Дали е време да се покрене обвинение за ОКТА?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Mислам дека е време ОКТА да се обвини за смртта на десетици илјади Македонци поради неисполнување на обврски од договор за кој мора да се платат најмалку 100 милиони евра од Македонскиот буџет.Значи да заиграме малку и на нивната карта па владата да покрене обвинение против ОКТА за загадување на околината со директни и смртни последици кон граѓаните а секако и енормниот број заболувања за кој треба да се платат чинам поголеми репарации од 100 милиони евра.

Бојкот на Окта

"Хеленик петролеум", грчкиот газда на Окта, за еден месец да го повлече барањето за отштета од македонската Влада во спротивно ќе ги повикаме граѓаните да ги бојкотираат нафтените деривати произведени во скопската рафинерија, се закани вчера здружението на граѓани за заштита на монополските услуги "Демос". Членовите на оваа организација ќе побараат од Владата одобрение со кое би се овозможило на сите сопственици на бензиски пумпи во земјава слободно да увезуваат нафтени деривати. Владиниот портпарол Ивица Боцевски, вчера, уште еднаш потсети дека до крајот на месецов ќе почнат преговорите со грчките газди околу отштетата што Македонија треба да ја плати на Окта, откако и го укина ексклузивитетот во бизнисот со нафтени деривати.
- Граѓаните не се должни да ги плаќаат последиците на спорниот договор меѓу Хеленик Петролеум и македонската Влада. Отштетата е предвидено да се плати од буџетот, што ќе значи помалку пари за образованието, здравството, стечајните работници, инвалидизираните лица, за културата и слично - реагираат од "Демос".
Според Здружението, македонските граѓани трпат штета од монополската позиција на Рафинеријата "Окта" и поради загадувањето на средината, но и поради неквалитетно произведената нафта и оштетување на илјадници бош пумпи.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
A be ABC ...grcite naplatija....sega mozat i da ja zapalat....samo nemoj da im tekne toa samo uste OSIGURUVANJETO ke go naplatat , a ova od Pariz veke im e vo dzeb......
A be ova so izvikaniot kar od patarinite e mikro zrnce prasina vo odnos na "ZAEDNICKATA" korist od "proektot OKTA"......

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
A be ABC ...grcite naplatija....sega mozat i da ja zapalat....samo nemoj da im tekne toa samo uste OSIGURUVANJETO ke go naplatat , a ova od Pariz veke im e vo dzeb......
A be ova so izvikaniot kar od patarinite e mikro zrnce prasina vo odnos na "ZAEDNICKATA" korist od "proektot OKTA"......
Па верувај дека тужбите за загадување на човековата околина со смртни последици се многу профитабилни денес,можат да се претворат во дијамантска кокошка а не златна,само доколку се има желба некој да ги процесуира.Единствен проблем е што јас во оваа влада не гледам такви луѓе најверојатно од причини што дел од колачот наречен ОКТА го лапнале предвреме.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Па верувај дека тужбите за загадување на човековата околина со смртни последици се многу профитабилни денес,можат да се претворат во дијамантска кокошка а не златна,само доколку се има желба некој да ги процесуира.Единствен проблем е што јас во оваа влада не гледам такви луѓе најверојатно од причини што дел од колачот наречен ОКТА го лапнале предвреме.
..................odnos na "ZAEDNICKATA" korist od "proektot OKTA".....
a sto mislis od kaj BAJ LJUBCO sega izigruva "USPESEN BIZNISMEN".....

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
..................odnos na "ZAEDNICKATA" korist od "proektot OKTA".....
a sto mislis od kaj BAJ LJUBCO sega izigruva "USPESEN BIZNISMEN".....

Хотелиер,сакаш да речеш?Па добро не се сите пари од ОКТА,има нешто и од Телекомот па и од Платежната картичка која требаше да биди национална ама стана Бугарска со помош на Гвујо.:)

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Хотелиер,сакаш да речеш?Па добро не се сите пари од ОКТА,има нешто и од Телекомот па и од Платежната картичка која требаше да биди национална ама стана Бугарска со помош на Гвујо.:)
Aj priseti se malku in B.C i negovata bratija.....ili ti od niv si,pa amnezija imas za tie raboti?:nesum:

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
B.T.W vo ni najmala raka ne go opravduvam kriminalot na VMRO,da ne dobies takov vpecatok.Megjutoa,zosto placis se po "Gvujo",a ne po "liceto" i negovite kriminalni dejanija.Stavi na kantar i izmeri koj poveke steta ima napraveno,pa posle trubi so seta sila.Vaka samo gi potvrduvas moite ubeduvanja deka vlecis dlaboki koreni od "Bihacka".SAY IT ISN'T SO!:wink:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Aj priseti se malku in B.C i negovata bratija.....ili ti od niv si,pa amnezija imas za tie raboti?:nesum:
Немам никаква амнезија,туку напротив многу убаво се сеќавам на конвоите нафта за Србија кој поминуваа со амин на B.C.&Co. и од кој ќарија милиони евра па си купија цели банки со нив затоа што ги упропастија повеќе од 70% на државните предпријатија и руинираа повеќе од 200 000 фамилии кој ден-денес се на работ од егзистенција иако токму оваа власт им ветуваше подобра иднина.Од подобра иднина ни трага ни глас туку секојдневно слушаме како се зголемил % на наплата на даноците,се дуплирал буџетот,се зголемиле платите на администрацијата ќе се покачеле пензиите колку што е инфлацијата и слични глупости за кој се даваат огромни пари при правење комунистички играни филмови од типот:-не морате ништо да работите затоа што владата работи за вас,а и онака нема никаква инвестиција каде би можеле да се вработите!

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Немам никаква амнезија,туку напротив многу убаво се сеќавам на конвоите нафта за Србија кој поминуваа со амин на B.C.&Co. и од кој ќарија милиони евра па си купија цели банки со нив затоа што ги упропастија повеќе од 70% на државните предпријатија и руинираа повеќе од 200 000 фамилии кој ден-денес се на работ од егзистенција иако токму оваа власт им ветуваше подобра иднина.Од подобра иднина ни трага ни глас туку секојдневно слушаме како се зголемил % на наплата на даноците,се дуплирал буџетот,се зголемиле платите на администрацијата ќе се покачеле пензиите колку што е инфлацијата и слични глупости за кој се даваат огромни пари при правење комунистички играни филмови од типот:-не морате ништо да работите затоа што владата работи за вас,а и онака нема никаква инвестиција каде би можеле да се вработите!
E pa kolku vreme ne javase B.C,a kolku vreme ja ima vlasta "Gvujo"? Za kolku vreme mozes da urnis edna zgrada,a za kolku istata da ja napravis....

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
E pa kolku vreme ne javase B.C,a kolku vreme ja ima vlasta "Gvujo"? Za kolku vreme mozes da urnis edna zgrada,a za kolku istata da ja napravis....
Па некои згради Миле Јанакиески ги урива со години,а продава локации за нови,практично преку ноќ.Мислам дека беше министер кај Гвујо?
К.П.Мисирков вели:
Секој ден треба да се запрашаме што направивме за Македонија а не што другите направиле.Овде имаме препукувања од типот:-оваа влада не ја бива за ништо,ама тоа не е важно оти другата беше арамиско гнездо.
Па во Италија влади се сменуваат како чорапи и ништо не им фали на Италјанците,толку ли е страшно тоа да се признае и да му се препушти на друг да ја управува оваа држава кон подобро утре?

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Па некои згради Миле Јанакиески ги урива со години,а продава локации за нови,практично преку ноќ.Мислам дека беше министер кај Гвујо?
К.П.Мисирков вели:
Секој ден треба да се запрашаме што направивме за Македонија а не што другите направиле.Овде имаме препукувања од типот:-оваа влада не ја бива за ништо,ама тоа не е важно оти другата беше арамиско гнездо.
Па во Италија влади се сменуваат како чорапи и ништо не им фали на Италјанците,толку ли е страшно тоа да се признае и да му се препушти на друг да ја управува оваа држава кон подобро утре?
Kriticki si nastroen samo kon edna strana,iako go tvrdis sprotivnoto

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193

Kriticki si nastroen samo kon edna strana,iako go tvrdis sprotivnoto​

Критизирам само страни кој се фактор за развој на Македонија ама очигледно не си ја вршат својата работа во моментот.Б.Ц и неговата матична партија имаат дупло повеќе критики од мене отколку Гвујо токму на овој форум кога беа некаков фактор во државава и кога тресеа зелени како од ракав.Сега тоа го прават ДПМНЕ па моите критики се упатени на вистинско место.Можеш ли да останеш мирен на ваква изјава пренесена во медиумите:

„Ако јас би го нарекол Фуере четник или војвода - и тој би бил емотивен. Како може да се заборави дека тие ме нарекуваа војвода и ме навредуваа, а сега сите се кренаа на нозе што јас сум рекол четници. Подобро е Фуере да си ја гледа работата. Да не се шета по неформални состаноци и на некаков дијалог организиран во кукавичји гнезда во кој учествува само опозицијата“, рече лидерот на ДПА, налутен од критиките на негова адреса за јазикот што го користи во парламентот и особено за неговите навреди спрема Црвенковски, Глигоров, Шекеринска и Манасиевски дека се четници со кокарди.

Инаку тој Фуере можеби е кој знае што,ама кога преку јавноста ќе му наредиш како на своето магаре дома,тогаш не очекувај ни трошка позитивност во оценките на ЕУ.​

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Критизирам само страни кој се фактор за развој на Македонија ама очигледно не си ја вршат својата работа во моментот.Б.Ц и неговата матична партија имаат дупло повеќе критики од мене отколку Гвујо токму на овој форум кога беа некаков фактор во државава и кога тресеа зелени како од ракав.Сега тоа го прават ДПМНЕ па моите критики се упатени на вистинско место.Можеш ли да останеш мирен на ваква изјава пренесена во медиумите:
„Ако јас би го нарекол Фуере четник или војвода - и тој би бил емотивен. Како може да се заборави дека тие ме нарекуваа војвода и ме навредуваа, а сега сите се кренаа на нозе што јас сум рекол четници. Подобро е Фуере да си ја гледа работата. Да не се шета по неформални состаноци и на некаков дијалог организиран во кукавичји гнезда во кој учествува само опозицијата“, рече лидерот на ДПА, налутен од критиките на негова адреса за јазикот што го користи во парламентот и особено за неговите навреди спрема Црвенковски, Глигоров, Шекеринска и Манасиевски дека се четници со кокарди.

Инаку тој Фуере можеби е кој знае што,ама кога преку јавноста ќе му наредиш како на своето магаре дома,тогаш не очекувај ни трошка позитивност во оценките на ЕУ.
Da se slagam za recnikot na Taci.Ama koga sme kaj Fuere....Toj otisol na monolozi,ne na dijalozi za Makedonija.Dijalog se znae sto e.A se slagam deka Taci treba da ima malku samokontrola.Ama sepak toj barem izleguva i zboruva bez vlakna na jazik,a Alji si go videl da dade intervju za televizija da go slusnat SITE gragjani sto ima da kaze,si go videl na sobraniska govornica....

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703

he he....tie se druga liga lopovi......ovoj HOTELIEROV ( ne sum znael) e prizemen maroder ...............iako na kraj isto ti se faka koj te"zaklal", sepak i stilot e vazen ...:)!!!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193

Da se slagam za recnikot na Taci.Ama koga sme kaj Fuere....Toj otisol na monolozi,ne na dijalozi za Makedonija.Dijalog se znae sto e.A se slagam deka Taci treba da ima malku samokontrola.Ama sepak toj barem izleguva i zboruva bez vlakna na jazik,a Alji si go videl da dade intervju za televizija da go slusnat SITE gragjani sto ima da kaze,si go videl na sobraniska govornica....​

Па ЕУ и НАТО бараат од нашите самобендисани типови да присуствуваат токму на тие "монолози" за да се види дека дува добар ветар.А зборување без влакна на јазик за ЕУ е директен напад на системот.Сигурно си запознат како поминуваа земјите чии лидери или политичари јавно зборуваа
без влакна на јазик нешто во стилот на Тачи.Можеби знаеш за Ахмадинеџат или за Чавез,па за Осама или Садам,или треба да ве потсетиме со Тачи за да ви се освежи меморијата како се игра на светската политичка сцена.​

Kajgana Shop

На врв Bottom