нападнавте Ди Џеј, ако човекот е од Прилеп, нека си збори прилепски, нема ништо просто во дијалекти. Ко ние Скопјаните страшно литературно да збориме.

Он топик: уште една секс-грда-терминологија што ја поштуем: „Брат, ја лапаше, ја драпаше?“ :pos:

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
сами ми даваат без да му барам:smir:
јебига има и секакви али како викаат нема машко што не бара и женско што не дава:jaj:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Кога последен пат се информирав, сексот беше взаемна интеракција, во која инволвираните страни наизменично даваат и зиммат, со крајна цел обете (или колку и да се вклучени во актот) да се задоволат.

Со други тенденции у сексот, како споменатото на темата, давање и зимање, не сум упознаена.

J

Johnny Stulic

Гостин
Буди се исток,буди се запад ајде љубави покажи пичку

Член од
20 мај 2008
Мислења
130
Поени од реакции
54
Po nekoi statisticki podatoci, mazite pocesto sakaat sex od zenite (dont kill the messenger) pa od tamu smesnata ideja deka zenite se tie "sto davaat", a mazite tie "sto baraat". Toa e taka zatoa sto mazot pocesto e inicijator na sexualna igra, no toa ne im dava za pravo na zenite da kazuvaat deka "davaat" (ne vazi za site, dont kill me yet!:duel:)

Член од
12 јуни 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
Се изнасмеав со темава...:pos:Знаете како викаат старите, мажите се тие за да бараат, а пак жените да не даваат, е сега ова второво не многу логично ама така останало, еве јас си признавам му барам понекогаш на маж ми, ама се оди спонтано нели... И му давам редовно чим ќе си побара не се сеќавам да сум одбила. А вие темава ја напраивте зелен пазар, на ти го дај ми го.... ајт:salut:
zdr ne se raboti za mazot ti , nego se raboti nadvor od toa,dali na nekogo si mu davala od sto ti e simpaticen .I ne mi e jasno sto ima vrska ako si prijatel ili prijatelka so nekogo za da nemas seks so nego ili so nea.sakam zenskite da mi odgovorat

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Ајде ќе испадне се фраеришта од пелени.
Не ви текнува бе кога бевме 13-14 па и постари како се лижевме пичка да ни даат женските.
Сте подзаборавиле да ве онадам, ми се правите сите спонтани.
Ми текнува се враќавме од маврово екскурзија, цело школо, таму шесто ли беше, јас до една, балашевич свири нешто јесен стиже, јас и велам дај ми ма. Таа ми вика бегај бе. И велам малце бе.

А ако зборите за повозрасни кога сме, тогаш да, глупи се термините.
Кога видов тема прво ми текна кога почнавме да бараме и да не ни даваат. Ме потсети на младоста и првите моменти кога почнаа да ни играат хормоните.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
Ајде ќе испадне се фраеришта од пелени.
Не ви текнува бе кога бевме 13-14 па и постари како се лижевме пичка да ни даат женските.
Сте подзаборавиле да ве онадам, ми се правите сите спонтани.
Ми текнува се враќавме од маврово екскурзија, цело школо, таму шесто ли беше, јас до една, балашевич свири нешто јесен стиже, јас и велам дај ми ма. Таа ми вика бегај бе. И велам малце бе.

А ако зборите за повозрасни кога сме, тогаш да, глупи се термините.
Кога видов тема прво ми текна кога почнавме да бараме и да не ни даваат. Ме потсети на младоста и првите моменти кога почнаа да ни играат хормоните.
Баш тоа сакав да ко кажам на почетокот,ама сите ме нападнаа:toe::toe:(или не ме разбраа)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Како сте ја направиле темава ко женските да делат бонбончиња.... Инаку да, во пубертетот ти се присакува “онаа“ работа, но кога ке помислам што се може да излезе како производ на мало невнимавање сепак се ме навлекува дека прерано се започнуваат со некои работи.

Инаку, немора официјално да барам или да ми бараат, говорот на телото, постапките се доволни за да се насети што следува...

don PASCAL

Tne last Don Protected By the Mafia..
Член од
2 октомври 2007
Мислења
647
Поени од реакции
19
кој пита не скита сам ако не си бараш не ти дават
ти се 1% шо сами дават

Kajgana Shop

На врв Bottom