Дали и каков часовник поседувате?

M

Mamba.

Гостин
Никогаш не сум носел саат ама еве каков иам дома од дедо ми е...саатчето можно е да е старо едно 30-40 години

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Мене мерење време ми е нешто што ме ограничува и никогаш не сум ги носела...Со мобилниот се изгуби потребата за носење саат..Али на машко може добро да стои и изгледа, но зависи од имиџит..Исто и на постари жени како моден детаљ...Функцијата ја изгуби одамна после мобилните телефони...

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.910
Поени од реакции
11.254
Мене мерење време ми е нешто што
ме ограничува и никогаш не сум ги носела...
Потреба за точно време има секој со некакви обврски и зафатеност во животот, освен затворениците веројатно секоја друга индивидуа со некаква цел има потреба да биде во тек со денот и времето. Објаснувањево ти вришти.
Со мобилниот се изгуби потребата за носење саат..
Овој дел ти е точен.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Многу е поедноставно да ја свртам раката отколку да го вадам мобилниот од џеб/торба. Мобилен како саат ти е како оние каубојските часовници со синџирче што ги вадиш од елек и кликаш да го отвориш за да видиш колку е саат.

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Потреба за точно време има секој со некакви обврски и зафатеност во животот, освен затворениците веројатно секоја друга индивидуа со некаква цел има потреба да биде во тек со денот и времето. Објаснувањево ти вришти.

Овој дел ти е точен.
Па не сум опседната да на секои 5 мин гледам на саат! Само по потреба...А би гледала често ако го имам на рака затоа и го немам! Мобилен е друго...А глупост е да објаснуваш дека потребен ни е или не..мислим дај....сите сме ограничени со време поради обврски ...Како и да е не ми се свиѓаат. Носам алки обожавам! Рачни саати не ..и крај

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
ааа часовник, добив поклон пред извесно време рачен часовник SUUNTO CORE

Спремете се сега ке се фалам:
Покажува време, датум, температура, надморска висина, воздушен притисок, брзина на ветрот, компас, навигатор... и уште многу други функции. Има рецензија на јутуб, ако го интересира некој погледнете.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.910
Поени од реакции
11.254
Јас имам CASIO DW 290-T

Во ноември правам 10 години откако го имам. Саатот е коска еднаш му сменив батерија после 7 години носење, единствена маана му е ремчето ми се скина првото па купив друго од истиов модел, па сега и тоа ми се скина треба да купам пак. Иначе овој модел е од 1995та година.
Линкот е мртов, да го освежам мислењето, 12 години and still going strong :)

Еве го саатот

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Најпрост часовник што ми го купи мајка ми за матурска за 850 ден пред 11 години.
Уште си работи одлично.

Kajgana Shop

На врв Bottom