Дали жените имаат своја цена?

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
И мене ми сметаше насловот на темата, така да мнозинство сме биле.
Ми сметаат и генерзлизции, цени, ,,денешно време‘‘ фрази и моди, ама ако фраерите велат така, тогаш така е.

Не велам да бидиме романтични тука на форум ама па и хардкор муабети и жаргонски интерперсонални поимања и терминологии и тоа како иритират. Да бидиме покултурни сепак е јавен форум.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Добра жена секаде држи цена.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
А дали некој помислува дека вакви дебилни теми, освен дебилни генерализации и празни паламудења не можат да изродат никаква побитна дискусија?

Некои девојки имаат цена на вагината, исто ко шо и некои мушки си имаат price tag на пенисот. Али тоа не важи за факинг 3 милијарди жени на планетава.

Стереотипи од ваков тип се еквивалентни со малоумност.

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Абе па и вие, слабо ме сфатифте. А и Никола грешка го свативте...

Кога он збори за цената на вагината, а јас за price tag на мојот пенис, уствари збориме за цената на љубовта и заљубеноста.

Е сеа жените, и “Мег Рајан а.к.а. Елтон Џон“ типовите на мажи, замислуваат свадба и сигурност и прошетки у парк со џемперче испод рака, и жените се пиздат на сите малку посигурни во себе од нив, и со многу помалку стеги во главата и во однесувањето.

Ја од друга страна замислувам расна женска, секси , згодна, провокативна, што едвај ќе чекам да ја бапнам, ама на крај краева, оста е целта. Заљубување и стварање на фамилија..

Разликата е само една. Тие како мене што ич нема да ги боли за исходот и што нема да им е гајле дали ќе имаат секс без сигурност дека “се заљубил дечкото до уши и тачка“, туку само ќе уживаат во моментот имаат многу поголеми шанси за наоѓање на среќа и за љубов отколку нивните исфрустрирани опозити!!!

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Сеедно:)
И во тој случај имаме ептен груба генерализација.
Демек женсите сакаат сигурност, доверба, романтика, поезии и слични rom-com ствари, а секс од шо ептен мораат, додека "мужиштата" само телесен објект у форма на згодна цура врз кој ќе се испразнат, па ако дојде до врска фино, ако не идат даље по следниот плен. Како не.
Нагон е нагон. И кај машки и кај женски и кај животни. Физологијата и голата суштина на сексот е исто сегде иста. Ама човекот не е чиста биологија и инстинкт. Ниту пак има исти емотивни потреби.
Затоа сме индивидуи со чувства и карактерни одлики, а не стадо во кое едните имаат секс као услов за вечна љубов, а другите за да си ги испразнат тестисите.
Некои од нас се убедени до срж дека сексот има сврха само ако е со некој за кој се сигурни дека го сакаат и дека можат да му веруваат. И само така може да уживаат. На други пак, им е единствено добро кога имаат секс без обврски, во смисол, вечерва сум со тебе, утре не те знам. На нив и самата помисла на тоа дека можеби утре ќе требаат да и се јават на особата со која легнале ноќта, може да им ја уништи желбата за секс. На трети им е сеедно. Четврти поистоветуваат страст со љубов, па падне ли добар секс, сакаат и врска. И така натаму...6 милијарди луѓе, 6 милијарди потреби, форми и "цени", на нешто што е во својата суштина е само нагон и средство за продолжување на врстата. Но, истото одредено и "видоизменето" од психичкиот склоп, личните искуства, емотивните потреби, карактерот, темпераментот и др. кај секоја особа поединечно.
Премногу индивидуална ствар за да може да се стрпа у 2 коша.

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Нагон е нагон. И кај машки и кај женски и кај животни. Физологијата и голата суштина на сексот е исто сегде иста. Ама човекот не е чиста биологија и инстинкт. Ниту пак има исти емотивни потреби.

Jас тука само да се побунам, оти изгенерализира животни. Делфините рецимо се исти како луѓето. Со долги врски, со мувања и слично, и имаат и емотивни потреби, а не само секс за продолжување на видот..

И уште нешто да ти се побунам... Многу паметни и издржани постови пишуваш, се двоиш девојче, ти и уште 2-3 девојки од сите останати форумџики; ќе почнат да не ве сакаат, оти од мое 3 годишно искуство на форумов, исфрустрираните форумџики (и форумџии) све простуваат освен да си различен од нив по прашање на ставови за љубовта и сексот.

Е затоа девојки како тебе и уште мал број тука немаат цена... Бесценете сте. А сите други кои што се фалат дека “не се продаваат“ имаат цена. И тоа за жал многу многу ефтина. “Неам толку ситно у новчаник“ јас

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Е затоа девојки како тебе и уште мал број тука немаат цена... Бесценете сте. А сите други кои што се фалат дека “не се продаваат“ имаат цена. И тоа за жал многу многу ефтина. “Неам толку ситно у новчаник“ јас
Ти не си ни одблиску компетентен за да оценуваш кој е бесценет,водејќи се по неговите ставови искажани на форум.Можеби се мислиш за високо-интелегентен човек кој може од еден пост на форум да заклучи дали некое женско вреди или не,но фактот останува дека ти ни ја имаш можноста,ни овластувањето,ни моќта доделена за да вршиш генерализации и да создаваш стереотипи.

Знам дека ти и Никола го знаете ова,но сепак се надевате дека безнадежните форумџии ќе ги проголтаат вашите полисилабични зборови,па ќе почнат да размислуваат за вашите неаргументирани теории.
Тука иде и фактот што одговарате селективно,и вие не сте ништо повеќе од сите политичари кои ни перат мозок секојдневно со храбри изјави,кои нормално не се поткрепени со факти.

Не сфаќам,одкаде излезе тоа дека вие имате право да се прогласувате супериорни према било кој,без разлика дали е машко или женско?

За да можеш да генерализираш,кога се работи за човековата психа (во овој случај поконкретно женската интелегенција и компетентност),ти не можеш да избереш статистички примерок од 20 жени со кои си бил во врска,и нивното однесување да го префрлиш на останатите 3 милијарди.
Народски кажано,не важи тука правилото дека не мораш да го испиеш цело море за да дознаеш дека водата е солена,туку баш напротив.

ЗА било што од вашиве стереотипи за жените да имаат смисла,односно ние како машки род да сме супериорни кон женскиот,треба најпаметната жена на светот,сеуште да биде поглупава од најглупавиот маж.
А и јас и ти,и Никола секако,знаеме дека тоа нема да се случи.

Затоа пак ќе ве прашам,пошто "батка" Никола спомна дека одговарате селективно бидејќи не сте на норма,кој е вашиот агол тука?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Ете конечно од преминот на Mac)) во возрасните да искочи нешто добро.
Mac)) напиша:
Ти не си ни одблиску компетентен за да оценуваш кој е бесценет,водејќи се по неговите ставови искажани на форум.Можеби се мислиш за високо-интелегентен човек кој може од еден пост на форум да заклучи дали некое женско вреди или не,но фактот останува дека ти ни ја имаш можноста,ни овластувањето,ни моќта доделена за да вршиш генерализации и да создаваш стереотипи.

Знам дека ти и Никола го знаете ова,но сепак се надевате дека безнадежните форумџии ќе ги проголтаат вашите полисилабични зборови,па ќе почнат да размислуваат за вашите неаргументирани теории.
Тука иде и фактот што одговарате селективно,и вие не сте ништо повеќе од сите политичари кои ни перат мозок секојдневно со храбри изјави,кои нормално не се поткрепени со факти.
Штосот со форумот и со форумџиите е што после првата половина година егзистирање како интернет лик, се претвораш во “дудлмастер“... па и постовите секогаш ти влечат на една страна. Ашкослун на оние кои биле на темната страна и се вратиле... но во принцип луѓето на форум даваат изјави кои не можат да ги поткрепат, кои се лажни или се само така склопени за да остават впечаток.

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Батка не сум јас на норма. Ниту ми плаќа некој за ова. Така да ако запоставам некој, не ми се лутете.
Ќе ти пишам минус.

Ако поставуваш тема која сакаш да се смета за сериозна, треба да знаеш да одговориш на контрааргументите. Не мораш на сите, ама бар на битните, и тоа со користење на [љуоте] и [/љуоте], односно со реплицирање на точната мисла на која се однесува твојата реплика. Со започнување провокации и спорадични подбоцнувања, а во истовреме избегнување на вкрстена престрелка, само докажуваш дека си глумец-аматер во улога на Никола од Кајгана форум. :helou:

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Се си има своја цена, ама каква? И ТЕШКО КОЈ ЈА НЕМА!:majmun7: Некаде ке ти требаат две вреќи компири, некаде 1t нерви, некаде пари за хотел, некаде добар 5-ка плуг, и така на тамУ. Искрено многу поштувам девојки со висока цена, али под услов да вреди за таа цена, да не биде пропала инвестиција! Треба да сватите дека се е инвестиција во животот а дали ќе ви се исплати тоа е веќе друго прашање.

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Видете вака. Дај бе не забегувајте во темата, спуштете ја малце топката на земја и вратете се во реалноста. Имала цена, немала цена? Прашањето треба да биде дали девојката е курва и и се дроби со кој стигне или е фина девојка која сака да се заљуби во некој тип, и да си има нормална врска. Измеѓу ваквите девојки има голема разлика и во карактер и во интелегенција и во се.
Јас ги почитувам и сакам оние вторите.

Kajgana Shop

На врв Bottom