- Член од
- 27 јануари 2011
- Мислења
- 79
- Поени од реакции
- 63
Ти велиш тој бил вистинскиот за тебе, но дали и тој мислел дека ти си вистинската за него? Си се нашла со него....во ред, сте имале врска таква каква што сте имале.....во ред, ама искрено многу ми е глупав тој став кај жениве кога некоја друга девојка случајно или намерно ќе се вмеша во врска дека она е "крадачка" или расипана (да не се изразам повулгарно) или не знам ти шо. Тој сам немал памет да размисли што би уништил со неверството? Кога се сретнал со другата рацете врзани му биле па оваа на сила му се нафрлила (во случај да е опција, пијанството не е оправдување, ниту размислувањето со долната глава)?Бидејќи јас го најдов таквиот маж со вистинска љубов ми го најдоа и ми го украдоа ама ако судбината не разделила јас пак ќе си најдам таков маж ама овој пат ќе си го чувам за мене.
Ова "го најдов...ми го украдоа" ми личи како да си нашла некој предмет, си го присвоила, па некоја ти го украла......па човечко суштество е во прашање, со мозок и способност да размислува (кој повеќе, кој помалку-секакви не има) и никој не може да ти го украде, освен ако тој самиот не избрал да те замени со друга. И мене во последната врска ми се упика друга, ама не ми е крива она, туку тој што не ме почитувал доволно.
Ontopic-Како што знаат жените, така и мажите знаат да сакаат, и двата пола се човечки суштества способни за емоционално поврзување, само постојат различни начини како тоа се покажува и искажува. Со извинење, ама и самиов наслов на темава ми е малку глупичок.