Дали е време да се покрене обвинение за ОКТА?

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Се ми се чини дека на крај ќе се сведе целата оваа турлитава на следново:
Абе и Грујо е лопов, ама ако... важно ја средува државата, па треба да му се прости без оглед што крадел!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Се ми се чини дека на крај ќе се сведе целата оваа турлитава на следново:
Абе и Грујо е лопов, ама ако... важно ја средува државата, па треба да му се прости без оглед што крадел!
Да ама порано имаше и за народот,ама сега како да снемува.:)

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Абе луѓето и сега супер живеат, само што не се свесни за тоа!
Абе Грујо не е некој си Хрват Тито од прошлиот век па да има и за Македонците.
Нека иде и тој и ОКТА и сите у к...ц што се мене тиче, ама најмногу ме нервира што тоа ѓубрето од нафта што доаѓа од ОКТА е најлошо во Европа и што кај нас нема ,уште еднаш НЕМА државна лабораторија за тестирање на квалитетот на нафтата и поради технолошката заостанатост на ОКТА мора да возиме со такво лошо гориво.
И нема да наебе Грујо, наебуваме ние што ем ги заебуваме моторите, ем повеќе трошат, ем ако ти се заебе нешто не ти важи ни гаранција ни бутур, па плаќај нови катализатори или пумпи.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Плус загадување колку сакаш како запршка на манџата што ни ја сварија политичарите.

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Плус загадување колку сакаш како запршка на манџата што ни ја сварија политичарите.
Заборавив на труењето и сите заболувања што следуваат како последица од тоа. Сега ме доизнервира признавам :nesvest: .
Која недржавотворна држава - феномен.

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Што мислел Груевски за ОКТА пред неколку години

Капитал бр. 217, 13 Јануари 2004

Груевски: "Потоа беше нападот врз ОКТА, а до ден денес не видивме нешто сериозно по однос на тоа прашање. Видовме јавен линч, плукања, обвинувања, но не и нешто конкретно. Беа поништени и голем број на приватизации."

Капитал бр. 147

Груевски: "Кога сето тоа ќе го земеме предвид, мислам дека оваа зделка не беше толку лоша."

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
nema "I" , ima minus od nekoi 100 miliona evra, ima najlosi derivati vo Evropa, ima truenje do besvest , ima zagadeni podzemni vodi od Miladinovci do Veles, ima "div" nekontroliran opticki kabel koj ja premostuva Makedonija i ja nosi Srbija direktno u svet...ima...ima uste mnogu gluposti...no jebi ga......druze sudija kad si ga osudio na smrt.....

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Има ТВ дебата на ЧУМУ за Окта... со Шекеринска, Ставревски, Јакимовски, Тасева, а нормално, без Груевски.

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
I toa dobra dobra debata.

Barem se dokaza zdravo deka rada ne e nisto povekje odpiunce vo racete na B.C.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Не ја гледав дебатата,што испадна,ќе одговара ли Б.Ц. или Гвујо исто со него?
Нема за што Груевски да одговара...ќе одговара тој што го раскинал договорот...

Ја изгледав цела емисија и навистина ме изненади Шекеринска, секоја чест...да неможе човек да препознае дали е тоа лидерот на партијата или локалниве форумски партиски пиони - исти курац.

Рада цело време викаше „Груевски е крив“, „Договорот е штетен“ (иако ни двете работи врска немаат)
Љубчо се гледа дека ги изгубил ораторските способности,а и ослабел човекот...тоа бугарите маста му ја извадиле :)
Јакимовски - а отвореше уста, со истите зборови кои ќе ги кажеше Ставревски и Георгиевски го побиваа...
Тасеа ќутеше како дете у градинка кога ќе пувне...2 збора цела емисија...

Заклучок: НИШТО ПРОДУКТИВНО НЕ ИЗЛЕЗЕ!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Значи ништо не се разбра од емисијата и така никој нема да одговара за ОКТА,затоа што најверојатно така требало да биде како што се многу работи во оваа држава.Ќе се покачат сите давачки по едно 10% и ќе си ги платиме штетите ние што ни ги направи еден кој ја продаде ОКТА и еден кој го раскина договорот.Недопирливите докажале дека пес со пес не се јаде ама ако се вмеша човек ќе го изедат со се коски.Жално навистина жално за оваа држава штом никој не е виновен за една таква финансијска лакрдија.

Kajgana Shop

На врв Bottom