Дали е мувањето понижување?

Член од
14 август 2006
Мислења
8
Поени од реакции
0
Ne nikako!!!
I vise zenive vo gradov, tie sto ostanaa neka si go izbrisat toa od glava neka se olabavat i neka si se muvaat ....zlatni tie:)
 

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
clemclem напиша:
Ne nikako!!!
I vise zenive vo gradov, tie sto ostanaa neka si go izbrisat toa od glava neka se olabavat i neka si se muvaat ....zlatni tie:)
Машко во сета своја просечност. :) :) :)
 

Buu

Член од
5 август 2006
Мислења
12
Поени од реакции
0
abe muvanjeto si e super be ... ja toa ne go svakam ni kako ponizuvanje ni kako vrska... taka ti e toa lapnas stisnas i begas...
 
Член од
11 февруари 2006
Мислења
1.744
Поени од реакции
0
Анастазија напиша:
Зато мување? За да се тепа време? За да се добие нешто „без обврски“? Бф, лошо!
Пффф ... Девојко ти не си изживеана.
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Можеби го изживеала тоа па сега има таков став? Повеќе ми оди натаму муабетот отколку тоа што го кажа ти дека не е. Барем поимот „неизживеаност” не ти се сложува во муабетот.
 

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
Форчн, според ова што го напишала и не изгледа ко да го проживеала истото..

Анастазија напиша:
Зато мување? За да се тепа време? За да се добие нешто „без обврски”? Бф, лошо!
Кој рече дека луѓето се муваат за да тепаат време? Ти дечко имаш за да си ги пополниш слободните термини во денот?
Фала Богу дека мувањето е без обврски, што и не мора да значи, кажав и на почетокот на темава. Не се муваме ваљда со првиот што ќе помине пред нас. Запознаваш некој, ти се свиѓа, му се свиѓаш, сакаш да направиш нешто со него, ама да не е врска, се муваш и готово .. ако сакате нешто повеќе си изнајмувате соба и тоа е. Ако се појави некаква интерес помеѓу двајцата мувањето продолжува и на крај може да оформат и врска. Значи мувањето не е тепање време...:nenene:
 

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Mене тоа уопште не ми е понижување.Ако ми се свиѓа некој тип али не сум спремна за врска или нејќам обрски и сл зашто да не се мувам.
 

ForFokSake

The Only Thing To Fear Is Running Out Of BEER !
Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0
ЈАс мувањето го свакјам како шмекање за една вечер или поише.Например се свиѓате со особата у дискотека на пример ама тоа е само свиѓање и онака се муваш.А на пример ако те знае подолго време другата личност и те сака ама ТЕ САКА и едно мување ништо ама баш ништо нема да направи.Само ке се разгори желбата и љубовта и понатака ке остане.А она мување на подолго време го свакјам како оправдано ако се двајцата во различни градови, ако на пример се сретнат по втор или друг пат негде у дискотека или на др забава или нешо друго и се смуваат, или па ако едниот не е спремен за обврска (зависи кој како свакја врска).Али јас немам видено некој да го свакја мувањето како понижување,:toe:.Епа тоа е мое мислење.Ајт поздрав
 

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Не е понижување, зошто би било. Запознаваш некого, ти се допаѓа, му се допаѓаш, излегувате, ниеден од вас не сака обврски, не сака да оди на “долги стази„ во моментов, ама привлечни сте си еден на друг, па зашто да не поминете една вечер заедно, две, три... Понижување е кога се муваш наводно со некого со месеци, години... Функционирате исто како да сте во врска, со таа разлика што типот (или типката, сеедно) не сака официјално да го нарече тоа “врска“ за да може коа ќе посака да “шетне„ и по други девојки/машки, без притоа да осети обврска спрема тебе. Епа не може тоа така.:)
 

^MooN_RideR^

Blue in HearT
Член од
20 април 2006
Мислења
853
Поени од реакции
48
НЕ ми е јасно зш мувањето за некој женски е понижувачко а од друга страна машките излегуваат фраери кога и двајцата се уклучени во тоа????
 

BoYd

женско сум
Член од
1 февруари 2007
Мислења
707
Поени од реакции
4
Dejana напиша:
Situacija: Se muvas so nekoja licnost podolgo vreme, nedeli meseci pa neka se i godini.... a vie i ponatamu ste na muvanje. Pricina: se naveduvaat mnogu od tipot na imam premnogu obvrski ne mi treba uste edna i slicno, no koga ke razmislis podobro ke sfatis deka vistinskata pricina sto toj/taa saka da mu bide sloboden patot do drugi partneri, a so tebe si popolnuva vreme dur ne najde nesto podobro. Da ne se sfatime pogresno, vo red e da se muvas so nekoj koj ti e daleku(drug grad/drzava) pa ne mozete da bidete sekogas zaedno, no da se gledate/slusate sekoj den, da se uzivate eden so drug fizicki i psihicki znaci ste Povrzani no ne ste vo vrska... vie se muvate!!!
Za mene e ponizuvanje, Sto mislite vie?
Е сега вака...пред две години запознав другар на моја другарка.Многу ми се засвиѓа.Случајно го сретнав после неколку дена и прв пат се смувавме.Мислев дека тоа било тоа,толку е.Следниот ден ми се јави,наводно му било убаво и сакал да се видиме пак.Стварно се израдував и прифатив.Мислев дека остава се да се случи спонтатно.По некое време сфатив дека не е тип што сака сериозни врски,не сака да има обврска да се јавува или да мора да излезе со девојката зашто во спротивно ќе му се налути.Сака да си излезе со другарите,да се излуди,да се изнаживее.Само што јас веќе се заљубив и бев спремна да се согласам на се само да бидам со него.На некој начин,нели..И така ние се гледавме година ипол,се додека мене не почна да ми доаѓа преку глава од сите тие глупости.Си викав дека не сум јас за тоа.Ако он има страв да се врзе,тогаш е стварно недозреан.Така само ми дојде да ја прекинам цалата работа,не можев веќе.А тркалото се сврте и сега секој ден се јавува.Ама ете,мене ми помина.Сакам да ти кажам...не е понижување за тебе,туку за него.Он е тој што се плаши дека кога ќе биде само со тебе нема да може да брка други од страна.Можда ќе пропушти јака шанса.Знаеш..тоа е голем минус за него.
П.С Пробај да не дозволиш да помине година ипол за да сфатиш дека таков не ти треба.Иако знам дека не можеш против тоа.
 

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
151
Abe muvanje kako pojava e nesto za edna nok,e sega ima varijanti,moze da ostane samo na odlicno pominata vecer znaci pokraj pivoto imas i druga zanimacija ili ako im se dopadne i na dvajcata prerasnuva vo vrska taka da nema nisto loso vo muvanjeto...
 

ЅОНЕ

сакам скопско
Член од
25 јануари 2007
Мислења
588
Поени од реакции
31
Кој како ке си го свати:) Али кога ке видиш се почнува од тоа, му доага како темел за се понатака...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom