Дали верувате во натприродното?

Дали верувате?

• Да

Гласови: 324 64,3%
  • Не

Гласови: 103 20,4%
  • Зависно (објаснете)

Гласови: 77 15,3%

• Вкупно гласачи
    504

MarthaGraham

Олд Скул
Член од
21 ноември 2005
Мислења
673
Поени од реакции
8
Нема ништо натприродно, за се има природно и научно објаснување само за некои работи нашиот интелектуален капацитет е ограничен за да ги сватиме и објасниме.
На пример, од наведените појави, мислам дека може да постои телепатија, само не гледам ништо натприродно во тоа. Едноставно не сме на тоа ниво на развој за да можеме да ја потврдиме, искусиме и објасниме таа појава.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
MarthaGraham напиша:
Нема ништо натприродно, за се има природно и научно објаснување само за некои работи нашиот интелектуален капацитет е ограничен за да ги сватиме и објасниме.
На пример, од наведените појави, мислам дека може да постои телепатија, само не гледам ништо натприродно во тоа. Едноставно не сме на тоа ниво на развој за да можеме да ја потврдиме, искусиме и објасниме таа појава.
Токму, ја има само Силата!

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
ac|d напиша:
Е шо можеби? Дај малку објаснувања по темиве, сувопарни ти се одговорите. Ако немаш објаснување за нешто, не пишувај колку да пишеш:)
И не ми реплицирај на постов ако немаш што да кажеш на темава.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Дали верувате во паранормала ?

Вчера гледав едни емисии на Дискавери за духови и демони и такви работи па сакам да ве прашам дали верувати во паранормала ?
Под тоа не се подразбират вонземјани па немојте да разврзете муабет за НЛО и такви работи овде само за чудни појави кои ви се случиле вам или пак сте ги прочитале некаде. Исто така може и ваши мислења за ова и најважното дали верувате во духови ?

Јас мислам дека иако се случуваат чудни необјасниви работи логичниот дел од мене мисли дека тоа не постои а другиот дел мисли баш спротивно и сега јас останав во дилема. Нема логично објаснување за оваа работа и по сите истражувања никој не може да каже за сигурно.

Мој заклучок : НЕАМ ПОИМ ЗАТОА ВЕ ПРАШУВАМ ВАС

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
А што е дефиниција за паранормалното???
Тоа е нешто несекојдневно,нешто што само некои го виделе.Многу работи кога ќе ги видиме за првпат може да ни изгледаат паранормални и со нивно секојдневно гледање да се привикнеме на нив...Сеа не знам кој колку ме сфати но
Ви текнува дека кога луѓето првпат го виделе огнот не знаеле да си го објаснат и мислеле дека боговите го прават...
Затоа сите дефиниции паѓаат во вода
Паранормални работи се работи кои не ги разбираме, а секако такви работи(кои не ги разбираме) постојат

Lucifer

Devil in a females body
Член од
7 мај 2006
Мислења
300
Поени од реакции
1
astrion напиша:
http://clantongang.com/oldwest/ghtphotosmenu.html

Aj malce da se isplasite,vistinski sliki na koi se pojavuvaat nekoi cudni pojavi :ija: :ija: :ija:
Ako ste plaslivi ne vi preporacuvam da gi gledate posebno after midnight,jezivo e malce
Bez navreda ali od slikive ne se ni strese sedum godisniot mi brat,baska vakvi sliki mozat mnogu lesno da se napravat iame mn. napredna tehnologija.Ti ne mislis taka?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.484
Не, додека не видам нешто паранормално со сопствени очи.

Член од
21 мај 2006
Мислења
51
Поени од реакции
1
Верувам само во тоа што го имам видено или почуствувано - овие работи не спаѓаат во тоа затоа - НЕ !

Вампирката

Well, I tried to say there's nothing wrong with me
Член од
20 мај 2006
Мислења
3.819
Поени од реакции
95
Veruvam vo natprirodni raboti iako ne gi gledame...Sum citala i knigi i zasto da ne veruvam...!!!!

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Член од
24 мај 2006
Мислења
61
Поени од реакции
0
Da veruvam vo paranormala! Megjutoa ako se objasnuva toa e dolg proces! Ubava tema:)

Kajgana Shop

На врв Bottom