Дали машките знаат вистински да сакаат?

Член од
27 јануари 2011
Мислења
79
Поени од реакции
63
Бидејќи јас го најдов таквиот маж со вистинска љубов ми го најдоа и ми го украдоа ама ако судбината не разделила јас пак ќе си најдам таков маж ама овој пат ќе си го чувам за мене. :LOL:
Ти велиш тој бил вистинскиот за тебе, но дали и тој мислел дека ти си вистинската за него? Си се нашла со него....во ред, сте имале врска таква каква што сте имале.....во ред, ама искрено многу ми е глупав тој став кај жениве кога некоја друга девојка случајно или намерно ќе се вмеша во врска дека она е "крадачка" или расипана (да не се изразам повулгарно) или не знам ти шо. Тој сам немал памет да размисли што би уништил со неверството? Кога се сретнал со другата рацете врзани му биле па оваа на сила му се нафрлила (во случај да е опција, пијанството не е оправдување, ниту размислувањето со долната глава)?
Ова "го најдов...ми го украдоа" ми личи како да си нашла некој предмет, си го присвоила, па некоја ти го украла......па човечко суштество е во прашање, со мозок и способност да размислува (кој повеќе, кој помалку-секакви не има) и никој не може да ти го украде, освен ако тој самиот не избрал да те замени со друга. И мене во последната врска ми се упика друга, ама не ми е крива она, туку тој што не ме почитувал доволно.

Ontopic-Како што знаат жените, така и мажите знаат да сакаат, и двата пола се човечки суштества способни за емоционално поврзување, само постојат различни начини како тоа се покажува и искажува. Со извинење, ама и самиов наслов на темава ми е малку глупичок:oops:.

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Ти велиш тој бил вистинскиот за тебе, но дали и тој мислел дека ти си вистинската за него? Си се нашла со него....во ред, сте имале врска таква каква што сте имале.....во ред, ама искрено многу ми е глупав тој став кај жениве кога некоја друга девојка случајно или намерно ќе се вмеша во врска дека она е "крадачка" или расипана (да не се изразам повулгарно) или не знам ти шо. Тој сам немал памет да размисли што би уништил со неверството? Кога се сретнал со другата рацете врзани му биле па оваа на сила му се нафрлила (во случај да е опција, пијанството не е оправдување, ниту размислувањето со долната глава)?
Ова "го најдов...ми го украдоа" ми личи како да си нашла некој предмет, си го присвоила, па некоја ти го украла......па човечко суштество е во прашање, со мозок и способност да размислува (кој повеќе, кој помалку-секакви не има) и никој не може да ти го украде, освен ако тој самиот не избрал да те замени со друга. И мене во последната врска ми се упика друга, ама не ми е крива она, туку тој што не ме почитувал доволно.

Ontopic-Како што знаат жените, така и мажите знаат да сакаат, и двата пола се човечки суштества способни за емоционално поврзување, само постојат различни начини како тоа се покажува и искажува. Со извинење, ама и самиов наслов на темава ми е малку глупичок:oops:.
Да точно ми го украдоа ама не можам да кривам никој друг освен него што дозволил тоа да се случи. Не може да кривам девојка кога самиот тој не може да процени што имал покрај него се додека не го изгуби. Не можам да го врзам со синџир за мене како куче и да му кажам не оди значи што сме се разделиле не е предмет кој го поседувам само можам да се сеќавам на вистинската љубов што ја имавме заедно а што заради некоја слабост се уништила останува само споменот на чуствата се додека траеше таа љубов не се заборава и ќе се сеќаваме на сите заеднички убави моменти тешко беше но помина и судбина била да се разделиме ама тие спомени и чуства ќе останат во нашите срца без разлика дали ќе бидеме заедно или не. :)

Член од
27 јануари 2011
Мислења
79
Поени од реакции
63
Да точно ми го украдоа ама не можам да кривам никој друг освен него што дозволил тоа да се случи. Не може да кривам девојка кога самиот тој не може да процени што имал покрај него се додека не го изгуби. Не можам да го врзам со синџир за мене како куче и да му кажам не оди значи што сме се разделиле не е предмет кој го поседувам само можам да се сеќавам на вистинската љубов што ја имавме заедно а што заради некоја слабост се уништила останува само споменот на чуствата се додека траеше таа љубов не се заборава и ќе се сеќаваме на сите заеднички убави моменти тешко беше но помина и судбина била да се разделиме ама тие спомени и чуства ќе останат во нашите срца без разлика дали ќе бидеме заедно или не. :)
Мислам дека не се разбираме...........пак ќе кажам, ти си знаеш најдобро каква ви била врската........ама овој делов со кражбава не ми штима ама ич. Или еве ај ако толку го љубиш тој термин, никој не може да ти го украде саканиот освен ако тој самиот не сакал да биде украден...so it goes both ways...get it;) А ако сакал да биде украден значи дека личноста со која веќе бил во врска му значела, ама НЕ доволно за да помисли и на неа, освен само на себе си. Моментот на слабост е излишно оправдување. Не сите постапки наши се судбина. Во твојов случај, можеби судбина било да налета на другава, ама имал избор и го направил, и тој избор тогаш за жал не те вклучувал тебе. Сите имале шанса во даден момент да го изневерат оној со кој се и кој го сакаат, ама не сите го направиле тоа, зошто знаеле подобро. Кога има вистинска љубов мислиш и на себе и на другиот, а не само на себе....тогаш тоа била љубов ама себична.

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Мислам дека не се разбираме...........пак ќе кажам, ти си знаеш најдобро каква ви била врската........ама овој делов со кражбава не ми штима ама ич. Или еве ај ако толку го љубиш тој термин, никој не може да ти го украде саканиот освен ако тој самиот не сакал да биде украден...so it goes both ways...get it;) А ако сакал да биде украден значи дека личноста со која веќе бил во врска му значела, ама НЕ доволно за да помисли и на неа, освен само на себе си. Моментот на слабост е излишно оправдување. Не сите постапки наши се судбина. Во твојов случај, можеби судбина било да налета на другава, ама имал избор и го направил, и тој избор тогаш за жал не те вклучувал тебе. Сите имале шанса во даден момент да го изневерат оној со кој се и кој го сакаат, ама не сите го направиле тоа, зошто знаеле подобро. Кога има вистинска љубов мислиш и на себе и на другиот, а не само на себе....тогаш тоа била љубов ама себична.
Добро штом е толку себичен а и така излегува нема ни да го спомнувам веќе доволно време му посветив сега ќе си барам друг што ќе знае да цени што има покрај себе. Добро мислење ми се допаѓа. :)
П. С Сакав да кажам дека мажите знаат да сакаат исто колку и жените. Љубовта постои помеѓу мажи и жени и колку што сакаат жените исто толку сакаат и мажите.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Митови ...

Исто како што жените повеќе служат за готвење отколку мажите, ама сепак мажите се далеку подобри готвачи исто и тука.

Јасно е на цел свет дека општо гледано, женските се повнимателни/верни и слично, ама мислам дека во најекстремните случаеви, женско никогаш не би можело да сака вистински колку што може машко.

Shadow_mkd

Dark Shadow
Член од
5 август 2011
Мислења
38
Поени од реакции
15
Митови ...

Исто како што жените повеќе служат за готвење отколку мажите, ама сепак мажите се далеку подобри готвачи исто и тука.

Јасно е на цел свет дека општо гледано, женските се повнимателни/верни и слично, ама мислам дека во најекстремните случаеви, женско никогаш не би можело да сака вистински колку што може машко.
Ги имаш кажано моите зборови браво .... :)

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
по темава : исто како и жените :pos:

Kažu muškarci: "Žene, ne uzbuđujte se previše ako trčimo za vama...
Trčimo i za loptom i na kraju je ipak šutnemo..."

Ženski odgovor: "Muškarci, ne uzbuđujte se ako vam kažemo da smo zaljubljene u vas, zaljubimo se i u cipele pa si nabavimo još 15 pari, onako za svaki slučaj

L

.Lost Angel.

Гостин
Секогаш имало некој кој незнае да сака т.е тоа јас го сваќам како човек кој неја осетил љубовта во себе си али сепак има машки кои сакаат искрено како и женски иако викаат машките вака или онака може ги нема во поголем број али мислам дека повеќето кои сакаат искрено веќе си имаат девојка до себе си :D

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.718
Поени од реакции
1.123
И машките и женските знаат подеднакво да се сакаат да пружаат љубов,внимание,нежност ... Треба само да се осети дека вистинската личност е до вас со која можете многу работи да споделите. Секоја врска започнува како од шала но како одминува времето стварно љубов се раѓа не е возможно некој да не ти фали и треба (јас еден од тие раскинав со девојка пред 1месец до ден денес ја сонувам и ми треба страшно иако не заслужува али сепак е посебна за мене :) )

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.822
Поени од реакции
7.143
Да се каже дека мажите не знаат да сакаат е подеднакво исто како да се каже дека сите жени се радодајќи.Јас сум имал лоши искуства со девојки, па не викам дека сите се такви какви што биле тие со кои сум имал лоши искуства.Дури, мислам дека машко како што може да сака, нема некој што може да сака.

К

Кики.

Гостин
Не може да се генерализира дека сите мажи не знаат или знаат да сакаат или пак жените. Без разлика на полот има луѓе кои едноставно не се створени за да сакаат некого или пак имаат различен начин на сакање. Тоа што некој не не сака како што сакаме ние, не значи дека не сме сакани со цело негово срце. Сепак се е до човекот, нема врска дали е машко или женско.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.743
Поени од реакции
4.506
Дали машките знаат што е љубов? Знаат ли да сакаат само една и да не гледаат други? Постои ли љубов за нив или се им е само во сексот...
Се надевам на ств искрени одговори =)
Се е до сексот секој што тврди поинаку или лаже или е жена :sneaky:

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Се е до сексот секој што тврди поинаку или лаже или е жена :sneaky:
Се разбира дека се е во сексот или поточно кажано во сексуалноста. Затоа и се заљубуваме. Но постојат различни начини за оваа иста работа.
Ме интересира како ти и другите учесници во форумот ќе одговорат на следново прашање.
Замисли ја ова ситуација. Имаш љубовен партнер и еден ден тој доаѓа и ти вели: Знаеш јас сретнав и се заљубив во друга особа, која повеќе ми одговара и ме прави среќен и сакам да раскинеме. Прашањето е како ти ќе реагираш на ваква изјава?
На пример, можеш да му удриш шамар, можеш да го убедуваш да размисли, или ќе му посакаш среќа. Или ќе чекаш, со тек на време да увиди дека ти му одговараш повеќе, или ќе му речеш, одлично и јас сакав да раскинеме, или нешто друго...
Каква ќе биде твојата реакција?

Kajgana Shop

На врв Bottom