Дали може да сакаш две личности во исто време?

Моето_е_поголемо

муа не ме лазе
Член од
22 јули 2005
Мислења
475
Поени од реакции
21
Tender Girl напиша:
ne moze, zatoa sto vo srceto i dusata nema dovolno mesto za dvete :wink::toe:
Ако си малодушна (монодушна, простодушна) нема место, но ако си великодушен и те како има место.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
IVA_SKORPIJA напиша:
moze moze no na na malce porazlicen nacin,,,:vozbud: :back:
Kaков е тој поразличен начин? Еве дај пример.

Добро, никој не знае да објасни како може да сакаш 2 истовремено? Пишувате на темава дека може, а кога ќе прашам никој не знае да објасни како е можно да се поделат чувствата и да знаеш дека сакаш 2?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Fortune напиша:
Kaков е тој поразличен начин? Еве дај пример.

Добро, никој не знае да објасни како може да сакаш 2 истовремено? Пишувате на темава дека може, а кога ќе прашам никој не знае да објасни како е можно да се поделат чувствата и да знаеш дека сакаш 2?
Еве јас ќе пробам. Кон едниот имаш силни чувства на посакување да го вкусиш физички:vozbud: :drk: . А другиот го сакаш заради неговата смисла за хумор, шармот и шо ти ја знам.:kesa: .. Секако, на крајот ќе се определиш само за еден и другиот може да ти биде дури и гаден.:baeh: .. ама тоа во кратки црти е она што повеќето сакаа да кажат. Ми се чини :)

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Викторгг напиша:
Еве јас ќе пробам. Кон едниот имаш силни чувства на посакување да го вкусиш физички:vozbud: :drk: . А другиот го сакаш заради неговата смисла за хумор, шармот и шо ти ја знам.:kesa: .. Секако, на крајот ќе се определиш само за еден и другиот може да ти биде дури и гаден.:baeh: .. ама тоа во кратки црти е она што повеќето сакаа да кажат. Ми се чини :)
Добар обид, но мене уште не ми е јасно.
Силни чувства на посакување да го вкусиш физички велиш... Тоа сакање е?:)
Другиот значи го сакаш само поради смислата за хумор и шарм, а не и поради желба за вкусување?

Ова демек буквално поделување?:icon_lol:

Или па ако не најдеш некој со сите атрибути во едно, треба да побараш двајца?
И како ќе ти биде гаден едниот и ќе се определиш само за еден, кога има атрибути кои му недостасуваат да биде она што сакаш?

Оооо о! Фино. Јас пак мислев дека сакање е нешто друго:kesa:

N

n/a

Гостин
Kratko i jasno:
Da ti se svigjaat...u isto vreme-moze deset! (10)
Da sakas...moze samo edna!

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Fortune напиша:
Добар обид, но мене уште не ми е јасно.
Силни чувства на посакување да го вкусиш физички велиш... Тоа сакање е?:)
Другиот значи го сакаш само поради смислата за хумор и шарм, а не и поради желба за вкусување?

Ова демек буквално поделување?:icon_lol:

Или па ако не најдеш некој со сите атрибути во едно, треба да побараш двајца?
И како ќе ти биде гаден едниот и ќе се определиш само за еден, кога има атрибути кои му недостасуваат да биде она што сакаш?

Оооо о! Фино. Јас пак мислев дека сакање е нешто друго:kesa:
Форчн бејб:back: ... јас знам шо е сакање... а и ти знаеш шо е сакање... ја мислев дека сриозно не сфаќаш шо сакаат да кажат луѓето па пробав да објаснам малку... не знаев дека иронично е барањето...:uvo:
Да се сака двајца е или лажно чуство на страст или невозможност... :zid:

Член од
3 март 2006
Мислења
231
Поени од реакции
2
Zevsus напиша:
Kratko i jasno:
Da ti se svigjaat...u isto vreme-moze deset! (10)
Da sakas...moze samo edna!
covekot go dade najpametniot odgovor do sea :zver:
kluc na temata, odgovorot e daden, btw Viktor, fizicko sakanje? brat ja fizicki gi sakam 70% od curite vo gradov ako taka gledas na rabotite, uu i toa kakvo sakanje bi im udril. Toa ne bi go narekol sakanje, iskanje sho bi rekle nashite novopeceni EU sosedi, toa ti e cista fizicka prvlecnost. Toa pravoto sakanje, obich sho pak bi rekle nashite mentalno ponerazvieni istocni sosedi koi seuste ne znam zashto gi spomnuvam, mozno e samo kon edna licnost. Moze da ti se pomeshaat nekad dvete, jbg se sluchuva, ama 5 minuti mozganje na temata, ako treba i SWOT analiza udri im, i ke ti svetne koja e koja. Cesti se tie so dobar gz, nice package sho bi se reklo, ali tie so complete package tie se retki, preretki i prespecificni za da moze dve odnednas...barem ja taka mislam:toe:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Викторгг напиша:
Форчн бејб:back: ... јас знам шо е сакање... а и ти знаеш шо е сакање... ја мислев дека сриозно не сфаќаш шо сакаат да кажат луѓето па пробав да објаснам малку... не знаев дека иронично е барањето...:uvo:
Да се сака двајца е или лажно чуство на страст или невозможност... :zid:
Јасно ми е дека направи обид да ми појасниш, фала. Очигледно е дека тие што велат дека може да се сака 2 не знаат да објаснат (сто пати сум прашала, никој ми нема реплицирано:(). Твоето објаснување е логички заклучок, но ако навистина им е така на тие што тврдат дека може - врска немаат што е сакање.

Добро, можеби мислеле на посакување, често луѓето не знаат да прават разлика меѓу заљубеност и љубов, посакување и сакање. Разбирливо, разбирливо:toe:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Fortune напиша:
Јасно ми е дека направи обид да ми појасниш, фала. Очигледно е дека тие што велат дека може да се сака 2 не знаат да објаснат (сто пати сум прашала, никој ми нема реплицирано:(). Твоето објаснување е логички заклучок, но ако навистина им е така на тие што тврдат дека може - врска немаат што е сакање.

Добро, можеби мислеле на посакување, често луѓето не знаат да прават разлика меѓу заљубеност и љубов, посакување и сакање. Разбирливо, разбирливо:toe:
Голем број форумџии воопшто и немаат поим како изгледа чувство љубов... ама никој па и не знае дека не осетил се додека не дојде вистинскиот момент. Само тогаш знаеш дека никоаш не си сакал. :toe:

Птичји Грип

Без влакна на јазикот!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
770
Поени од реакции
9
Викторгг напиша:
Голем број форумџии воопшто и немаат поим како изгледа чувство љубов... ама никој па и не знае дека не осетил се додека не дојде вистинскиот момент. Само тогаш знаеш дека никоаш не си сакал. :toe:
Човек ја гледа среќата само кога сваќа дека ја имал.
Секоја врска,доживување,сите сретнувања што не прават да бидеме она што денес сме и бледнеат пред вистинската љубов која не знае граници.
Да сакаш онака,вистински и да добиваш со иста мера значи да љубиш.
Човек може да праи било што со повеќе личности,дури и да мисли дека е возможно да сака 2,3 или повеќе,но...
Не е возможно да љубиш повеќе од еден/една.

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
...da mozno e eve kako...primer koj mozebi ke vi bide malce nevoobichaen no toa e toa sto najblisku mozam da vi go objasnam vo momentot...za sto se raboti...dva roditela,dve deca,brat i sestra pokraj vas,pa ako sakate i dva ili poveke drugara(e mozno da se sakaat vo isto vreme...neli???),za golemo i chisto srce nema granici i nema limit za nishto i za nikogo koj sto se smeta za srodna dusha ili ako sakate vo koj sto ke se zaljubite...toa.

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
Ноуп! Може да хммм не си сигурен кој вистински сакаш, да си сакал некој па после да си засакал друг па да се прашуваш „чекај сеа, дали уште го сакам тој првиот, или овој сега бла,бла...„, може исто така да мислиш дека сакаш двајца у исто време па кога ќе изгубиш еден од тие да сфатиш дека всушност го сакаш тој со кој си останал, или пак да сфатиш дека го сакаш тој што си го изгубил...ама да сакаш двајца во исто време нема шанси...една личност ти го „поседува„ срцето, една личност ти ги поседува мислите...и колку побрзо успееш да сфатиш која е таа личност, толку подобро за тебе...сакање двајца - ноу веј, ноу хау! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom