Дали имате сателитска и што ресивер имате?

КАКОВ РЕСИВЕР ИМАТЕ?

• Вкупно гласачи
    99
Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Поларис и Диги тв со Тотал исто да мериш Фико и Мерцедес, каде каде имаат побогата понуда од тие 2 оператора што ги наброја, Поларис се спаси само со Арена, одкога ги шутна Тоталтв па преминаа таму, Дигитв срамота да го набројуваме, апсолутно немаат ништо.
За дигито си во право, на поларис имаш HBO, HBO comedy, со булсатком го имаш во HD, а на диги ги имаш нова, ртл хрватска (јес да во последно време се напраја бетер од канал5 и сител). И пак ќе се вратиме на муабетот дека квалитетна програма скај, диги+, канал+

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Освен ако незнаеш англиски, Тотал ТВ не ти треба. Скај УК и ништо друго. С В Е има.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.264
Имам ДБ 800 хд, Поларис го гледам преку Мгкамд 1.38 али ме заебава кочи, мрзне и слично, човекот од кој го земам Шерингот ми потврди дека работи одлично преку Оскам (гледав преку камера на лаптоп), инсталирав и Оскам ја подеси линијата преку ТимВивер али не сака да чуе :eek: црнило. Се си мислам дека не знае да ми ја намести линијата :mad: односно греши некаде. Има ли некој кој може да помогне преко ТимВивер да види дали е се како што треба наместено. Частам пиво :D

Член од
14 октомври 2012
Мислења
6
Поени од реакции
4
Имам ДБ 800 хд, Поларис го гледам преку Мгкамд 1.38 али ме заебава кочи, мрзне и слично, човекот од кој го земам Шерингот ми потврди дека работи одлично преку Оскам (гледав преку камера на лаптоп), инсталирав и Оскам ја подеси линијата преку ТимВивер али не сака да чуе :eek: црнило. Се си мислам дека не знае да ми ја намести линијата :mad: односно греши некаде. Има ли некој кој може да помогне преко ТимВивер да види дали е се како што треба наместено. Частам пиво :D
нема филозофија за подесување или работи добро или е срање.

Член од
31 декември 2009
Мислења
577
Поени од реакции
156
eve vi koj saka da si podesi linijata da mu raboti za polaris bulsat da mu otvara HBO rabotat odlicno so prevod:
http://www.dream-sat.info/smf/index.php?topic=24184.0
simnete file od andrija77
gi vadite file od zoltata papka i gi stavate vo dreambox
keys idat vo var/keys atribute 644
bin idat vo var/bin atribute 755
script idat vo var/script atribute 755
uninstall idat vo var/uninstall atribute 644

linijata ja stavate vo var/keys otvarate cccamd.list i ja stavate vnatre
i ke vi otvori HBO normalno ako linijata sto ja imate gi ima ovie 2 karti:
4aee : 0
5581 : 0

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
ima li nekoj paket na komplet satelitska samo ne dreambox,so hd kanali i da e poevtin,ne mora se zivo i divo da faka ,neso sportski neso diskaveri i kompanija ,niso drugo ne mi treba

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.437
Поени од реакции
5.485
(28.2°E) so 90cm tanjir ke faka? I kako ke faka? Da ne ispadne zavrnalo dozd, snemalo.
Samo Free To Air English spoken me interesiraat.

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
(28.2°E) so 90cm tanjir ke faka? I kako ke faka? Da ne ispadne zavrnalo dozd, snemalo.
Samo Free To Air English spoken me interesiraat.
Јас ви земал поголемо. Кои програми сакаш да ги гледаш од тој сателит?

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.437
Поени од реакции
5.485
Јас ви земал поголемо. Кои програми сакаш да ги гледаш од тој сателит?
Ma sto bilo od tamu
Na Eutelsat 16E mi rgosuva tanjirot u komplet so Opticum 4000c pa sakam da svrtam na kanali so Anglisko govorno podracje....Znaci da brbori nesto "General Program". Nisto specijalno.
Nemam diseq pa treba da se ceperam so kleshtata vo raka...
Zatoa prasuvam Ako e ubav signalot da vrtam ako ne ich da ne probuvam.

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Ma sto bilo od tamu
Na Eutelsat 16E mi rgosuva tanjirot u komplet so Opticum 4000c pa sakam da svrtam na kanali so Anglisko govorno podracje....Znaci da brbori nesto "General Program". Nisto specijalno.
Nemam diseq pa treba da se ceperam so kleshtata vo raka...
Zatoa prasuvam Ako e ubav signalot da vrtam ako ne ich da ne probuvam.

Прашав конкретно за програм бидејќи сигналот варира од транспондер до транспондер. Штом сакаш да гледаш што е можно повеќе од тој сателит, тогаш што поголем танјир толку подобар и постабилен сигнал ке имаш.

Член од
31 декември 2009
Мислења
577
Поени од реакции
156
decak najubavo zaclenise na nekoj forum i postavi go tamu prasanjeto ke ti odgovorat odma se koi kanali so kako:
perfect-digitalsat.com
http://www.dream-sat.info

eve ti forumi i tamu ke dobies najdobar odgovor za se sto sakas

Kajgana Shop

На врв Bottom