Дали машките знаат вистински да сакаат?

С

сашенко

Гостин
Има и машки и женски кои незнаат да сакаат исто како што има и машки и женски кои знаат да сакаат.Јас знам да сакам ама не сакам...

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Во врска со ова ќе се послужам со еден статус на член на Кајганава, ваљда ќе си го познае ако чепка по темава, статус кој мислам дека е најсоодветен за овде, и кој објаснува многу работи поврзани со љубовта на машките, и заменува стотици испишани редови...

"Само заради тоа што некој не те сака како што сакаш ти, тоа не значи дека таа личност не те сака со сето свое срце!!!"

женски, мозгајте сега, што ова значи :smir:

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Ме интересира дали сеуште е Раочарана девојката што ја започа темава од пред 2 години или се сменија работите? :)

?

..........

Гостин
Знам! и сум сакал искрено и повеке од самиот себе.
Но никогаш повторно...........

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.828
Поени од реакции
8.845
Секое психички здраво човечко суштество е сопособно и желно за љубов. Не постои човек кој не сака да љуби. Мажите се навидум ладнокрвни, заводници, вакви или такви... Но дали си се запрашала, дали под маската на мачо ебач, постои само момче кое е повредено од некоја девојка (во најблаг случај)?
Ако токму ти си се вљубила во некој, а тој во тебе не - не значи дека мажите не се способни да љубат.
Исто има мажи кои тебе те љубат, ама не ти се допаѓаат, нели? Дали тие треба да мислат дека жените не знаат да љубат?

Од друга страна, пак, докажано е дека жените повеќе сакаат секс од мажите, само што мажите поексплицитно го покажуваат тоа. За тоа не е виновна природата, туку вековното учење на ,,моралноста,, на жените. Фала богу, последниве децении, ја отфрламе таа девичарска барикада и стануваме се послични со мажите... Иако ним тоа често не им се допаѓа ;)

С

Сатори

Гостин
Мажот не сака, тој поседува.Исто како што жената не знае да љуби, таа знае само да посакува.
But then again, that is just an experience of a 20 year old girl ... so not relevant.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.743
Поени од реакции
4.506
Да,да,не,да,да

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.711
Поени од реакции
13.396
Се` зависи од личноста. Не од полот. И зависи тоа на кој начин.

milky

битолчанка
Член од
20 август 2009
Мислења
39
Поени од реакции
2
Мислам дека само еднаш во животот се сака без разлика дали си машко или женско само шо машките прат појке глупости ко ке се заљубени:nesvest:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.425
Поени од реакции
16.724
А какво е тоа „вистинско“ сакање? Постои и „лажно“ сакање?
Демек ти прае лице дека е со тебе заради тоа што те сака, а уствари тоа го прави зашо основна и единствена цел му е да те легне. Зашо знаеш, сите машки се "исти".

A дали знаат или не знаат вистински да сакаат?
-Кој почувствувал знае.

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
од моја гледна точка еднаш сум се заљубил прекуумерено и сум се изгорел..тогаш знам дека стварно сум сакал,а после тоа..се беше илузија..нит сум чувствувал нешто како сакање или слични нит ништо..

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
Сите машки се исти! Не знаат да те сослушаат, не знаат да те ценат, никогаш не се вљубиле, се понашаат како неандарталци.... и многу други слични изреки во денешно време можат да се слушнат за машките. Поради еден кој те повредил започнуваш да го мразиш целиот машки род и ете ја дилемата дали машките знаат да сакаат. Па секако дека знаат да сакаат, секое човечко битие знае да сака. Тоа што жените знаат да речат дека машките се монструми не е никаков доказ дека машките не знаат да сакаат.....

Kajgana Shop

На врв Bottom