Дали зборувате за секс со родителите?

Дали зборите за секс со родителите?


  • Вкупно гласачи
    339

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Зборувам секогаш отворено, значи само со мајка ми, татко ми и онака е малку тивок и не е нешто комуникативен на тие нивоа со мене. На мајка ми и кажувам кога евентуално ми доцни, кога нешто сум вознемирена емотивно од некого, од себе...Ме сфаќа но и ми попува многу, што е реален родителски инстинкт, но, понекогаш само со сестра ми споделувам такви муабети, а на другарките сум им кажала речиси се што може да се каже...Од искуства, болки, проблеми...
 
Член од
19 септември 2005
Мислења
43
Поени од реакции
1
u moe vreme taa,тема беше табу-тема,
па ја сам морав да си научам
 

kostovska

Рокенролистика :))))))
Член од
22 јануари 2009
Мислења
368
Поени од реакции
11
никогаш не сум ја спомнала оваа тема со родителите а нема ни да ја спомнам,прво многу непријатно и повеќето родители имаат доста застарени сваќања во однос на оваа тема што значи повеќе ќе критикуваат отколку што кје не подржат.:nenene:
 
Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
So majka mi imam vodeno muabeti vo vrska so seksot ustvari taa bese govornikot vo muabetot a ja slusatelot.So denovi i denovi me gnjavese kako da se odnesuvam ili pazam vo edna vrska i toa mi ostavi nekako negativni posledici vo ponatamosniot moj seksualen zivot.Podsvesno mi bea vrezani nejzinite zborovi i nikogas ne mozev totalno da se odpustam vo nekoja vrska,neznam mozda takvo bese vremeto.A pak so tatko mi nemam nikogas za seks razgovarano toj nekako mi deluva totalno nezainteresirano za seksualno vospituvanje:pipi:
 
Член од
15 септември 2008
Мислења
1.957
Поени од реакции
337
Не сум разговарал а и немам намера затоа што повеќе ќе има расправии и пискање одколку разговор кој би ми помогнал и мене и нив.
 
Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Или, за тие што веќе имаат развиен сексуален живот, дали сте збореле во времето кога хормоните ви го мателе мозокот?

Јас никогаш не сум проговорил на оваа темабидејќи и немаше со кој...
Се` си научив сама. Никогаш со мајка ми не се создала толкава блискост и пријатност, та да земе да ми објаснува што е сексот, контрацепција и така натаму... Кога сум била малечка сум и` рекла: ,,Мамо јас знам како излегуваат децата, но не знам како влегуваат":pos2:... Но, со растењето, прашањата ми се редуцираа... Инаку, сметам дека на некоја прикладна возраст, треба да се зборува за тоа, ако ништо друго, за поддршка. Иако не знам дали и колку некој родител ќе може рамнодушно и мирно да прифати дека ќерката му влегла во сексуалните води... Секогаш ќе постои стравот некој да не ја искористи, и затоа мислам дека повеќето родители не зборуваат со своите деца на таа тема. Сметам дека е тоа погрешно, затоа што поарно е да се спречи(негативна последица), отколку да се лечи(од незнаење). Од друга страна, младите се приморани да користат алтернативни извори на сексуално спознание, најчесто интернет и клецање на дело...
 
Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Секад коа ме интересира нешо си прашуем нема тука страм не е тоа табу тема природна ствар е xD
 
Член од
1 септември 2008
Мислења
768
Поени од реакции
18
I jas ne sum zboruvala so roditelite na taa tema ama ja imam taa potreba da i kazam na majka mi nekoi raboti. Mene nema da mi e sram, a veruvam i deka na majka mi isto taka, sepak na nea sum se metnala u "sramezlivost"
 

Сандар

Heartagram's child
Член од
27 ноември 2008
Мислења
168
Поени од реакции
2
Мене шо ми лежи на душа...шо сакам да знам се си прашувам..и ми објаснуваат...нз немам срам..од почетокот даа..и тоа какоо..сега веќе не..а и незнам шо има срамно овде природна работа...:helou:
 
Член од
12 мај 2008
Мислења
506
Поени од реакции
25
Мене татко ми ми почна муабет :
Сине,знаеш...моја должност е да ти ги појаснам работите кои се важни во животот...
Јас кутриот, во тоа време, незнаев да си ги врзам врвките на чевлите правилно.
Изгледа ме префорсилал и ме преценил во тој момент,па скоро целиот тинејџерлук го поминав со тотално табу кога е во прашање разговори со родителите за секс.И ме гледаше со девојки,беше свесен дека сум релативно запознаен и навлезен во тие води ама никогаш не ми прозборе озбилно за секс.И не му се лутам,немал што да ми каже..
Мислам, многу поубаво е за тие работи да разговараш со врсниците,барем се во тек со настаните.Што би можел он да ми каже кога израснал во едно општество релативно многу различно од она во кое јас израснав.Нема ни јас да разговарам за тие работи со моите деца,освен оние потребните превентивни информации за венерични болести,сида..
 

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Да,многу често со мајка ми само интересно е затоа што повеќе се оди на зафрканција затоа што сама сум си ги научила работите кои што сум требала да ги научам па сега со неа само така си коментирам настани што ми се случило,како,најнормално и отворено.
За тие работи мајка ми е многу либерална така да немам мака во тој поглед.
 

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
да. мајка ми е многу либерте жена па не ми е непријатно.... и татко ми се обидува као да влезе у тема...ама релација жена- жена е боља. мислам малце ми е Ш да му речам: еј тато а зашо не можам да свршам у таа поза... малце безвеза е нели?!:kesa:
 

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Jaс не ни мислам да разговарам со родителите за секс
 

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
само еднаш, кога бев на гинеколог со мајка ми и ме праша дали сум имала секс. Иако и кажав дека сеуште не, не ми поверува.
Мајка ми никогаш не спомнува за секс, мислам дека поише се плаш да прави муабет со мене за тоа. Ама затоа кога ми касни знае да си се напие дијазепамче. Никогаш нема да бидам доволно блиска со мајка ми да правам муабет за секс
 

Kajgana Shop

На врв Bottom